Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalistům BK REDSTONE duel se Slavií nevyšel

Basketbalistům BK REDSTONE duel se Slavií nevyšel

foto: Petr Pelíšek

09. 02. 2023 - 10:49

První utkání ve skupině A2 Kooperativa NBL se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nepovedlo. Doma na palubovce Čajkarény prohráli se Slavií Praha, když zápas ztratili špatným vstupem a nepovedenou první čtvrtinou.

Pražané dlouho na Hané vedli, nakonec museli být rádi, že zápas má jen 40 minut. Po špatném začátku se BK REDSTONE rozehrálo a v závěru mohutně dotahovalo. Vítězství 79:84, nakonec získali a na desáté příčce mají před chvostovou dvojicí Hradec - Olomoucko náskok už tří výher.

Sešívaní se poprvé nadechli už po prvních šesti minutách, když čtyřmi trojkami a produkcí Johna s Dantezem Waltonem unikli z 11:12 na 15:32. Ve druhé části vedli o dvacet bodů a 12 minut před koncem už o 28 bodů. Pak ale domácí zabrali a mohutným finišem snížili až na 75:81 dvě minuty před koncem. REDSTONE poslední dějství i díky šesti ztrátám soupeře vyhrál 24:7, ale na otočení výsledku to nestačilo.

„O naší porážce se rozhodlo už v první čtvrtině. Soupeř trefil celou řadu střel, hlavním problémem ale byla naše obrana. Byli jsme všude pozdě, Slavie nás dokázala potrestat. Po takovém začátku šlo naše sebevědomí hodně dolů, táhlo se to s námi i ve druhém poločase. Zlepšení přišlo až v závěru. Během posledních deseti minut se ukázalo, že umíme bránit. Tak ale musíme hrát od začátku,“ uvedl trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

„Dostali jsme se opět do velkého deficitu, to je náš problém. Začali jsme zase hrát pozdě a velkou ztrátu se už nepodařilo dotáhnout. Musíme si to rozebrat na videu a rychle zapomenout, protože už v dalším kole nás čeká minimálně stejně důležité utkání s Hradcem Králové,“ řekl Marek Welsch, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

Další články