InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Seniorský klub - Betty McDonaldová

    Čtvrtek 23.5 9:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

  • Tvořivý rok - ubrouskování

    Čtvrtek 23.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Městské služby Písek pracují na obnově laviček

PÍSEK - Na přelomu roku začali pracovníci Městský služeb Písek s výměnou poškozených fošen u laviček vykazujících nedostatky na sídlištích Logry, Dr. MIlady Horákové, Jih, v lokalitě U Hřebčince, v parku Na Sadech, Lipové aleji a u cyklostezky od městského ostrova k lávce Dagmar Šimkové. Aktuálně pokračuje kompletní výměna laviček na lesním hřbitově a na Alšově náměstí u morového sloupu.

Pracovníci městských služeb vyměnili 200 kusů smrkových fošen, 50 dubových fošen, a dalších zhruba 300  smrkových i dubových fošen bylo přebroušeno a opraveno.

V jarních měsících dojde na opravu laviček na Velkém náměstí a v dalších lokalitách. Výměna za nové lavičky včetně zadlážděné plochy proběhne na promenádě v ul. Svatotrojická.

V průběhu minulého roku městské služby opravily všechny lavičky v Palackého sadech a v ulici Komenského. Každá lavička byla rozebrána, kovové konstrukce i dubové fošny přebroušeny a znovu natřeny, v některých případech kompletně vyměněny za nové.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • čtenář 

    Reagovat

     

    Za tuto iniciativu velice děkuji. Já sám jsem tuto činnost zaregistroval na sídlišti Jih a někde i výměnu fošen i jiných věcí inicioval. Vždy splněno. Jen doporučuji větší zájem o věci společné bydlícím občanům v dané lokalitě atd. a ne jen kritizovat. S reakcí pracovníků Městských služeb jsem byl a jsem spokojen a nezbývá než poděkovat.

    Vloženo 9.2.2023 20:13:35

    • Písečák 

      Reagovat

       

      Nezlobte se na me, ale tohle ma byt preci standardni cinnost mestske organizace, ktera se stara o majetek mesta ne ? Mesto Pisek si porizuje veci, ty ma take udrzovat. Nechapu, proc o takto standardni cinnosti musi byt clanek. Uz chapu, ono mesto velmi dlouho svuj majetek neobstarava

      Vloženo 9.2.2023 23:02:16

      • Pisecak c. 2 

        Reagovat

         

        Asi tak. Kolik úsilí je třeba k opravě lavičky...a oni o tom napíšou článek jakobychom jim snad měli zatleskat...to je snad samozřejmost. Že vyměnili 600 ks dřevěných fosen na sezení? Během roku????? Vždyť to se dá udělat za týden maximálně proboha...to je vážně výsměch. Spis kdyby raději hlídali aby jistá komunita lidí lavičky nenicili a nedělali kolem nich bordel...mládí vymleté bezmozci...

        Vloženo 10.2.2023 08:57:56

      • občan 

        Reagovat

         

        Souhlasím s příspěvkem, je to snad povinnost a náplň práce starat se o majetek města. Asi už je to zázrak a píše se o tom článek, jak
        je město skvělé, .

        Vloženo 10.2.2023 14:41:20

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace