Vlku Bublovi se v přírodě daří. Pohybuje se poblíž své smečky u Božího Daru, tvrdí ochránci

Sraženému vlkovi z Krušných hor se po vypuštění do volné přírody daří dobře. Potvrzují to údaje z Mendelovy univerzity, kde pohyb vlka sledují pomocí telemetrického obojku.

Karlovy vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlk Bubla

Podle posledních informací z tohoto týdne se vlk nachází v okolí své smečky u Božího Daru (archivní foto) | Foto: Martin Duľa | Zdroj: Mendelova univerzita

Od jeho vypuštění do volné přírody neuplynul ani měsíc a znovu se mluví o vlkovi z Krušných hor. Objevily se totiž informace, že není v dobrém zdravotním stavu, a členové ze Záchranné stanice živočichů Drosera v Bublavě na Sokolovsku se ho dokonce vydali hledat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak na tom vlk je, zjišťoval reportér Dominik Hron

Vlka totiž údajně viděli myslivci ve špatném stavu, podle nich je vyhublý a daleko od své smečky. Ochránci přírody ho ale průběžně sledují a říkají něco jiného. Pomáhá jim s tím telemetrický obojek, ze kterého sbírají informace o jeho pohybu.

Podle Karolíny Šůlové z Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky je zvíře v pořádku a daří se mu dobře.

„Z dat telemetrického obojku víme, že se vlk pohybuje v teritoriu domovské smečky. Pravděpodobně také přijímá potravu, našly se zbytky jeho trusu i s chlupy. Z těch dat, která máme k dispozici, nevyplývá, že by to zvíře vykazovalo nějaké znaky atypického chování,“ vysvětluje Šůlová.

Podle posledních informací z tohoto týdne se vlk nachází v okolí své smečky u Božího Daru. „Samozřejmě nás těší, že se tolik lidí zajímá o osud krušnohorského vlka. Rádi bychom všechny ubezpečili, že ani nám není jeho osud lhostejný, a proto ho sledujeme, jak se mu daří,“ uzavřela Šůlová.

Reportáž Dominika Hrona si můžete poslechnout v audiozáznamu výše v článku.

Dominik Hron, nkr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme