Chytil pomohl asistencí k výhře nad Seattlem, branku pro spoluhráče z Toronta připravil i Kämpf

Filip Chytil přispěl v NHL jednou přihrávkou k výhře hokejistů New Yorku Rangers 6:3 nad Seattlem. Český útočník neprodloužil sérii pěti utkání v řadě s gólem, ale bodoval v jedenáctém z posledních čtrnácti zápasů (11+5). Toronto i díky asistenci Davida Kämpfa zvítězilo 3:0 v Columbusu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu

Filip Chytil (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu | Zdroj: Reuters

Rangers vedli ve 22. minutě už 4:0. Úvodní gól vstřelil Vladimir Tarasenko ve svém prvním utkání po výměně ze St. Louis. Druhou trefu přidal Kaapo Kakko, který pro přihrávce Chytila zakončoval u levé tyčky do odkryté branky.

O čtvrtou výhru Rangers v řadě se zasloužilo šest různých střelců: vedení zvyšovali Vincent Trocheck a Jacob Trouba, na začátku třetí třetiny upravil Mikka Zibanejad na 5:1 a při risku bez gólmana uzavřel skóre Ryan Lindgren. Za Seattle se prosadili Oliver Bjorkstrand, Jared McCann a Branden Tanev.

Dvě branky Toronta vstřelil John Tavares, který otevřel skóre v čase 5:45. Druhý gól padl až ve 48. minutě po vydařené souhře, kterou završil trefou do prázdné branky Pierre Engvall.

Uvolnil jej Morgan Rielly, jemuž přihrál na pravou stranu do jízdy Kämpf. O 49 sekund později Tavares pojistil výhru, na které se podílel třiceti zákroky Ilja Samsonov.

Na český brankářský souboj nedošlo v Chicagu, které zdolalo Arizonu 4:3 v prodloužení. Domácí Petr Mrázek i na druhé straně Karel Vejmelka plnil roli náhradních gólmanů. Blackhawks přestříleli soupeře 44:26 a zápas otočili z 0:2. Hlavním strůjcem obratu byl Andreas Athanasiou (1+2).

Výsledky NHL:

NY Rangers - Seattle 6:3, Chicago - Arizona 4:3 v prodl., Columbus - Toronto 0:3, Anaheim - Pittsburgh 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme