Zajímají se mladí o politiku a podnikání? V podcastu Trenduj jsme to rozebrali s milovníkem fantasy Davidem

12. únor 2023

Patnáctiletý David  Bergman je kreativec, kterého baví fantasy, ale zajímá se i o politiku a podnikání. Jednou by chtěl po sobě zanechat nějakou stopu. 

Chtěl by David žít ve fantasy světě? Jaký má názor na J. R. R. Tolkiena? Poslechněte si podcast.

Na jaké trendy si Eva s Davidem posvítí?

  • Fantasy světy – David si sám i s kamarády rád vymýšlí vlastní fantasy světy. Pro nové světy a civilizace vytváří politické systémy a struktury. Je to fajn forma úniku ze světa reálného. Jak to celé vzniká? Společně zhodnotíme taky seriál Rings of Power.
  • Seberozvoj a cesta k podnikání – co lidi inspiruje k podnikání? Jsou to jen peníze? Pr jaký byznys model se rozhodnout?
  • Politika – Ta asi nikdy nevyjde z módy a mluvit se o ní bude vždycky. Davida zajímá hlavně geopolitika. Zajímají se o ní ale i ostatní mladí lidé? A jak David vnímal prezidentské volby?

Tipy od Davida:

  • Fantasy tip – Čtěte fantasy knížky jako únik z reality a chaosu. Zkuste třeba Zaklínače od Andrzeje Sapkowského!
  • Postřeh pro začínající podnikatele – Bude to pro vás znamenat hodně času a hodiny a hodiny s odbornou literaturou.
  • Politika pro mladé – Kovy je pro politické začátečníky, podcasty Deníku N a podcast 5:59 pro ty, kteří jsou v politice zkušenější.

VÝZVA: Chcete taky přijít do Trenduj?

Napište Evě na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu napište Trenduj. Pošlete info o sobě a taky zhruba minutovou nahrávku vašeho hlasu. Možná právě vy budete dalším hostem téhle talkshow!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související