Serie A - souhrn 22. kola: Inter ztratil se Sampdorií

10.02.2023, 22:42, aktualizováno 13.02.2023, 22:45
Komentáře a souhrny
Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Neapol porazila Cremonese a upevnila si pozici na čele tabulky před Interem, jenž v dohrávce remizoval se Sampdorií. Olivier Giroud ve druhé půli zařídil výhru AC Milán nad Turínem, jediný gól stačil i Juventusu proti Fiorentině. Lazio doma nestačilo na Atalantu, spokojenost nepanuje ani v táborech AS Řím a Udinese. Monza pokračuje ve stíhací jízdě za poháry, ve vzájemném zápase předstihla Bolognu...

UC Sampdoria - Inter Milán 0:0

13.02.2023 20:45

Góly: -

Inter selhal v roli favorita a z Janova odjíždí jen s bodem. Dorii nedokázal dát ani jednu branku a Blucerchiati se statečně ubránili.

Inter jel na stadion Luigiho Ferrarise s jasným cílem - zvýšit náskok na druhém místě před dalšími pronásledujícími týmy. A měl relativně snadnou úlohu, protože pokud se nějaký klub v lize neskonale trápí a udivuje enormně špatným zakončením, tak je to právě Doria. Vždyť i jen Edin Džeko osobně dal v sezoně víc branek než celý janovský tým dohromady!

Dnes se ale Inter nečekaně trápil a trvalo mu dlouho, než dokázal chytit aspoň nějaký rytmus. Po devatenácti minutách si Lautaro Martínez, nejlepší útočník milánského mužstva, naběhl do vápna na zpětnou nahrávku, jenže v ideální šanci nezvládl zakončení a promáchl! Další míč mu naservíroval Henrik Mchitarjan, ale ani tentokrát se argentinský střelec neprosadil podle představ.

Doria nijak výrazně nehrozila a její útoky byly směsicí nervozity a minimálního důrazu. Jako po třiceti minutách, kdy se Manolo Gabbiadini odpoutal od svého strážce na kraji vápna a ostrým centrem hledal nabíhajícího Sama Lammerse. Kmenový hráč Atalanty Bergamo do míče jemně ťuknul, ale brankář Onana si s jeho zakončením poradil bez větších potíží.

Do druhé půle měl Inter co napravovat, s jeho současnou hrou nemohl být trenér Inzaghi vůbec spokojen. Řešil to mimo jiné stažením Gosense a nasazením Dimarca. Právě ten se o pár chvil později snažil zapojit do zajímavě se rodícího útoku, se kterým si ale dnes výjimečně pozorná obrana Dorie dokázala poradit. Dimarco zahrozil i po hodině hry, kdy si naběhl na zadní tyč a zkoušel zakončovat volejem, ale prudkou ranou přestřelil bránu!

Aktivita Interu v dalších chvílích nijak závratně nestoupala a Dorii se poměrně snadno dařilo eliminovat snahy jejího soupeře. Až patnáct minut před koncem se do míče zpoza vápna opřel Turek Çalhanoğlu, který donutil brankáře Audera k zákroku. Víc ale Inter nedokázal a bere jen bod.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Salernitana Calcio 1:0

13.02.2023 18:30

Góly: 31. Cyril Ngonge

Už jen dva body na nesestupové pozice ztrácí Hellas. Veronský celek doma v pondělní dohrávce udolal Salernitanu a z manka výrazně ukrojil. Svěřenci trenéra Zafferoniho potvrdili výbornou formu a doma neprohráli počtvrté v řadě. Jedinou branku vstřelil v prvním poločase Cyril Ngonge.

Podle aktuální formy i domácího prostředí byl Hellas papírovým favoritem a dění na hřišti to potvrdilo. Vůbec první velkou šanci měla Verona ve 22. minutě, ale slovenský záložník Duda v ideální pozici ani nadvakrát neuspěl. O chvíli později pak rozvlnil síť z ofsajdu Ngonge a na regulérní zásah si museli domácí ještě počkat.

A netrvalo to dlouho. Cyril Ngonge tentokrát v náběhu z druhé vlny dopravil do sítě centr Lazoviće a Hellas zaslouženě vedl 1:0. Salernitana také podnikla některé nebezpečné útoky, ale v převážné většině je končila před šestnáctkou.

Hosté si neporadili ani po změně stran a vlastně měli štěstí, že neinkasovali další gól. Zejména v 67. minutě, kdy sudí nejprve odpískal pokutový kop, aby následně svůj verdikt odvolal. Skluz Piroly na Doiga se zprvu jevil jasně, jenomže záznam ukázal, že prvně jmenovaný hrál balón a soupeře se nedotkl.

Salernitana sahala po vyrovnání až v samotném závěru. V 87. minutě se dostal do rychlého kontru Piątek a tváří v tvář Montipóvi neuspěl. Hosté mohli této promarněné příležitosti jenom litovat. Hellas totiž vedení udržel a stáhl manko na nesestupové pozice už jen na dva body.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Cremonese 3:0

12.02.2023 20:45

Góly: 22. Chviča Kvaracchelija, 65. Victor Osimhen, 79. Eljif Elmas

Partenopei doma splnili povinnost a poradili si s Cremonese rozdílem třídy. Brankáře Carnesecchiho postupně překonali Kvaracchelija, Osimhen a v závěru i Elmas.

Neapol chtěla pokračovat v krasojízdě a dnes byla na domácí půdě jasným favoritem. Dorazilo totiž poslední Cremonese, které sice válí v Coppa Italia, ale v lize je to jedna velká tragédie. A na stadionu pojmenovaném po legendárním Maradonovi to nebylo o moc lepší. Byť v deváté minutě se jako první málem prosadil Vásquez, jemuž na poslední chvíli odpálil míč od nohy vracející se Lozano.

A pak už začaly potíže pro hosty. S prvním problémem se vřítil do vápna Giovanni Di Lorenzo, který se odpoutal od bránícího beka a vypálil, ale brankář Carnesecchi se vytáhl a jeho ránu vyrazil. Jenže o dvě minuty později podnikl prakticky totožný manévr Chviča Kvaracchelija, jenž si zasekl míč na levé straně vápna a propálil všechno před sebou.

Mladý talent byl jasnou hrozbou Neapole a mohl krátce poté vstřelit druhou branku. Jenže hlavou mířil mimo bránu. Tím tlak Neapole prakticky ustal, Cremonese se nedokázalo dostat přes záložní řadu Neapole a do kabin se šlo za hubeného náskoku pro Neapol. Po změně stran se Lozano dostal hned dvakrát do výhodné střelecké pozice, ale ani jednou se z gólu neradoval.

Pak ale prakticky z ničeho udeřila. A opět stačila nepozornost v obraně hostí. Di Lorenzo nejprve napálil míč jen do Carnesecchiho ruky, od níž se odrazil ke Kimovi. Zkušený stoper hlavičkoval rybičkou před bránu a tam si Victor Osimhen došel pro další snadný zásah.

A to nebylo všechno, protože deset minut před koncem uzavřel na nakonec snadných 3:0 Eljif Elmas. Za vápnem si narazil s Di Lorenzem a umístěnou ranou stanovil konečný výsledek.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 1:0

12.02.2023 18:00

Góly: 34. Adrien Rabiot

Juventus se škrábe z druhé poloviny tabulky a po víkendu si polepší. Proti Fiorentině měl několik šancí, ale proměnit dokázal jen jednu. V prvním poločase se prosadil hlavou francouzský záložník Adrien Rabiot.

Je to samozřejmě důležitá výhra, protože "Stará dáma" i přes bodový odečet nevzdává boj o evropské poháry. V neděli v podvečer nastoupili Allegriho svěřenci k zápasu s Fiorentinou s jasným cílem získat tři body.

Juventus si vytvořil první obrovskou šanci ve 12. minutě, ale Kostić ji neproměnil. Di María zřejmě zkoušel zakončovat, jenomže trefil obránce a od něj se balón přenesl ke vzdálenější tyči, kde Kostić trestuhodně minul! Filip Kostić dostal o několik minut později ještě jednu příležitost. Znovu na zadní tyči tentokrát trefil prostor tří tyčí a s nimi i výtečného Terracciana.

"Stará dáma" ale byla lepší a do třetice se dočkala. De Scigliův centr, jak jinak, než na zadní tyč, trefil hlavou Rabiot a i když Terracciano vyrazil, balón už přešel brankovou čáru. Juventus se mohl vedoucí brankou uklidnit, naopak Fiorentina potřebovala směrem dopředu něco vymyslet.

A to se jí nadále nevedlo. V 59. minutě se podařilo Juventusu vstřelit druhý gól, ovšem radost mu překazil zdvižený praporek. Kostićova přihrávka na Vlahoviće totiž směřovala do těsného ofsajdu. Neuspěl ani Moise Kean, jehož se štěstím vychytal hostující brankář. Terracciano držel Fiorentinu ve hře a "Stará dáma" s výsledkem hazardovala.

Fiorentina si vypracovala jedinou šanci až minutu před koncem a nechybělo moc, aby to bylo 1:1. Gól Gaetana Castrovilliho nejprve normálně platil, ale sudí nakonec využil VAR a ten objevil prohřešek proti pravidlům. Viola byla zisku bodu blízko a přece jen daleko, protože v Turíně nepředvedla zrovna optimální výkon.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Monza Brianza 0:1

12.02.2023 15:00

Góly: 25. Giulio Donati

Nováček z Monzy natáhl sérii bez porážky už na osm zápasů a nadále stoupá tabulkou vzhůru. Na tři body mu tentokrát stačila jediná trefa Giulia Donatiho, hráče, který podle původních prognóz ani neměl hrát.

Giulio Donati byl totiž jediným otazníkem v sestavě trenéra Palladina. Monze se postupně vyprázdnila marodka a jde vidět, že pokud je tým kompletní, tak se mu daří.

Boloňa rozhodně nebyla o tolik horším týmem, jenomže své šance jednoduše neproměnila. Ve 14. minutě musel hostující brankář Di Gregorio vyrážet hlavičku Fergusona a gólem neskončila ani dorážka Aebischera. Ve 26. minutě proto udeřili hosté. Andrea Petagna prošel obranou Rossoblu jako nůž máslem a naservíroval přihrávku na skórujícího Giulia Donatiho. Monza měla v závěru prvního poločasu ještě jednu možnost, ale Petagna samostatný únik nedovedl do konce, když smolně nechal balón za sebou.

Každopádně Monza mohla být spokojenější a Boloňa potřebovala zabrat. Její velká šance přišla v 56. minutě po střele Orsoliniho, kterou však Di Gregorio lapil. Na druhé straně zase střílel těsně vedle Caprari. Boloňa si nedokázala s dobře bránící obranou Monzy poradit a před koncem utkání málem inkasovala druhý gól. Andrea Ranocchia nezakončoval z malého vápna ideálně a skákavou střelu nakonec zneškodnil Bardi. Monza dotáhla nejtěsnější vedení do konce a ze stadionu Renato Dall'Ara veze plný počet bodů.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Sassuolo 2:2

12.02.2023 12:30

Góly: 1. Destiny Udogie, 28. Jaka Bijol - 6. Matheus Henrique, 45+2. Nehuén Pérez (vl.)

Celkem čtyři branky byly k viděni v zápase domácích Zeber proti Sassuolu a všechny padly už v prvním poločase. Udinese pokaždé vedlo, ale hosté se vytasili s odpovědí. Dělba bodů pro oba aktéry víceméně nic neřeší.

Sotva diváci v Dacia Aréně usedli do svých sedadel, už se měnilo skóre. V 1. minutě si Udogie zpracoval pas, navedl si balón ke střele a překvapil brankáře Consigliho. Vynikající začátek si Udine rázem pokazilo, protože o pět minut později srovnal na 1:1 Matheus Henrique. Prsty ve vyrovnávacím gólu měl především Lauriente, jehož centr tečovala obrana právě k Henriquemu. Úvodní přestřelku vystřídalo vynucené střídání zraněného Domenica Berardiho, což byla pro hosty těžká rána.

I bez něj v sestavě si dokázalo Sassuolo vytvářet šance a po jedné z nich orazítkoval tyčku Frattesi. Neroverdi za to vzápětí zaplatili, když na zadní tyči ve skluzu zavíral akci Jaka Bijol. Udinese vedl 2:1, ovšem ani tento stav neměl dlouhého trvání. V nastaveném čase prvního poločasu odcentroval Bajrami a Nahuel Pérez si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Namlsaní diváci se těšili, že uvidí přísun branek i po změně stran, jenomže nic takového se nestalo. V 56. minutě střílel z dobré pozice nad Beto a pro změnu Udogieho střelu zablokovala obrana na rohový kop. V závěru už ani jedna strana nechtěla příliš riskovat ztrátu bodů a stav 2:2 se nezměnil ani po dlouhém, šestiminutovém nastavení.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atalanta Bergamo 0:2

11.02.2023 20:45

Góly: 23. Davide Zappacosta, 65. Rasmus Højlund

V duelu týmů bojujících o příčky zaručující účast v Lize mistrů uspěla Atalanta, která na stadionu Lazia zvítězila ve 22. kole Serie A 2:0. Výraznou převahu hostů v první půli využil Davide Zappacosta, který povedeným pokusem vymetl šibenici a rozhodl o cenné výhře svého klubu. Zkušený krajní bek si v prvním zápase po zranění připsal premiérový přesný zásah v této sezoně. Sobotní zápas proti sobě svedl dva nejstarší trenéry italské ligy. Posun do nejlepší trojky tabulky slavil 65letý Gian Piero Gasperini, který předčil o rok mladšího Maurizia Sarriho.

Římští Orli sice před nedávnem rozstříleli AC Milán, od té doby ovšem nevyhráli ani v jednom ze tří soutěžních duelů. Naposledy například pouze remizovali ve Veroně. Zadrhla se rovněž strhující ofenzivní forma Atalanty, která nejprve neskórovala na hřišti Interu v rámci poháru a následně ani v lize na půdě Sassuola. S venkovní formou bojovala už od konce zimní přestávky, na druhou stranu na Stadio Olimpico neprohrála pětkrát v řadě.

Od úvodního hvizdu byli jasně nebezpečnější hráči Atalanty. S pohotovými pokusy Teuna Koopmeinerse i Hanse Hateboera si ale poradil Ivan Provedel. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili domácí. Z vynikající práce Sergeje Milinkoviče-Saviče těžil Ciro Immobile, který však neukončil více než měsíc dlouhé čekání na gól a bránu z nadějné pozice trestuhodně přestřelil. Pak už opět útočili hosté, šanci Ademoly Lookmana vyrážel Provedel na břevno. Tlak týmu z Bergama přetavil v zaslouženou branku Zappacosta, který ve 23. minutě nechytatelně zamířil do šibenice. Další vyloženou šanci si Lombarďané nevytvořili a naopak v závěru poločasu málem srovnal Mattia Zaccagni. Pokus nejlepšího střelce Orlů z hranice vápna však zastavil Juan Musso.

Immobile potvrdil střelecké trápení ve 48. minutě, kdy zevnitř vápna nepřekonal gólmana modročerných. Jen o pár vteřin později nevyužil samostatný únik na druhé straně ani Rasmus Höjlund. Talentovaný Dán ovšem nemusel dlouho smutnit, neboť v 65. minutě uklidil přízemní centr Lookmana do odkryté sítě. Závěr utkání si Atalanta zkušeně pohlídala a nevýrazné Biancocelesti nepustila k žádné další příležitosti na zdramatizování posledních minut.

Souboj týmů posazených na pohárových příčkách tak ovládla Atalanta. Ta v příštím kole 19. února přivítá Lecce, Lazio se tentýž den představí na hřišti Salernitany.

Více informací k zápasu

US Lecce - AS Řím 1:1

11.02.2023 18:00

Góly: 7. Roger Ibañez (vl.) - 17. Paulo Dybala (pen.)

AS Řím opět zaváhalo a proti bojovně naladěnému Lecce uhrálo jen bod. Dívat se na to moc nedalo a hosté rozhodně chtěli ze zápasu vytěžit víc bodů.

AS Řím se chtěl dostat alespoň na pár hodin na druhé místo a cesta k němu vedla skrze výhru nad Lecce. Což není tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Sportovní ředitel domácích Pantaleo Corvino říkal, že Lecce potřebuje odehrát perfektní zápas, aby mělo proti AS šanci. A jeho svěřenci se toho drželi. Stačilo jim totiž jen šest minut, aby pronikli hostující obranou. Po rohovém kopu se do vzduchu vznesla horda svalů jménem Federico Baschirotto a po jeho hlavičce si v pádu vstřelil Roger Ibañez vlastní gól.

Čili úvod jako z říše snů pro Lecce, zatímco Mourinho na lavičce AS jen kroutil hlavou. As tahle branka nabudila, ale na druhou stranu Vlci pálili enormní množství šancí. Sice drželi míč a díky smolné ruce Strefezzy kopali penaltu, po níž srovnal Paulo Dybala. Ale Vlci měli na víc. Jenže El Shaarawy pálil před Falconem nad, Smalling hlavičkoval taktéž mimo a v největší šanci první půle pak selhal Tammy Abraham. Po jednoduché akci se dostal do zakončení, jenže napálil z pár kroků jen Wladimira Falconeho!

Ani po změně stran se AS nezmohlo na nějaký tlak, více střel nebo snad šanci. Tammy Abraham se krátce po návratu ze šaten pokusil prosadit po přesném pasu od Pellegriniho, ale jeho hlavička nebyla přesná ani důrazná. Postupem času se Lecce stále častěji spoléhalo na urputný boj a větší množství faulů primárně mířených proti Dybalovi. A to mu nakonec stačilo, protože trenér Mourinho si střídání nechal jako vždy na závěrečné minuty a hosty musí mrzet několik spálených šancí.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Spezia Calcio 2:2

11.02.2023 15:00

Góly: 71. Nicolò Cambiaghi, 90+4. Emanuel Vignato - 25. Daniele Verde (pen.), 31. Daniele Verde

Celkem čtyři branky viděli diváci na stadionu Carla Castellaniho v Empoli. Domácí ekipa prohrávala po prvním poločase už o dva góly, ale nevzdala se a postupně srovnala na konečných 2:2. V zápase rovněž padly dvě červené karty. Fabiano Parisi jí uviděl už po jedenadvaceti minutách, ale na začátku druhého poločasu ho napodobil Salvatore Esposito.

Vyloučení Fabiana Parisiho bylo prvním výrazným okamžikem zápasu. Brankář Vicario šel z branky a nezasáhl míč, načež Przemysław Wiśniewski zakončoval a na brankové čáře zahrál rukou Parisi. Následoval jasný verdikt - červená karta a pokutový kop. V pořadí třetí trest obstaral Daniele Verde a to z opakovaného pokutového kopu. Spezia vedla a vše jí v tu chvíli hrálo do karet. Navíc ve 31. minutě zvyšoval opět Daniele Verde už na rozdíl dvou branek. Střela hostujícího hráče parádně zapadla do pravého horního rohu.

Zaskočené Empoli se nezmohlo na nic a navíc hrálo v početní nevýhodě. Hned na začátku druhé půle však došlo ke zvratu. Salvatore Esposito uviděl druhou žlutou a počet sil se na hrací ploše vyrovnal. To dalo domácím naději a dvacet minut před koncem přišla kontaktní branka. Nicolò Cambiaghi dostal ideální zpětnou přihrávku a brankář proti jeho střele zblízka neměl nárok.

Spezia poté dlouho hájila těsné vedení a byla blízko třem bodům, nicméně v nastavení srovnal na konečných 2:2 Emanuel Vignato. Drągowski s tím přitom nemohl nic dělat, protože Vignato balón dorážel.

Více informací k zápasu

AC Milán - Turín FC 1:0

10.02.2023 20:45

Góly: 62. Olivier Giroud

Důležitého vítězství dosáhl AC Milán, který jedinou brankou Oliviera Girouda porazil FC Turín 1:0. Rossoneri se i přes nejtěsnější vítězství nadále trápili, nicméně přísun tří bodů je v tuto chvíli tím nejdůležitějším. Na lavičce domácího celku už byl připraven Zlatan Ibrahimovič, ovšem do utkání nakonec nezasáhl.

Před Milánem stál důležitý úkol přerušit nelichotivou sérii výsledků, která zapříčinila jeho pád tabulkou mimo pozice zaručující Ligu mistrů. Trenér Stefano Pioli přitom opět vsadil na rozestavení 3-5-2.

První poločas měli Rossoneri mírnou převahu, ale Turín neustále hrozil z rychlých protiútoků. Domácí ale podržel jindy kritizovaný rumunský brankář Ciprian Tătăruşanu. Směrem dopředu Milán neoslňoval a Olivier Giroud se na hrotu trápil. Prakticky každý dotek s balónem provázela ztráta. První poločas tak nic podstatného nepřinesl. Pioli o přestávce nestřídal, ale jeho protějšek Jurić ano. Příchod Karola Linettyho však hru Granaty nerozhýbal.

AC Milán se začal probouzet k životu a první gólovku zazdil před Milinkovićem Portugalec Leao. Obrana Turína ho dobře střežila, přesto se rychlonohý křídelník dostal dvakrát do nebezpečné koncovky. V 62. minutě se podařilo Milánu skórovat. Theo Hernández posadil centr na Oliviera Girouda a francouzský útočník hlavou překonal brankáře Milinkoviče.

To bylo přesně to, co AC potřebovalo. Turín se sice snažil o odpověď, ale nově složená defenzíva AC působila jistě. Granata si v závěrečných minutách vytvořila tlak, nicméně do koncovky se nedostala. Milán urval důležité vítězství a minimálně do soboty se vrátil do první čtyřky. Boj o Ligu mistrů se ale dramatizuje. Turín zůstává na sedmém místě, ovšem jeho ztráta na pohárové příčky vzrostla.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
22
19
2
1
54 : 15
59
2
Inter Milán
22
14
2
6
41 : 26
44
3
Atalanta Bergamo
22
12
5
5
41 : 24
41
4
AS Řím
22
12
5
5
29 : 19
41
5
AC Milán
22
12
5
5
38 : 30
41
6
SS Lazio
22
11
6
5
37 : 19
39
7
Udinese Calcio
22
7
9
6
30 : 25
30
8
Turín FC
22
8
6
8
22 : 23
30
9
Juventus FC
22
13
5
4
34 : 17
29
10
AC Monza Brianza
22
8
5
9
28 : 30
29
11
Bologna FC
22
8
5
9
28 : 32
29
12
Empoli FC
22
6
9
7
21 : 28
27
13
US Lecce
22
5
9
8
22 : 25
24
14
ACF Fiorentina
22
6
6
10
23 : 29
24
15
US Sassuolo
22
6
6
10
26 : 33
24
16
Salernitana Calcio
22
5
6
11
25 : 42
21
17
Spezia Calcio
22
4
7
11
19 : 37
19
18
Hellas Verona
22
4
5
13
20 : 33
17
19
UC Sampdoria
22
2
5
15
10 : 36
11
20
US Cremonese
22
0
8
14
15 : 40
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
AC.Milan

Konečně za 3 body

Malick Thiaw prosím základ i v dalším zápase

Zklamání Leao, Brahim, Tonali, Krunic…Giroud a Theo si to trosku spravili gólovou akci, tak snad nás to teď konečně nakopne

Reagovat
Rudy

Leao, dle nekterych nejlepsi hrac Serie A prece nemuze byt zklamani. Kam se hrabe takovy Osimhen.

Reagovat
AngryPrd

Haha, Osimhen je o level vyssie, podava stabilne vykony narozdiel od Leao, ktory zaziari jeden zapas a potom ho nevidiet na ihrisku. Najhorsi je ten jeho lacny pristup k zapasu. Uz aby ho AC predalo kym este nejaku hodnotu ma. Ak mu ponuknu viac ako 6,5mil za sezonu, budu si este hlavy trieskat o stenu.

Reagovat
Kaka14

a koho by si chcel miesto neho ..... lebo ako nahradu mame Noa Lang z Brugg ... a ten podla mna vyhori este viac ako De Ketelaere .... nemame stal lave kridlo a nahradu za Kessieho a Hakana..... lepime to tam Diazom, Krunicom, Pobegom ....to je ten najvacsi problem podla mna

Reagovat
Kaka14

Sorry, zle som napísal….nemame práve krídlo

Reagovat
AngryPrd

Po pravde ani neviem. Nesledujem velmi prestupovy trh. Viem, ze vela ludi ma nechape, ale ja mu proste nedoverujem. Talent je jedna vec a pristup druha. Ak chce byt jeden z naj, musi sa aj rozkrajat na ihrisku, on ma od toho daleko. Ale problém je samozrejme na viacerych postoch a v trenerovej taktike.

Reagovat
Lech

Dnesni utkani byla ovsem jina lahudka. Mourinho je velecurak vsech velecuraku

Reagovat
pastal

Megacurak

Reagovat
celeb

The Dick One

Reagovat
Lech

"Tiago Pinto insists Jose Mourinho is the ‘clearly identified leader’ of the club and his future does not depend entirely on Champions League qualification"

Tak uz to zacalo....valka o stred tabulky je zahajen

Reagovat
Pinturicchio

Čekáme na vás.

Reagovat
danko10

Moc pekné. Furt to svoje.

Reagovat
Maritazzi

Mourinho: “Campo orribile."

Reagovat
Lech

"A few years ago, Roma would’ve lost a match like this that was all about aggression and determination, so this shows definite progress.

I won’t say it is two points dropped, because we have one more point than we did when we arrived here."

Flustnes do ksichtu fanouskum co se prijeli podivat a podporit tym, pochvalis soupere za pristup, a pak nezapomenes zminit kdo je tady genius co ma o bod vic, nez vcera...ja uz ho nemuzu hosi

Reagovat
pastal

Nejhorší na tom je, že to budeme sledovat zápas co zápas už pod Mourkem!!! Vést 1:0 a pak beton a jen to odchodit vždyť dneska nemohli být ani unavení.Sestava stejná bez střídání a pojede az do konce sezóny, aby uhrál LM, ale to teda nevím nevím zachraňuje to konkurence které je na tom bídně jak my.EL tam si myslím že nás čeká rychlý konec a pak už jen liga a sledovat Pellegriniho, Cristanteho blázna Manciniho to bude peckova záležitost

Reagovat
johan14

Mali ste brať body, to je jasné, ale Mourinho môže za to, že nepremieňate šance zápas čo zápas? Ste na pozícii pre LM, kedy ste ju naposledy hrali? Priviedol Dybalu a ten hrá vynikajúco, no Tami sa bohužiaľ trápi a Belotti je hrozný. Ale už bude hrať Wijnaldum, hádam hra pôjde hore.

Reagovat
danko10

Technicky skvelý Zaniolo, teraz toto. Ty si strašný šašo.

Reagovat
pastal

Belotti je hrozný?On te příležitosti moc nemá, ale když je na hřišti tak aspoň maká a jezdí,ho bych chtěl vidět více ?? Ty vole asi moc zápasy Říma nesledujes že?? Hraje je hrozná (pomalá bez energie a kreativity ve středu hřiště)dokážou vydržet jen ti největší fanatici 90 minut!!!Každý zápas stejný ten styl je přečtený,prdel mu zachraňuje Dybala ten kluk v létě odchází jestli se neudělá LM!!a proč oni hrajeme no to je jednoduché, protože ta konkurence je ve stejné prdeli jak AS celá Italská liga šla dost dolů bohužel Abych na Mourka nebyl jen nasrany tak z nějakého důvodu dokázal přivést lidí na stadión 20x za sebou vyprodané a ano i díky němu přišli hráči kteří by do Říma nejspíš nepřišli za to má ale co sere fans je předváděna hra, možná kdyby nedával do základu pořád Cristanteho a Pellegriniho tak by to bylo o něco lepší, ale ti borci by nehráli ani v Empoli jsou špatní.

Reagovat
johan14

Belotti má dávať góly, lebo na to prišiel, keďže tam je najväčší problém, nie aby len makal. V lige nastúpil do 18 zápasov, výsledok 0 gólov. Katastrofa

Keď bude Wijnaldum ok, tak sa zmení záloha. Koho by si postavil miesto Cristanteho či Pellegriniho? Dík za odpoveď, ale nepíš že hocikto by bol lepší.

Reagovat
pastal

Tak 0 gólů má, ale podiv se na minuty v zápase jde na 5,3,2,1 a podobně minut v lize a v poháru hrál dobře a dal i gól tady se asi neshodneme, že by měl hrát více a dal bych ho třeba místo Pellegriniho a hrál na dva v útoku Ještě by mohl místo kapitána hrát Elsha,Solbakken,Volpato a místo Cristanteho třeba Camara ten jak hrál ten se ti nelíbil???Bove taky by mohl hrát více než naše 4rka na Bryana jsem alergický a taky kolik toho v zápasech dojebal a hraje furt.Mohl by změnit i rozestavení ale to už v sezoně neudělá

Reagovat
danko10

Hadas sa s magorom, ktory zapas Rima v zivote nevidel. Iba by sa rad bozkaval s Josem.

Reagovat
pastal

Dodám že Pellegrini v lize 19 zápasu a 2 góly oba z penalt a času na hřišti několika násobně více než Belotti tak se tě ptám jestli by jsi nějakou změnu udělal nebo ho nechal se ploužit na hřišti a to Pellegriniho mám i celkem rád ale formu letos opravdu nemá a jestli hraje ještě k tomu zraněný tak je něco špatně a měl by se doléčit a pak ať ho třeba co druhý zápas dává

Reagovat
10

Max je sice na dobrý cestě a dostal se na master level, ale pořád se má co učit

Reagovat
smazaný uživatel

To uz je jak Allegriho hovna.

Reagovat
Trand

"I won’t say it is two points dropped, because we have one more point than we did when we arrived here."

tak to je geniální

Reagovat
Largo

Reagovat
Arnar Resmusonn

Zápas Lazio vs Atalanta to byla paráda nahoru dolů, celý zápas od obou. Jen bych nečekal že Ciro tam vezme střelu Sergejovi, přestřelí a to totálně a pak nic! A doporučuji podívat se na gól Zappacosta! Nádhera na entou

Reagovat
Maritazzi

Musím říct, že nejen včerejšek mě utvrzuje, že od fotbalu čekám trošku jiný hodnoty než jen výhru za každou cenu. Asi je to jiný, když je člověk zvyklej fandit týmu, co dělá titul za titulem, může hrát o výhru v LM, ale myslim, že u nás romanistů je to hozený trošku jinak. Já cejtim, jak mě vlastně sere každej ten prožitek v podobě zápasu, kdy člověk předem ví co čekat, předem ví, že to bude o nějaký genialitě Dybaly a po zápase o breku/sebechvále na konferenci.

Ono je sice hezký, že nám přitáhl Jose Dybalu a ten, díky tomu že je zvyklej na Allegriho, tak v tom “systému” funguje, ale zbytek toho týmu ani ne stagnuje, ale vyloženě upadá. Ono je hezký, že tam má mladý hráče, ale rozvíjí je? Uplně se mi nezdá, Zalewski je na přes držku, každym zápasem větší frajer, ale fotbalovej posun od jeho debutu? Spíš ne. Jestli má bejt přínos tohodle chlapa, že k nám chodí lepší hráči a pak zas odejdou, když půjde on, tak to asi taky úplně nefunguje že? Výsledkem bude rozjebanější tým, než když ho přebíral, a to už je takovej Joseho trademark. S tímhle může dělat sportovního manažera, ale s trenéřinou si moc jistej nejsem. Stěžovat si včera v Lecce na hřiště je fakt trolling, když Lecce se snažilo o fotbal víc než my za celou sezonu. Viděli jste včera toho Solbakkena? Klučina nás před rokem vodil jak slepý koně, chce ho Neapol, ale tady pod trenérskym mágem se bojí zpracovat jednoduchou nahrávku. Ono jak by ne, když ho nakládá každou tiskovku jak není připraven. A pak má připravenejch 11 lidí, bude brečet, že jich neni víc, jeden z nich Pellegrini, kterýmu se odpustí vše, na střídačce pak vybrečenej Belotti, kterej dostal asi 20 minut v lize zas 10 zápasů, ačkoliv jasně v lize ukázal, že to fotbalista na tuhle soutěž je.

To je fakt jen výčet negativních věcí, furt pláč u rozhodčích, brečení o standardku protože jinak gól nedáme, ale tohle pro mě fakt hodnotu nemá. Přitáhnout zadarmo Dybalu a doufat fakt neni projekt. To radši ať to v létě rozpustěj a začnou to budovat zas od nějakýho zdravýho základu, protože tenhle tým žádnej nemá. Když půjde do hajzlu Dybala a Wijnaldum, tak tam zbydou největší magoři a nekopové současnýho italskýho nároďáku a pár mladejch s potenciálem.

Ono možná italskej fotbal jde čim dál víc do hajzlu, jak se tady psalo, ale dost za to může špička. Přijde mi, že ten spodek tabulky se naopak snaží s tím něco dělat. Už to není jak zakopat se na vlastním vápně, ale nějakej rozvoj mladých, snaha najít hráče ze zajímavých trhů, vytáhnout trenérský jména, který necirkulujou světem tam a zpět odpradávna. Empoli nebo Lecce ukazujou, že to jde i jinak. Jsem rád, že v Anglii ukazuje De Zerbi, že tohle může bejt cesta - systém a trenér s potenciálem, ne tihle dinosauři typu Allegriho a Mourinha. On fotbal už nebude jako dřív, ani co se týče tý romantický stránky s našíma oblíbenejma italskejma hráčema, ale snad ani takovej, jako ho ordinujou zrovna tihle dva pánové.

Reagovat
pastal

Reagovat
10

amen

Celý calcio žije zaseklý někde v prehistorii, odmítají progres, protože mají pořád arogantně velký sebevědomí v tom, že oni jsou přece Italové, taktikou a defenzivou to vždycky urvou, peníze vždycky budou, fanoušky mít budeme vždycky atd. Oni vůbec nevnímají, že se to tak strašně posunulo, že je všechno trošku jinak a nový fanoušky tenhle shitty produkt neprodukuje v takovým množství, aby to mohlo být dlouhodobě udržitelný, že atraktivita ligy v konkurenci ostatních je na tom tragicky, což jde pak ruku v ruce s příjmy za TV práva atd. Ve vedení svazu jsou ještě mnohem větší dinosauři, než Mourinho s Allegrim.

Trenéři jako Allegri nebo Mourinho jsou obraz celý ligy a vnímání fotbalu v Itálii, těch výjimek je pořád docela málo, resp. je opravdu minimum týmů, kde by to fungovalo v rámci celýho celku, spíš se to někde snaží změnit trenér, ale zase nejsou na stejný vlně s managementem/majitelem a opačně. To je případ třeba Juve, kde je ten rozkol vnímání teď krásně vidět díky těm uniklým odposlechům - https://football-italia.net/you-have-to-deal-with-allegri-further-leaks-from-juventus-investigation/. Tam už snad ale pochopili, že nemají jinou možnost, než vychovávat svoje hráče a díky tomu generovat hodnotu.

Reagovat
Maritazzi

Ono to podle mě dost koreluje s vývojem samotný Itálie a její společnosti. To už dávno není země, která v něčem vévodí světu, maximálně tak odkazy na minulost z Velký nádhery, ale spíš už kompletně Suburra. Vláda země nebo svazový vedení jako zkostnatělý celky, odliv mozků ze země, nízká úroveň vzdělání, prakticky žádná digitalizace. Neschopnost pracovat s marketingem, tvořit produkt. Země s tak obrovskym turistickym potenciálem, kterej jede na setrvačnost - to je podle mě naprosto vystřižená kopie fotbalovýho světa. Dlouho se chlapíci plácali po ramenou, jak to dělaj dobře a svět je najednou úplně jinde.

A s těmi výjimkami souhlas, není to nic systémového, může to za chvíli skončit, Atalanta zatím dobrý, dokážou sáhnout i do zajímavých zemí, zajímavý hráče, oživit mrtvoly z Anglie, ale bude to fungovat bez Gaspa? Neapol perfektní práce, tam je vidět, že sportovní oddělení má systematickej přístup a nějaký menší týmy, kvůli nedostatku prostředků. Ale tohle zatím je daleko od nějaký větší změny, kterou nepotřebuje jen fotbal, ale i ta země. Ne náhodou se říká, že je fotbal odrazem dané země.

Reagovat
Forza_Inter

za prvy odstavec.

mam za to, ze globalizacia (nielen) vo futbale je to najhorsie, co sa mohlo talianskemu futbalu stat.

Reagovat
10

Naprosto přesné a trefné srovnání, bohužel.

Reagovat
stuff

Reagovat
Zark

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

nie len Taliansko ale cela juzna Europa zaspala dobu a zije z minulosti.

Reagovat
Furia Ceca

V Itálii je hroznej problém byrokracie. Mají tam pořád platný zákony, co jsou 200, 300 let starý, a politici je neobtěžují reformovat, protože jim tenhle systém vlastně vyhovuje. To je začarovanej kruh, který se těžko prorazí.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Yanek

Se vším souhlas, ale ta metafora podle mě moc nesedí. Velká Británie je dlouhodobě velmoc v úpadku (teď mají dokonce záporný ekonomický růst), Španělsko se svou nezaměstnaností taky spíš stagnuje. Naopak ligy, které nejsou úplně top jako Francie a Německo se opírají o fungující ekonomiky.

Reagovat
Maritazzi

Já bych se to právě nesnažil tolik spojovat se samotnou ekonomickou výkonností, i když si zkusme představit, co by se stalo v Itálii, kdyby si odhlasovali odchod z EU

Spíš mi jde o hodnoty, nastavení země, život z minulosti. Ten marketing a vytvoření toho produktu mi právě dává smysl ve vztahu k tomu turismu, i fotbalu. Je to zjednodušení, ale společný znaky tam za mě určitě jsou. Bundesliga je za mě třeba top fungující produkt, která zas nějakým způsobem ukazuje, jak se do společnosti daří zavádět moderní postupy, názory, ten produkt je atraktivní pro starší i mladší.

Furia tu zmiňoval byrokracii, za mě super bod, kterej zase v kontextu s tím, že ta země měla za 76 let 68 vlád ukazuje, jakým způsobem se ta země nevypořádává se směřovánim moderního světa, hledí do historie, snaží se pořád vrátit starý časy, který už nepřijdou a ten fotbal je v tom za mě uplný zrcadlo. Minimálně to vnímám na základě vnímání svýho nebo vnímání mých italských kamarádů, kteří se vydali žít jinam, protože ta strnulost je pro ně obrovská. A vidět v rámci Ferragosta tu obrovskou masu lidí, kteří se vrací z celé Evropy, aby si na týden užili to hezký na svý zemi a co nejdřív zas zmizeli do funkčních celků, jako je třeba Německo, Francie, Česko nebo i ta UK, to je dost silný, když si člověk uvědomí, jaký předpoklady by ta země mohla mít.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
romeo351

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem neviděl a bylo to příjemné.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
10

Gnonto úplně v pohodě hraje PL. Za 4.5m. Už teď by byl ozdobou nějakýho týmu ze středu tabulky. Ale...

Reagovat
cresposuper

Uplne v pohode by bol ozdobou Interu namiesto chcipaka Correu

Reagovat
10

věřím tomu, že by jako žolík z lavičky měl přínos už teď

Reagovat
Tomanatura

Ve stredu tam jinak motal Dalots s Varanem, ten kluk ma obeovsky talent, je ale pro jeho schopnisti ve spatnem tymu/byl pod spatnym trenerem. V Interu by byl s prehledem

3. utocnik, ale Italove ten fotbal momentalne proste delat neumi.

Reagovat
10

Mě napadá snad jedině Sassuolo, který by ho nedojebalo. U nich nechápu, že si ho po odchodu Raspadoriho nechali utéct.

Reagovat
Tomanatura

Tak to dalo prednost tomu fm supertalentu z Uruguaye za 12 mega. Podle me chtel sam do Anglie, protoze v lete kolem nej byl i docela hype skrz povolani do repre a byl levny. Prosel si akademii Interu tak asi vi, jak tezke je dostat sanci v Italii, kdyz ti neni 30 let.

Reagovat
10

Je to dost možný, takových asi bude dost přibývat...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
zurix_new

Kvara ve 22 kole ve 22 minutě v den svých 22 narozenin.

Reagovat
fRRR

To je fakt zas paralympiada ty spicky ligy. Jak minulej rok. Az na to, ze letos to tahne ta Neapol. Letos to fakt musej dat, preju jim to.

Reagovat
Nuno čomes

Letos jsou jasní, vždyť si dávají ligu o parník ten zbytek to je mazec. Jeden bez nohy, třetí bez oka, další nemá obě nohy. Každý rok píšeme o tom, jak ta liga je slabá, ale letos to je teda ultra slabota

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele