LaLiga - preview 21. kola: Real Sociedad napravuje zaváhání

10.02.2023, 09:05, aktualizováno 13.02.2023, 08:59
Previews
Alexander Sorloth (© AFP)

Real Sociedad v posledním zápase překvapivě přenechal všechny body Valladolidu a nyní se chystá na reparát. Třetí tým tabulky cestuje do Katalánska, kde se střetne s o záchranu bojujícím Espanyolem...

Espanyol Barcelona - Real Sociedad

pondělí 21:00

Do pondělní dohrávky mezi Espanyolem a Sociedadem vstoupí jako favorité Baskové, kteří po dvaceti odehraných kolech okupují třetí příčku za Realem a Barcelonou. Aby se však opět vzdálili dotírajícímu Atléticu Madrid na čtyři body, budou muset prolomit nepříliš dobrou formu z posledních týdnů a proti houževnatým Kataláncům je nečeká nic lehkého.

Domácí mužstvo z Barcelony prožívá velmi zvláštní období. Jejich výsledky jsou jako na houpačce. Dokumentuje to těsná prohra s Athleticem v poháru, poté překvapivá výhra proti Realu Betis 1:0, neméně překvapivá prohra 1:3 s Almerií a nakonec divoký zápas v minulém kole proti Osasuně.

Celek z Pamplony hraje letos ve skvělé formě a zápas na hřišti Espanyolu tak pro ně neměl být obzvláště obtížným. Opak se ale ukázal být pravdou. Arrasateho svěřenci sice šli do vedení po trefě Budimira, pak se téměř poprali Abde a Pierre-Gabriel, a proto, že oba už měli na svém kontě žlutou kartu, museli předčasně do sprch a zápas se dohrával v desíti na obou stranách. Toho využili domácí k vyrovnání, v devětapadesáté minutě se trefil Braithwaite a body se tak dělily.

Real Sociedad bude vstupovat do utkání s vědomím, že potřebuje rozhodně napravit výkon z minulého kola. Tým kouče Alguacila hostil na svém domácím hřišti Valladolid a utkání se mu rozhodně nepovedlo podle představ. Padl v poměru 0:1, čímž přerušil dlouhatánskou sérii bez prohry v lize, která trvala od loňského října.

Zápas rozhodl jediným gólem žolík Larin, pro kterého to tak po příchodu do Španělska byl už druhý zásah ve dvou utkáních do kterých zasáhl. Los - Txuri - Urdin tak budou po nečekané prohře rozhodně chtít ukořistit všechny body, Espanyol jim ale rozhodně nedá nic zadarmo, v pondělí se tak můžeme těšit na zajímavý souboj.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernández - Gil, Gómez, Cabrera, Oliván - Vidal, Vinicius, Darder, Melamed - Puado, Braithwaite

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Barrenetxea, Zubeldía, Le Normand, Rico - Méndez, Zubimendi, Illarramendi - Oyarzabal, Sørloth, Kubo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 3.09 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Getafe CF - Rayo Vallecano

neděle 14:00

Getafe se pořád topí v záchranářských bojích a ani mírné zlepšení mu zatím moc nepomáhá. A aby neměl trenér Quique Sánchez Flores těch vrásek na čele málo, tak v neděli odpoledne ho navštíví rozjeté Rayo Vallecano.

Madridský rodák Sánchez Flores prožívá hodně složité období, Getafe se totiž trápí výsledkově i herně a zejména pauza vyčleněná pro mistrovství světa se z jeho pohledu nemohla stát v horší dobu. Před mistrovstvím se domácím poměrně dařilo, drželi se dál od pásma sestupu a hráli o klidný střed tabulky. Jenže od nového roku prohráli cyklus čtyř zápasů v řadě, a to s jejich vyhlídkami na záchranu řádně zamávalo.

Momentálně je Getafe až na předposledním místě, a i když v minulém kole dokázalo remizovat v derby s Atléticem, moc radostí opravdu neprožívá. Především v útoku se hodně souží, zatím dalo jen 17 branek. Těšit ho může aspoň fakt, že Rayo na jeho stadionu nevyhrálo už od roku 2015.

Teď by se ale mohlo změnit, jelikož hosté nabrali úctyhodnou formu. Další z klubů madridské periferie už posbíral 32 bodů, takže se vyhoupl až na pátou příčku! Za zády nechává taková jména jako Villarreal, Real Betis nebo Athletic Bilbao. Právě nad Villarrealem vyhrál v předminulém kole, aniž by inkasoval, a to samé zopakoval i naposledy s Almeríí. Vedení skromného celku je z práce trenéra Iraoly oprávněně nadšené.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Duarte, Alderete - Amavi, Arambarri, Milla, Aleñá, Alvarez - Ünal, Mayoral

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesaña, Valentin - Palazón, Trejo, A. García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 2.81 - 2.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Celta Vigo - Atlético Madrid

neděle 16:15

Složitý úkol budou mít na Estadio Balaídos hráči Atlética Madrid. Svěřence trenéra Diega Simeoneho čeká rozjetá Celta Vigo, která v novém roce zaznamenala už deset bodů a utrpěla jedinou porážku. Madridský celek se sice drží v první čtyřce, ale jeho ztráta na vedoucí Barcelonu je ohromná.

Atlético se letos boje o titul neúčastní. Na vedoucí Barcelonu už disponuje mankem osmnácti bodů, v tuto chvíli se o něm jako o kandidátovi na španělský titul příliš nemluví. Mnohem důležitější bude udržet stávající postavení na čtvrtém místě, protože to jako poslední zaručuje Ligu mistrů. Mimochodem Atlético už vypadlo ze všech soutěží. Ve skupině Ligy mistrů obsadilo poslední místo a z Copa del Rey ho před nedávnem vyřadil městský rival Real Madrid.

To znamená, že výsledky Colchoneros jsou přeci jenom za očekáváním. Z dvaceti zápasů jich vyhráli jen polovinu a už teď je jasné, že v létě bude potřeba tým posílit. Mluví se o spoustě jmen. Do obranných řad to jsou třeba Caglar Soyoncu, Presnel Kimpembe nebo Peer Schuurs. V neděli si však Simeone musí vystačit se stávajícím kádrem.

Po novém roce se ve velmi pozitivním světle jeví Celta Vigo. V tabulce je sice až dvanáctá, ovšem její poslední výsledky budí respekt. Na konci ledna Celta udolala Athletic Club 1:0 a zvítězit dokázala i v následujícím kole na stadionu Realu Betis (4:3). Šest bodů rázem katapultovalo tým mimo sestupové příčky, avšak nebezpečí pádu do nižší soutěže stále přetrvává.

Celtě totiž vyrovnaná situace v dolní polovině tabulky moc nevyhovuje. Od osmnáctého Cádizu ji totiž dělí jen čtyři body, a tak ani po povedeném období si nemůže plně oddychnout. Domácí každopádně budou chtít potvrdit stávající trend a s favoritem bodovat. A poslední zápasy ukázaly, že by to mohlo jít.

Atlético je favoritem, ale samozřejmě to bude muset potvrdit na hřišti. Poslední návštěva stadionu Balaídos pro něj i díky dvěma brankám Ángela Correy dopadla dobře. Jednoznačně se pak vyvíjelo první vzájemné utkání letošní sezony, ve kterém nakonec Atlético zvítězilo 4:1.

Celtě Vigo bude kvůli zraněnému kolenu i nadále chybět Agustin Marchesín a mimo hru je rovněž Unai Núňez. Pokud jde o Atlético, to bude v neděli zcela kompletní. Pro Diega Simeoneho je tedy skladba základní jedenáctky příjemnou starostí.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Mingueza, Galan - Perez, Beltran, Veiga, De la Torre - Aspas, Larsen

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Savić, Hermoso - Molina, Llorente, Barrios, Koke, Lemar - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.17 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Valladolid - CA Osasuna

neděle 18:30

O třetí výhru v řadě budou usilovat fotbalisté Realu Valladolid. Pucelanos přivítají na svém stadionu Osasunu, se kterou mají po prvním zápase nevyřízené účty. Hosté vyhráli v říjnu loňského roku 2:0, jenomže ve Valladolidu už se jim to přes sedm let nepodařilo.

Osasuna vykazuje po novém roce rozpačité výsledky. Na jednu stranu jí porazilo pouze Atlético, ale šest bodů z pěti zápasů není příliš. Hned tři nerozhodné výsledky ale přišly ve venkovních zápasech a další má Osasuna před sebou.

Přesto to vypadá na velmi úspěšnou sezonu, protože Osasuně se podařilo postoupit do semifinále Copa del Rey. V něm dle předpokladů nebude favoritem, nicméně už jen fakt, že je mezi čtveřicí nejlepších, dodává týmu na sebevědomí.

A to bude ve Valladolidu potřebovat. Domácí v minulých týdnech překvapili a porazili Valencii a Real Sociedad. Pokaždé jedinou brankou. Díky tomu se vyšplhali v tabulce na třinácté místo, ale nebezpečí sestupu tu přetrvává. Mezi osmnáctou Valencií a Realem Valladolid je v tuto chvíli jen tříbodový rozdíl.

Do sestavy Valladolidu se sice vrací Roque Mesa, ale nadále scházejí Anuar Tuhami, Kenedy a Joaquin Fernandez. Ani Osasuna se neobejde bez absencí a kvůli kartám nenastoupí Abde Ezzalzouli, ani zranění Nacho Vidal, Ruben Pena a Aimar Oroz.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Perez, Sanchez, Hongla, Olaza - Plano, Mesa, Monchu; Plata, Leon, Machis

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Moreno, Hernandez, D Garcia, Cruz - Moncayola, Gomez, Torro, Brašanać, Ávila - Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.09 - 3.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Villarreal CF - FC Barcelona

neděle 21:00

Barceloně se daří na všech frontách. Je silná jak v obraně, tak v útoku, a drží si svou desítizápasovou vítěznou sérii napříč všemi soutěžemi. Tuto naděli ale v rámci jednadvacátého kola domácí soutěže zavítá na hřiště velmi ambiciózního a dobře hrajícího celku Villarreal CF. Domácí budou mít zvýšenou motivaci napravit před svými fanoušky výsledkový propad z posledních týdnů, bude to ovšem proti Kataláncům stačit?

Žlutá ponorka se v posledních kolech skutečně výsledkově potápí. Nejenže pouze remizovala na hřišti Celty Vigo, ale rovněž doma nečekaně padla s Vallecanem. Ještě o poznání větší šok však pro fandy El Submarí Groquet přišel v minulém ligovém kole. Jejich oblíbenci totiž padli na hřišti posledního Elche. Pro Los Franjiverdes to navíc byla vůbec první výhra v sezoně, s devíti body však i tak zůstávají Machínovi svěřenci stále beznadějně poslední.

Zápas týmů z Valencijského společenství začal rychlou akcí, po které propadl míč až na volného Millu, který už z bezprostřední blízkosti neměl problém vsítit první branku domácích. Villarreal se nicméně zvedl a díky trefě Morena vyrovnal. Pak už byl každopádně zápas pod taktovkou Elche. Dalšími dvěma góly se blýskl Milla, zaznamenal mimochodem svůj premiérový hattrick v kariéře a rozradostnil více než osmnáct tisíc diváků na Estadio Manuel Martínez Valero.

Barcelona naopak zažívá vysloveně snový vstup do nového kalendářního roku. Xaviho svěřenci se dostali do semifinále Copa del Rey a ani v lize zatím letos ještě neprohráli. Tomuto faktu napomáhá výborná obrana, Blaugranas inkasovali v prvních dvaceti zápasech pouhých sedm gólů. Například druhý Real jich má na svém kontě již sedmnáct, takže se v této statistice řadí společně s Villarrealem a Atléticem na druhé místo.

Herní pohodu Katalánců dokumentuje naprosto věrně jejich minulé ligové utkání ze Sevillou. Andaluský celek se v poslední době výsledkově zvedá, v lize získal z pěti předchozích utkání deset bodů. Na Barcelonu však klub pod vedením trenéra Sampaoliho poměrně jasně nestačil. Ve druhém poločase se trefili Alba, Gavi a Raphinha a bylo vymalováno.

Vzájemná utkání vyznívají jednoznačně lépe pro katalánského velikána. V posledních devětadvaceti utkáních se Villarrealu podařilo zvítězit pouze jednou, bylo to na každý pád loni v květnu v rámci závěrečného, osmatřicátého kola soutěže.

V prvním zápase s Barcelonou v roce 2023 to svěřenci Quiqueho Setiéna, který mimochodem Barcelonu před třemi lety trénoval, nebudou mít vůbec lehké. Do něho nebude moci vlivem zranění naskočit Jackson, Lo Celso, Moreno ani Pedraza, všichni tři vlivem zranění, za hosty bude chybět Busquets, který má poraněný kotník, a Dembélé, který laboruje se zraněným Hamstringem a mimo hru bude minimálně do půlky března.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P Torres, Mojica - Capoue, Parejo - Chukwueze, Baena, Yeremy - Morales

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Alba - Pedri, de Jong, Gavi - Raphinha, Lewandowski, Fati

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.77 - 3.72 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

UD Almería - Real Betis

sobota 16:15

Real Betis ještě poměrně nedávno aspiroval na příčky zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů, ale jeho současná forma ukazuje spíš na střed tabulky. Pokud se Pellegriniho svěřenci ještě chtějí poprat o poháry, musí proti Almeríi zabrat.

Restart ligových kalendářů po odehraném mistrovství světa se zatím pro Real Betis nevyvíjí vůbec dobře. Trenér Manuel Pellergini totiž sleduje, jak jeho tým pomalu opouští pohárové příčky a pokud tenhle pád nezastaví, za chvíli už se před ním otevře maximálně vidina na střed tabulky. Je až s podivem, jak špatně si Real vede v těchto týdnech. Od nového roku se mu totiž povedlo vyhrát jen tři zápasy z osmi!

Béticos prohráli obě minulá klání hraná na domácí půdě a jakkoli se porážka s Barcelonou nejeví jako nepředstavitelná ztráta, tak výsledek minulého kola už ano. Real Betis v něm sice dal tři branky Celtě Vigo, ale sám inkasoval ještě o jednu víc! Divokou přestřelku ovládla Celta díky dvěma brankám mladíčka Veigy a Real Betis musí navíc mrzet, že kvůli karetnímu trestu z tohoto utkání se nebude moc spolehnout ani na obránce Luize Felipeho.

Almería má svých starostí taky dost. Trenér Rubi s týmem balancuje na kraji propasti, protože i když se usadil na solidním čtrnáctém místě, tak se velmi rychle může naplno zapojit do bojů o záchranu. K dobru má totiž jen pouhé tři body. S Realem Betis se jí ale překvapivě daří, vyhrála totiž čtyři duely z posledních pěti!

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babić, Akieme - Puigmal, Costa, Melero - Portillo, Touré, Embarba

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Gonzalez, Abner - Rodriguez, Guardado - Canales, Pérez, Juanmi - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.32 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Sevilla FC - RCD Mallorca

sobota 18:30

Sevilla prohrála dvě z posledních tří soutěžních utkání a především poslední facka od Barcelony v podobě porážky 0:3 ji bude asi ještě dlouho strašit. Sampaoliho hoši proto budou chtít získat maximum bodů z dalšího domácího duelu proti Mallorce.

A to slovo domácí je důležité, protože pokud může Sevillu v poslední době těšit, tak jsou to právě výsledky z domácí půdy. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán prohrála naposledy ve čtrnáctém kole začátkem listopadu (to bylo to hrůzostrašně odehrané utkání s Realem Sociedad, v němž Sevilla přišla o dva vyloučené hráče jen za první půli). Od té doby doma porazila Getafe, Cádiz i Elche a to s gólovým průměrem dvou branek na utkání.

Pořád ale má co dohánět, protože tohle byly jediné tři výhry z domácí půdy v této sezoně! Hned patnáct týmů si doma vedlo lépe než Sevilla, což se trenér Sampaoli určitě pokusí zlepšit. Výhodu pro něj představuje i fakt, že Mallorca má zase dost bídnou bilanci ve venkovních kláních, kde dosud posbírala jen tři výhry a celkově jen jedenáct bodů v deseti utkáních.

Sevilla potřebuje zabrat, protože na pásmo sestupu má náskok pořád jen dvou bodů, což se může velmi rychle změnit. Mallorca se na ni dívá ze zdánlivého bezpečí, oba týmy dělí sedm bodů. Mallorca navíc není tým, který by bylo radno podcenit. To si v minulém kole jasně uvědomil Carlo Ancelotti se svým Realem, který na půdě ostrovního týmu dokonce prohrál. Je až s podivem, jak vysoko se Mallorca dostala, zvážíme-li, že dala jen pouhých 16 branek. Jen tři kluby v lize mají horši bilanci. Dokáže si ji Mallorca vylepšit právě v Seville?

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Bade, Gudelj, Acuña - Torres, Gueyé, Jordán, Lamela - En-Nesyri, Mir

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Raillo, Copete, Augustinsson - D. Rodriguez, Baba, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.07 - 5.31

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Valencia CF - Athletic Bilbao

sobota 21:00

Valencia stále nedokázala vybřednout z enormních potíží, které ji trápí nejen v této sezoně. Zejména po stránce ofenzivy se Los Che nedaří a prohráli už ve čtyřech duelech po sobě. Zabere léčba náhradním trenérem Vorem proti taktéž nekonzistentnímu Athleticu?

Letošní rok je ze strany Valencie opět jedno velké trápení. Trenér Gennaro Gattuso přicházel s nadějí na změnu k lepšímu a s vidinou dlouhotrvající, úspěšné spolupráce. Jenže moc dlouho tahle vidina nevydržela, součinnost slavného klubu a kdysi skvělého záložníka už skončila a zřejmě toho ani jedna strana moc nelituje. Současná forma Valencie totiž nahání strach jejím vlastním fanouškům.

"Netopýři" se po třech utkáních na hřištích soupeřů opět ukážou doma na Mestalle, ale vzhledem k jejich výsledkům z poslední doby asi nebude o co stát. Tři porážky v řadě je jedna věc, ale že se Valencia nedokázala ani v jednom z těchto utkání střelecky prosadit, to už je na pováženou. Doposud se Valencii povedlo vyhrát pouhých pět utkání, takže se není čemu divit, že Los Che zaujímají v tabulce až 17. místo.

Mladý záložník Hugo Guillamón v rozhovoru pro klubové stránky uvádí: "Všichni víme, jak na tom jsme a že máme co zlepšovat. Poslední týdny jsou pro nás hodně náročné, změna trenéra je vždycky hodně znát. A my musíme ukázat, že za novým trenérem stojíme a že jsme přizpůsobiví. Neztrácíme naději, věříme v naše schopnosti a v kvalitu tohoto kádru. Jen to musíme dát najevo na hřišti. Nezbývá, než zatnout zuby a najít v nás ještě nějaké rezervy."

Trenéra Vora, který opět zaskakuje, než se Valencii povede najmout kouče na plný úvazek, moc netěší ani zprávy z marodky. Gabriel Paulista stojí za karty a k tomu musí Voro připočíst taky zraněné hráče Kluiverta, Nica, Doménecha a Correiu. V dresu Basků do utkání zřejmě nezasáhne Iñaki Williams a Iñigo Martínez. Yuri Berchiche má také karetní trest.

Athletic se po sérii tří ligových porážek v řadě taky dokázal zvednout a to dost rázně. V minulém kole se mu totiž povedlo nasázet Cádizu čtyři branky a to i přesto, že Berchiche se nechal už v 57. minutě vyloučit. Nicméně výpadek formy z minulého měsíce zapříčinil pád až na osmou příčku s tím, že od desátého místa dělí Basky jen jeden bod.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Cömert, Diakhaby, Gayá - Musah, Guillamón, Almeida - Lino, Cavani, Duro

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue - N. Williams, Sancet, Vesga, Muniain, Berenguer - R. García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.19 - 2.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Cádiz CF - Girona FC

pátek 21:00

Cádiz pokračuje v urputné snaze vymanit se z pásma sestupu, ale po posledním kole se musí vzpamatovat z těžkého debaklu. Posloužit by mu k tomu mohlo domácí utkání na Estadio Ramón de Carranza, kde v pátek večer přivítá Gironu.

Začátek nového kalendářního roku začal Cádiz naprosto fantasticky, když o všechny tři body obral Valencii. Následně posbíral čtyři body z dalších tří duelů a zdálo se, že našel svůj ztracený rytmus. Minulé kolo ho ale vrátilo na zem. A vůbec ne šetrně, protože od Athleticu dostal Cádiz naposledy rovnou čtyři branky! Díky hattricku Oihana Sanceta převálcoval Cádiz i přesto, že hrál víc jak 30 minut v početní nevýhodě.

Tahle rána bude trenéra Sergia strašit ještě asi dlouho, protože znamenala, že postup z pásma "smrti" se nekonal. Cádiz je pořád až na 18. místě, bod mu chybí na sedmnáctou Valencii. A děkuje za to mimo jiné právě Gironě, která v minulém kole uhrála další dobrý výsledek a právě nad Valencií vyhrála. Tím rázně ukončila dvě minulé porážky, při nichž se jí nepovedlo dát ani jednu branku.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mbaye, Espino - Bongonda, Escalante, Fali, Alcaraz, Ocampo - Lozano

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, Espinosa, Gutiérrez - Martin, A. Garcia, Romeu, Villa - B. García, Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 2.97 - 2.61

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
20
17
2
1
42 : 7
53
2
Real Madrid
20
14
3
3
40 : 17
45
3
Real Sociedad
20
12
3
5
28 : 19
39
4
Atlético Madrid
20
10
5
5
29 : 17
35
5
Rayo Vallecano
20
9
5
6
27 : 22
32
6
Villarreal CF
20
9
4
7
22 : 17
31
7
Real Betis
20
9
4
7
24 : 20
31
8
Athletic Bilbao
20
8
5
7
29 : 21
29
9
CA Osasuna
20
8
5
7
19 : 19
29
10
RCD Mallorca
20
8
4
8
16 : 18
28
11
Girona FC
20
6
6
8
27 : 29
24
12
Celta Vigo
20
6
5
9
22 : 32
23
13
Real Valladolid
20
7
2
11
15 : 28
23
14
UD Almería
20
6
4
10
23 : 31
22
15
Espanyol Barcelona
20
4
9
7
24 : 30
21
16
Sevilla FC
20
5
6
9
21 : 29
21
17
Valencia CF
20
5
5
10
25 : 24
20
18
Cádiz CF
20
4
7
9
15 : 33
19
19
Getafe CF
20
4
6
10
17 : 27
18
20
Elche CF
20
1
6
13
15 : 40
9

Zbývající zápasy

15.02. 21:00
Real Madrid - Elche CF

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
misinho7

Tak vyzera to ze Carlo skusi este Braziliu. Akoze necudujem sa mu, aj tak je mozne ze ak by nevyhral ligu ci LM tak ho Floro vyrazi.

Koho by ste chceli?

Ja by som si prial Kloppa ale ten je nerealny kedze povedal ze ak nevie jazyk tak to nema prenho zmysel. Cize podla mna konecne vytiahnu z becka Raula, ked si ho uz tolko chystaju. A snad to bude aspon z polovice take uspesne ako krok ZZ.

Reagovat
CHONG

Pro Carla by to byl ideál, vloni si se všemi, co ho odepisovali, vytřel prdel, letos by se ctí dokončil sezónu a před důchodem by si střihl ještě jednu parádní štaci...

Mně by se líbil Xabi nebo Leonidas...

Reagovat
misinho7

tiez si myslim ze prenho idealka, dokazal minulu sezonu velke veci, tuto stale moze..a potom pohodicka v repre kde pozna vela hracov

Xabi sa spomina tiez ale neviem ci hned utecie z Leverkusenu.

Reagovat
Raul=Real

Xabi je so štvrtým najvyšším rozpočtom v lige, na 10 mieste... stráca 10b na EL... niečo málo to tiež možno naznačuje ohľadom jeho kvalit

Reagovat
Raul=Real

* štvrtou najvyššou hodnotou kádra ....piate mužstvo má takmer o polovicu nižšiu hodnotu a hodnoty ďalších tímov (6.,7., atď. sú ešte výrazne nižšie)

Reagovat
smazaný uživatel

To je vtip? Jsi si vedomy toho, ze kdyz Leverkusen prebiral, tak byli na sestupovych mistech zejo?

Reagovat
Raul=Real

To som teda nevedel, žil som v tom, že ich trénoval od zaciatku sezóny na základe tejto mojej neznalosti to vyzeralo tak, že čísla nemá nijak zvlášť dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
_Blind_

Reagovat
CHONG

Ty jsi hrozný mimoň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Co je tohle za soudy, po sezóně dejme tomu, ale oni přece bylo úplně na spodku tabulky, když přicházel.

Reagovat
Israha

Tuchela, pokud by Pérez byl netrpělivý a chtěl opět okamžité výsledky. Raúla nebo Xabiho, pokud by dostali prostor na sžití se s hráči a tlakem, který ta pozice přináší, a odpustily by se jim dílčí neúspěchy v první sezoně a dejme tomu i části druhé.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kyrill

Mě by upřímně nejvíc zajímalo, jak by si v pozici hlavního kouče vedl Davide. Furt se píše o tom, že má vedle Carla poměrně velký vliv, tým ho zná. Pokud by to měla být moderní verze Carla, která bude pravidelně rotovat sestavu, nemuselo by to být špatný. Za pravděpodobný to ale nepovažuju.

Reagovat
misinho7

Akoze o Davidovi som tiez cital tie veci. A strasne mu prajem nech sa stane hlavnym trenerom a cosi dokaze, je to sympatak. Ale podla mna sanca ze bude trenovat u nas je skoro nulova. Je to viacmenej noname, len asistent trenera. Myslim ze je bez sance..ale zas mozno raz ak sa stane trenerom a cosi dokaze niekde inde tak raz skonci aj u nas..kto vie

Reagovat
madridcan

Obidvaja iba čítate alebo aj sledujete zápasy?

David pôsobi niekedy, ako by bol tréner on sám a nepríde mi, že sa spolieha na fotra. Takto mimochodom pôsobil aj Zidane pri Carlovi. Veľmi veľa črtov majú spoločných. Plus si zoberme fakt, že Dave by mal načítanú ,,novú" generáciu ako na dlani.

No a druhá strana mince je tá, že či by sa chcel osamostnatniť alebo byť stále len prívesok a tieň otca.

Reagovat
2miguel1

všetci by chceli ísť cestou Xaviho, len tu sa neuvedomuje dosť zakladna vec, prečo Lamps, Gerrard, Solari, Pirlo nie su tak uspešní. Barca má jasne definovaný štýl hry, to tieto kluby nemajú. Preto v Barcelone mávame len trenerov z Barcy, kdežto u ostatnych klubov ( s prižmurenym okom si myslim, že aj Arsenal ma preddefinovany štyl hry ) sa to mení uplne hala bala. Trenuješ Chelsea, potom Juve potom Real, PSG, United, nakupiš si svojich hračov a hraš podla seba. Tu sa vytvorila nejaka trenerska špička ( Conte, Ancelotti, Klopp, Tuchel atd.) kde ak nemaš jasny štyl futbalu, nemaš ako začinajuci trener proti nim šancu. Za mna Real nemá definovany štyl hry, je to o tom, že nakupim najlepších hračov a hrám. Aj ZZ mal genialnu zalohu CKM a Ronalda v peeku.( ZZ ale možeme radiť k trenerskej špičke). Pochybujem, že by sa to Raulovi s tymto kadrom podarilo. Ancelotti je podla mna to najlepšie, čo može teraz Real mať aj ked už stracaju na Barcu. Xavi je ale genialny ako trener pre Barcu

Reagovat
misinho7

uz len prva veta staci...cestou Xaviho..mne sa mari ze Real uz mal cosi take predtym, vraj nejaky typek co vyhral 3xLM a X dalsich trofeji..

Reagovat
misinho7

a co stracaju na Barcu? akoze ok v lige vediete ale este ste nic nevyhrali..kdezto rok dozadu taky Carlo vyhral double. Ste v EL. Tu uz pises jakeby Xavi mal uspechy jak ZZ. A nema a tipujem ze ani z polky take nebude mat.

Reagovat
smazaný uživatel

večer 11 bodů

Reagovat
misinho7

no je to mozne..ale este ste ju nevyhrali a v utorok a stredu LM...ale pardon, vy az vo stvrtky

Reagovat
Kluivert9

Koukám, že vypadnutí Barcy z LM je letos pro Real hlavní trofej

Reagovat
madridcan

Tak zase my sme oficiálne majstri sveta a nie spomienkami, kde sme vlastne vďaka di Máriovi spolumajstri

Reagovat
Kluivert9

Ten sranda turnaj berou vážně jenom Realisti a to ještě úplný minimum

Reagovat
JM

Sranda turnaj protože se na něj nelze kvalifikovat z Evropské ligy?

Reagovat
Kluivert9

Sranda turnaj, protože kvalita týmu je podstatně nižší, než ve zbytečné a vysmívané Supercopě

Reagovat
madridcan

Ktorú ste získali vďaka tomu, že je na smiech

Reagovat
Kluivert9

A nejvíc na smích byl finálovej soupeř

Reagovat
madridcan

Myslíš nevýherca ligy ani poháru?

Reagovat
Kluivert9

Ano, myslím letošní Real Madrid

Reagovat
madridcan

Takže majstra sveta a opravneného účastnika španielského Superpohára

Reagovat
drussbarb

Z vás obou bolí oči

Reagovat
madridcan

Tak maj cestu Ray Charlesa

Reagovat
drussbarb

Neumím, neznám. Každopádně vám přeju vítězství v LM, a nám v LL a EL, za španělskou ligu!

Reagovat
Krausio_Real_M

Real má tuhle sezonu pořád o trofej víc než barca, Evropský Superpohár a MS Klubů (něco o sranda poháru radši nepiš, když jste to naposledy vyhráli vy tak půlka z vaší fanbase to považovala za vrchol sezóny )

Nehledě na to že pro vás byla největší trofej v posledních dvou letech jedna výhra v el clasicu, takže pro příště by bylo lepší mlčet a nedělat ze sebe Klokanometa 2.0

Reagovat
2miguel1

tak to je strašne kratkozrake videnie. Rok dozadu sme mali utok Abde Jutgla Braitwaite, nebyt Xaviho, podla mna skončime v strede tabulky. Tu sa ako keby trochu pozabuda, že sme pod Bartomeu skoro skrachovali, nieto, že by sme chceli hrat LM. Ano ten tím mal postupiť zo skupiny Ligy Majstrov, na druhej strane silny Bayern + takticky vzdy perfektný Inter, chybala nam skoro cela obrana, no aj tak, sme boli v troch z tych štyroch zapasov vyrovnaní až lepší. Aj trochu smoly, no nepochybujem, ze buduci rok už budeme silní aj v Europe. Teraz sa le nebavíme v horizonte tychto dvoch rokov, len od roku 2004 sme mali Riijarda, Guardiolu, Tita, Martina, Enriqueho, Valverdeho, Koemana, Xaviho. Kdežto taky Real tam mal Mourinha, Carla, ZZ, Lopeho - tí tréneri su skvelí, no Mourinho pokojne moze ist trenovať Chelsea ci United, u nas Xavi len Barcu alebo španielsku repre. Je to v jednej veci nevýhoda, na druhej strane, obrovská vyhoda pre Barcu ked to sadne a vyzerá, že Xavi sadol parádne. Hra Barcy ma jasny rukopis, kde ti trenovanie mimo ani tak nepomože. Ak sa spojí perfektný tréner pre Barcu + hráči, ktorí dokolane rozumeju hre, možeme sa zas tešiť na totalny futbal. Spojka Xavi - Pedri,Gavi bude perfektná.

Reagovat
messi80

Neviem prečo by xavi ( ak bude mať za sebou úspešné angažmán u nás) nemohol trénovať aj niekde inde..taký Pro to zvládol vo veľkom style

Reagovat
blaugrana

tak dnes som zvedavy na Kessieho s Raphinhu hlavne

Reagovat
Phillipinho

Savic 3 redky v poslednich 5 zapasech. Fakt smesny, kdo muze hrat v obrane takovyho tymu jako je Atletico

Reagovat
Gazdo

Zostava ocakavana ale snad teda za chvilu neutavi Xavi Pedriho a Gaviho. Chcelo by to na Villareal vletiet vstrelit rychlo dva goly a striedat. Ale ocakavam teda boj a Pedriho a Gaviho cely zapas

Reagovat
Kluivert9

Chtělo by to trochu větší rotaci...Snad se Kessie dneska ukáže a nebude se Xavi bát ho konečně začít dávat do sestavy

Reagovat
blaugrana

no Bus a Dembele zranení a Ferran s Fatim len do poctu, takze to sa tazko rotuje

Reagovat
LAM

Uvidíme já to dneska zvládneme bez Sergia o což se dost obávám, protože poslední dobou hrál dobře.

Dnes se spíš než únavy naopak bojím, jestli jsme po tejdnu bez fotbalu nevypadali z tempa.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kessie se minule docela ukázal...měl geniální, průměrné i špatné momenty, vcelku to bylo nad očekávání

Reagovat
Kluivert9

Souhlas, snad na to dnes naváže...

Reagovat
smazaný uživatel

Lewo?

Reagovat
Switchback

hůř to kopnout nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem chtěl slavit, ale přihrávka Pedriho luxusní

Reagovat
smazaný uživatel

nádheraaaaa Pedri a Lewa

Reagovat
Cracker10

Ty kraaavo

Reagovat
Rattlesnake

takový bago tyve

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

výborně napadáme, tréning na čtvrtek

Reagovat
roman1978

Pedri mi svým stylem připomíná Platiniho. Vedení míče, střela, pohyb.

Reagovat
Rattlesnake

mně Deca. akorát s lepším workratem.

Reagovat
valloire

nooooo

Reagovat
Rattlesnake

chudák coquelin

Reagovat
vilp

Je teď lepší záložník v Evropě než Pedri?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
Jordi Alba

Ještě tenhle rok ať to daj Leovi a pak rovnou Pedrimu tyhle zlatý balóny.

Reagovat
Gazdo

No ale schvalne menuj este lepsieho stopera ako Araujo a brankara v lepsej forme ako Mats

Reagovat
vilp

Brankář nevím, stoper Kim.

Reagovat
Fumetsu

Začátek měl top, ale sledoval sem poslední zápasy Neapole a Kim dost chyboval

Reagovat
vilp

Jo, a kdy?

Reagovat
Fumetsu

Saler, AS a tuším Spezia, vždy tam měl slabší momenty kdy nedokázal pořádně odkopnout míč nebo špatně rozehrál a i ty obranný souboje nebyly podle mě tak přesvědčivý, ale jinak je to fakt skála a zaslouženě jeden z top stoperů momentálně.

Reagovat
vilp

V soubojích je podle mě z 99 % pro soupeře nehratelný, jinak si chybu vybavím jen proti AS, jak tam po jeho špatným odkopu šel do brejku Dybala, plus jednu špatnou komunikaci s Meretem. Ale ok, je to možný.

Reagovat
Israha

Ten rozdíl oproti nám není v produktivitě, ale ve schopnosti neinkasovat, to je jasně vidět na skóre. A tihle dva na tom mají hlavní zásluhu. Speciálně Arauja vám šíleně závidí, on je přesně to, co chci aby byli Militao a Rüdiger

Reagovat
vilp

Militao potřebuje, aby ho za ručičku vodil nějaký zkušený lídr, Varane měl stejný problém.

Reagovat
Israha

No a to je právě ten rozdíl. Araújo je tím lídrem sám sobě, a to je o rok mladší. Jinak si nemyslím, že je nějak výrazně lepší hráč, než Éder.

Reagovat
RadekVonCZE

Nikoli

Reagovat
LAM

Do 25 minuty velká paráda a skvělý akce. Pak jsme zvolnili a nakonec z toho byla ta šance Moralese.

Kessie se snaží, ale kombinačně to prostě není vůbec ono. Jinak ale dneska presujeme jak o život.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý poločas, chyběl tomu jenom další gól. Pedri opět špičkový, ale zmínit musím i znovu výborného de Jonga, ten od MS hraje v nejlepší formě za celou dobu u nás, a taky mu brutálně pomohla hra na double pivotu Xavi nemohl stejně jako já nevidět, že FDJ jednoduše nemůže hrát na DM sám.

Reagovat
Switchback

to zakončení je fakt extrém

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha dnes opět obě nohy levé

Reagovat
smazaný uživatel

zajebeme protiútok 3 vs 2 tvl

Reagovat
Jordi Alba

Araujo zvíře, hezky se teď na ten jasnej ofsajd vysral.

Reagovat
smazaný uživatel

měl šílené množství zákroků, jsem zvědavý na statistiku

Reagovat
Jordi Alba

Jenom doufat, že se mu budou vyhejbat ty občasný zranění. Od tý doby co je v áčku prakticky neměl slabý období a to musel hrát na kraji, kde není tak dominantní.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam! závěr pěkná panika, ale vyšlo to

Reagovat
Kluivert9

Madrid hlásí - 11 a zataženo, v týdnu možné lehké oteplení.

Reagovat
Lemiux66

Tvl vcera ziskali trofej ty meteorologu. Naopak se budou slunit na plazi.

Reagovat
EaP

A s najväčšou pravdepodobnosťou aj poslednú túto sezónu.

Reagovat
madridcan

Barcelona, Košice...budeš vo Face Clube v štvrtok?

Reagovat
EaP

Chcel som , ale pracovne ma poslali teraz na 3 týždne do Bratislavy. Ja mám na takéto situácie až priveľké nešťastie.

Reagovat
madridcan

V tomto prípade podľa mňa šťastie, lebo to bude fiasko akcia podľa mňa...ale odvetu máš v BA podľa všetkého

Reagovat
Kluivert9

Vždyť nemaj ani tu pláž

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
USA_osloboditel

To si sa nekupal v ich bazénoch, v tom jazere a patrí im Španielsko s vašou plážou aspon

Reagovat
roman1978

A teď srozumitelně

Reagovat
dextroza_m

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele