Náročný jednorázový závod Jaén Paraiso Interior se jel teprve podruhé a už má mezi vítězi zapsaného vítěze Tour de France. 179 kilometrů dlouhý závod je ozvláštněn prašnými úseky po vzoru Strade Bianche. Obklopen nekonečnými olivovými háji se Pogačar rozhodl pro útok zdaleka, v posledním opravdu náročném výjezdu na jednom z prašných úseků. Slovinec zaútočil dvakrát, nejdřív se mu nepodařilo utrhnout soupeře, ale podruhé už se ho neudržel ani velmi zarputilý Ben Tullet (Ineos Grenadiers).

Pogačar musel nejdříve dojet osamoceného uprchlíka Sergia Samitiera (Movistar). Dostihl ho 41 kilometrů před cílem a Španěl překvapivě s lídrem UAE Emirates třídal. Jenže velmi unaven to dlouho nevydržel a psoledních 36,5 kilometru závodu musel jet Pogačar sám. Stíhat se ho snažila skupina, ve které byli dva jeho týmoví kolegové Tim Wellens a Marc Hirschi. Ti samozřejmě nemuseli a ani nesměli pracovat a mohli šetřit síly. Samitier také nestřídal, částečně kvůli únavě a především kvůli tomu, že ve skupině byl ze svého týmu sám, zatímco v další skupině bylo hned několik jeho týmových kolegů. Naopak Tulett, Ben Turner (Ineos Grenadiers), Mads Wurtz Schmidt (Israel-Premier Tech), Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty) a Andreas Kron (Lotto Dstny) se snažili odstup od vedoucího jezdce snížit. 

Jenže to se vůbec nedařilo. Ani pětinásobná převaha na Pogačara nestačila. Slovinec zvyšoval náskok a moc ho nezdržel ani defekt, kvůli kterému musel 8 kilometrů před cílem měnit kolo. Naopak skupinu pronásledovatelů dostihla další skupina a vznikla jedna větší. Přesto v závěru byli nejvíc vidět členové původní skupiny. Turner zaútočil na prašné cestě 6,5 kilometrů před cílem a udržel se ho pouze Wellens. 

Zatímco Pogačar si v klidu dojel pro první letošní vítězství, Tuner s Wellensem spolupracovali a ve spurtu si to rozdali o druhou příčku. Turner byl rychlejší, Wellens skončil třetí a triumf UAE Emirates potvrdil čtvrtý Hirschi, který byl nejlepší ve spurtu další skupiny před Kronem a Tulettem. 

Pogačar zůstává ve Španělsku a dalším závodem v jeho programu bude Kolem Andalusie od středy 15. února. Poté ho čeká obhajoba vítězství na Strade Bianche a podle infomrací francouzského deníku l'Equipe nepojede Tirreno-Adriatico, ale Paříž-Nice. Slavný francouzský etapák přitom začíná den po Strade Bianche. Pogačar by se tak z cíle toskánské jednrázovky musel rychle přesunout do Francie na start "Závodu za sluncem". Ve Francii by se měl poprvé utkat s Jonasem Vingegaardem.