S Ďolíčkem se definitivně loučí Francouz Keita, který se vrací do irského prostředí

S Ďolíčkem se definitivně loučí Francouz Keita, který se vrací do irského prostředí

Druholigový irský klub Galway United F.C se v posledních dnech vydatně posílil a jedna akvizice dorazila na ostrovy také z českého prostředí.

Je jím sedmadvacetiletý francouzský útočník Ibrahim Keita, jenž až dosud patřil Bohemians Praha 1905, ale v minulosti prošel také Olympií Praha nebo Příbramí.

Jaroslav Veselý ho však v Ďolíčku v posledních měsících vůbec nevyužil a tak je odchod bývalého hráče Košic, Larissy či Wolverhamptonu logickým vyústěním situaci.

Celek Galway ho bere jako volného hráče po úspěšně zvládnutých testech a to, že si vybral právě dotyčnou klubovou adresu, není náhoda.

S irskou branží už má totiž své zkušenosti. Současný manažer United Ollie Horgan ho totiž v sezoně 2017 vedl v barvách týmu Finn Harps.

"Jsem moc rád, že se mohu připojit právě ke Galway. Jsem tady už dva týdny, mám velký respekt ke spoluhráčům, trenérskému štábu i prostředí, ve kterém se teď nacházím. Slyšel jsem, že fanoušci jsou opravdu dobří a doufám, že jim nabídnu takové podněty, abych je ještě povzbudil," vzkázal na webu galwayunitedfc.ie sám Keita.

First Division pro něj začne už 17. února, kdy se Galway United představí právě na půdě Finn Harps. Celkem symbolické, což?

Kapitán třetiligové juniorky Baníku po srazu s Mikloškem dres hned tak měnit nebude...