Žatec: Zástupkyně vedení města Most se přijely inspirovat do Přírodovědného centra

15.02.2023 14:28 | Tisková zpráva

Zástupci vedení žatecké radnice a mosteckého magistrátu se minulý týden sešli v Přírodovědném centru Žatec a na městském úřadě, aby projednali možnosti spolupráce a výměny zkušeností v různých oblastech.

Žatec: Zástupkyně vedení města Most se přijely inspirovat do Přírodovědného centra
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

V Přírodovědném centru si náměstkyně mosteckého primátora Markéta Stará a mostecká radní Jana Falterová Zudová prohlédly ukázky projekcí v Digitáriu a Vědě na kouli. Atraktivní programy s výkladem jsou určeny pro veřejnost i školy, do Žatce se na ně jezdí dívat školáci i další návštěvníci z různých míst celého kraje včetně Mostu. „Paní náměstkyně a paní radní se k nám přijely podívat nejen na samotné projekce, ale zajímaly se i o budování Přírodovědného centra a jeho vybavení moderní technologií. Šlo jim například o inspiraci kvůli chystané modernizaci Kulturního domu Repre v Mostě,“ vysvětlil starosta Žatce Radim Laibl, který se s návštěvou z mosteckého magistrátu setkal společně s místostarostou Pavlem Pintrem.

Vedení žatecké radnice se v minulých týdnech setkalo i se zástupci dalších měst z regionu, například z Kadaně či Loun. Výměna zkušeností s dalšími městy je důležitá kvůli tomu, že všechna sídla často řeší podobné problémy, jako je třeba nakládání s odpady, bezpečnost, doprava či školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…