Zlín: Průvodci zvou na architektonické skvosty města

15.02.2023 19:44 | Tisková zpráva

Asociace průvodců ČR uspořádá v rámci Mezinárodního dne průvodců po celé zemi komentované prohlídky vybraných památek a zajímavých míst.

Zlín: Průvodci zvou na architektonické skvosty města
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Město Zlín se k akci připojí speciálním programem, komentovanými procházkami v rámci svého vlastního projektu.

„V sobotu 25. února uspořádáme hned dvě zajímavé procházky. Profesionální průvodci provedou milovníky architektury nebo návštěvníky města po největších klenotech zlínské architektury,“ uvedla vedoucí Městského a informačního turistického střediska Pavla Julinová. 

Obě prohlídky mají shodný začátek ve 14 hodin. První trasa nazvaná Plánované město začne na náměstí Míru u radnice. Lidé se na ní seznámí nejen s historií města, ale i s takzvanými funkčními zónami, podle kterých se plánoval moderní urbanismus Zlína. Průvodce zavede účastníky do někdejšího továrního areálu firmy Baťa s historicky prvním mrakodrapem v tehdejším Československu, součástí vycházky je i návštěva Památníku Tomáše Bati.

Druhá trasa s názvem Bydlení u Bati povede od Velkého kina. „Pokud se chcete více dozvědět o bydlení v typických baťovských domcích z červených cihel, pak se vydejte právě na tuto procházku. Zavede vás totiž také do bývalé první dělnické čtvrti Letná,“ láká návštěvníky Pavla Julinová. „Dozvíte se také, co byly a pro koho byly určeny svobodárny či internáty a setkáte se s několika experimentálními stavbami. Patří mezi ně třeba americký katalogový dům Alladin, který si Tomáš Baťa nechal přivézt z Ameriky.“

Kapacita účastníků obou prohlídek je omezena. Zájemci si své místo mohou včas rezervovat přes elektronický formulář. Více o ZÓNĚ ZLÍN naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…