InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sára Veselková: Raději se porovnávám s dívkami v zahraničí

STRAKONICE - Jako povedenou. Tak hodnotila loňskou sezonu třiadvacetiletá snowboardistka Sára Veselková z Nového Dražejova. „Jsem spokojená hlavně co se výsledků týče. Předtím jsem se kvůli covidu na hory a na závody moc nedostala, takže jsem byla hodně ráda za to, jak se mi podařilo vloni do závodění zase navrátit,“ potěšilo ji.

Startovala jste převážně na tuzemských závodech, nebo jste se podívala i za hranice?

Převážně jsem si dala za cíl objet většinu zastávek Českého poháru, což se mi podařilo. Dokonce jsem celkové hodnocení Českého poháru vyhrála. Do zahraničí jsem jezdila hlavně trénovat, protože jsou tam lepší podmínky. Na závodech v zahraničí jsem také byla – například na Evropském poháru v Německu.

Kterých výsledků z loňského roku si ceníte nejvíce?

Nejvíce si cením vítězství z mistrovství České republiky. Jelo se na Dolní Moravě a závodilo nás opravdu hodně. Bylo totiž součástí mezinárodního závodu FIS s poměrně velkou zahraniční účastí.

Je v Čechách veliká konkurence?

Co se týče konkurence v Čechách, tak ta samozřejmě roste. Jsou vychovávány nové generace snowboardistek, které začínají jezdit velmi brzy. Já se ale raději porovnávám s dívkami v zahraničí, protože mě to závodně posouvá mnohem dál.

Co máte pro rok 2023 v plánu?

V plánu mám opět zúčastnit se všech zastávek Českého poháru. Zatím byly všechny závody odloženy, kvůli špatným sněhovým podmínkám. Určitě se chci více podívat do zahraničí na Evropské poháry. Zrovna na jednom ve Francii jsem a akorát po závodech odpovídám na tento rozhovor. Mimo Francii bych si ráda letos ještě zazávodila v Německu a Švýcarsku. Co se týče mých cílů, na poli Evropy bych byla spokojená, kdybych pravidelně postupovala do finálových rozjížděk mezi TOP 16 dívek a v Čechách jsou mé cíle samozřejmě medailové pozice!

Chtěla byste ještě něco dodat závěrem?

Děkuji moc za rozhovor a budu se těšit, že se třeba s někým ze čtenářů potkám při odpočinkovém ježdění někdy odpoledne na Zadově.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace