Hovězí vývar, který vás postaví na nohy

Přidat na Seznam.cz

Při nemoci, ve studeném počasí nebo po alkoholem nabité noci není nic lepšího než poctivý domácí vývar. Ten hovězí má navíc obzvláště sílu a zaručeně vás opět postaví na nohy. Vyzkoušíte tento recept?

Maso

Na hovězí vývar samozřejmě potřebujete hovězí maso, případně i hovězí kosti. Maso důkladně opláchněte a pokud máte čas navíc, můžete maso i kosti nejdříve opéct v troubě asi na dvacet minut. Poté dejte maso ho většího hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu na mírném plameni.

Zelenina

Maso vařte dvě a půl až tři hodiny, a přidejte zeleninu (celer, mrkev, cibule, česnek a pórek) a koření (nové koření, kuličky pepře, bobkový list a sůl). Jakmile vše změkne, polévku přeceďce. Do vývaru pak vraťte nakrájené maso a zeleninu, případně dochuťte. Přidat můžete vařené nudle a na ozdobu sekanou petrželku.

Tip

Pokud se rozhodnete dělat vývar z hovězích kostí, zvojte raději řídké, tzv. špikové kosti. Morkové jsou tučné a výsledná polévka by tak byla mastná. Do polévky můžete také přidat játrové knedlíčky.

zdroj: apetitonline, topcrecepty, vareni