Sleduj nás

Paddy Pimblett se dočká pořádné výzvy! Narazí na rozjetého Drewa Dobera

Paddy Pimblett se dočká pořádné výzvy! Narazí na rozjetého Drewa DoberaFOTO: UFC

Z celé plejády UFC bojovníků jich jen málo vzbuzuje tak rozporuplné reakce jako excentrický Brit. Paddy je bezpochyby výborný sportovec, ale jeho verbální projev a vzhled musíte buď milovat, nebo nenávidět. 

Po posledním zápase se navíc na hlavu osmadvacetiletého bijce snesla ohromná vlna kritiky za údajné protěžování vedením organizace.

Pimblett má za sebou v UFC čtyři zápasy. První tři dokázal ukončit před limitem, ale kvalita jeho soupeřů úplně nekorespondovala s očekáváním fanoušků. Ti chtějí bývalého šampiona Cage Warriors vidět v bitvách, které jej pořádně prověří.


To se povedlo na turnaji UFC 282, kdy Paddy narazil na Jareda Gordona. Američan s pohnutou drogovou minulostí je vyhlášený tvrďák a celá tři kola na Pimbletta agresivně dorážel. Ten se více spoléhal na svůj grapling a poměrně pasivní kontrolu na zemi. Rozhodčí přiřkli vítězství Paddymu, což vyvolalo velmi pobouřené reakce.

Nyní Pimblett dostane šanci revanšovat se v očích fanoušků proti opravdu extrémně nebezpečnému soupeři. Drew Dober se v UFC pohybuje již od roku 2013 a v zámořské lize zvládl dvacet zápasů. Čtyřiatřicetiletý Američan nyní dokázal ustálit svoji formu a podává konzistentně výborné výkony. V posledních třech zápasech si pokaždé připsal vítězství knockoutem a posbíral několik pozápasových bonusů. 


Bitva Pimblett vs. Dober je naplánovaná na turnaj UFC 288, který proběhne 6. května. Bojovníci by měli být již dohodnuti a čeká se jen na potvrzení organizace. Na akci se do klece vrátí bývalý šampion lehké váhy Charles Oliveira, který se potřebuje odrazit od prohry, kterou mu uštědřil Islam Makhachev.

Stejný úkol bude čekat i Bryce Mitchella, kterému neporazitelnost sebral Ilia Topuria a na turnaji v T-Mobile areně jej prověří Jonathan Pearce. 


Další články