InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Beseda s cestovatelem

    Čtvrtek 16.5 16:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné Železničářská 12, České Budějovice

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 16.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tenisté znají halové přeborníky

Eliška Holubová i Petr Hruška potvrdili oprávněnost nominace na ocenění Kanáří naděje pro rok 2022 výhrou v letošním oblastním halovém přeboru svých kategorií.  , Autor: jts

Eliška Holubová i Petr Hruška potvrdili oprávněnost nominace na ocenění Kanáří naděje pro rok 2022 výhrou v letošním oblastním halovém přeboru svých kategorií.     Autor: jts

Po dospělých, kteří hráli tenisové oblastní přebory loni v listopadu, znají své přeborníky jihočeské oblasti i mladší kategorie. V dorostu se stali vítězi Petr Hruška a Michaela Jílková, mezi starším žactvem dominovali Tomáš Fencl a Eliška Holubová, v mladším žactvu David Nevšímal a Tereza Svobodová. Všichni mají právo startu na halovém mistrovství republiky své kategorie.

Mladší žactvo
Mladší žactvo už má letošní halové mistrovství republiky za sebou. Turnaje byly na programu o uplynulém víkendu, o titulech se rozhodovalo v pondělí. Klání mladších žákyň pořádala Sparta, mladší žáci se sjeli do Liberce. Zástupci jihočeské oblasti skončili v prvním kole. Mezi mladšími žáky zdolal Jakub Kynčl Davida Nevšímala z LTC Tábor 6:4, 6:4. Nevšímal byl dle postavení v celostátním žebříčku pro nasazení na 30. místě ze 32 pozic.
Mladší žákyně Viktorie Krejčíková ze Sparty byla třetí nasazenou. V prvním kole zdolala Terezu Svobodovou z Českého Krumlova 6:0, 6:1. Jihočeška byla pro nasazení na poslední, 32. pozici. Svobodová však překvapila výsledkem při oblastním přeboru. Pro nasazení byla na šesté příčce. V semifinále zdolala klubovou kolegyni Boháčovou, která byla čtvrtou nasazenou. Ve finále přehrála Svobodová třetí nasazenou Hanu Votavovou.

Starší žactvo
Starší žáci hráli v Pelhřimově, turnaj starších žákyň pořádal LTC VITON České Budějovice. Mezi staršími žáky exceloval Tomáš Fencl z Ledenic, který hraje za VITON. Ne nadarmo byl loni v létě kvůli covidu o několik měsíců později vyhlášen Kanáří nadějí jihočeské oblasti za rok 2021.
V Pelhřimově na oblastním přeboru Fencl soupeřům nadělil šest kanárů a v dalších dvou odehraných setech ztratil po gamu. Ve čtyřech zápasech tedy neuhrál pouze dva gamy. I proto je v celostátním žebříčku na 55. místě, což je pro mladé hráče i hráčky z jihočeské oblasti silná pozice. Na halovém mistrovství republiky v Prostějově je nyní pro nasazení na 22. příčce.
Kanáří naděje jihočeské oblasti za rok 2022 Eliška Holubová je starší žákyní velice krátce. Přesto ovládla oblastní přebor v této kategorii. S Adélou Makovcovou z Kaplice ztratila v semifinále set. V dalších třech zápasech však neuhrála pouze devět gamů. I její výkon stejně jako u Fencla byl přesvědčivý.

Dorost
V dorostu měla mezi dívkami nejlepší formu Michaela Jílková z VITONU. Ve finále zdolala nasazenou jedničku Lucii Soukupovou. Nasazená dvojka Jílková neztratila v moderní hlubocké hale v turnaji ani set.
Dorostenci se utkali v Pelhřimově. I tady zvítězil oceněný z ankety Kanáří naděje za loňský rok. Petr Hruška se však musel vydat ze spousty sil. Jana Fuku z Tábora udolal 7:6 (5), 2:6, 7:5. V dalším kole přehrál Bryola z Pelhřimova 7:5, 3:6, 6:1. I v semifinále potřeboval Hruška k postupu tři sety. Porazil Nikolase Kříže z Jindřichova Hradce. Až ve finále mu stačily proti nenasazenému Jonáši Rychnavskému dva sety. V prvním však musel vyhrát tiebreak. Titul to byl hodně vydřený a zasloužený zároveň. Hruška však ukázal, že mu bojovnost a vytrvalost nejsou cizí.

Výsledky halových oblastních přeborů 2023
Mladší žákyně, semifinále: Tereza Svobodová - Boháčová (obě Český Krumlov) 7:6, 6:2, Votavová - Frommová (obě VITON ČB) 6:3, 7:5, finále: Svobodová - Votavová 6:2, 6:2, čtyřhra: Šebístková (Humpolec), Fiedlerová (J. Hradec) - Frommová, Boháčová 6:4, 3:6, 11:9.

Mladší žáci - semifinále: Zapletal (Dobrá Voda) - Příhoda (VITON ČB) 7:5, 6:4, Nevšímal (LTC Tábor) - Hlavnička (Bechyně) 6:2, 6:2, finále: Nevšímal - Zapletal 6:4, 6:3, čtyřhra: Nevšímal, Hlavnička - Trnka (VITON ČB), Zapletal 6:3, 6:4.

Starší žákyně - semifinále: Holubová (Veselí) - Makovcová (Kaplice) 2:6, 6:3, 6:2, Dvořáková (VITON ČB) - Fáčková (LTC Tábor) 6:2, 6:4, finále: Holubová - Dvořáková 6:2, 6:4, čtyřhra: Dvořáková, Makovcová - Straková, Homolková 6:2, 6:3.
Starší žáci - semifinále: Fencl (VITON ČB) - Kváš (Humpolec) 6:0, 6:0, Jindřich Hašek (Písek) - Baštýř (Pelhřimov) 7:6, 7:6, finále: Fencl - Hašek 6:0, 6:1, čtyřhra: Fencl, Marek (Kaplice) - Pražma, Nevšímal (oba LTC Tábor) 6:3, 6:1.

Dorostenky - semifinále: Soukupová (Písek) - Votavová (Trhové Sviny) 6:3, 6:2, Jílková (VITON ČB) - Klaudie Rainke (Trhové Sviny) 6:3, 6:3, finále: Jílková - Soukupová 6:4, 6:2, čtyřhra: Soukupová, Vokřínková (Pelhřimov) - Chrtová (Hluboká), Grobárová (Písek) 6:0, 7:5.

Dorostenci - semifinále: Hruška (VITON ČB) - Kříž (J. Hradec) 6:3, 5:7, 6:3, Rychnavský (Kaplice) - Lukáš Šefčík (Pelhřimov) 5:7, 6:3, 3:0, skreč, finále: Hruška - Rychnavský 7:6 (5), 6:1, čtyřhra: Kříž, Hruška - Zeman (Pelhřimov), Šefčík skreč.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace