TOPlist

Hellboy se objeví v novém filmu. Tentokrát půjde po tajemném Paskřivci

hellboy 01
  • Oblíbená komiksová postava Hellboy dostane nové filmové zpracování
  • Půjde o vůbec první verzi, na které se má podílet autor komiksové předlohy
  • Oficiální datum vydání zatím neznáme, uvedení do kin se očekává až příští rok

Filmy s tematikou komiksu Hellboy jsou pro fanoušky ožehavým tématem. První dva filmy z roku 2004 a 2008, které napsal i zrežíroval oscarový Guillermo del Toro, platí za výbornou komiksovou adaptaci. Film Hellboy z roku 2019 od Neila Marshalla už takový úspěch nezaznamenal. V plánu je ale třetí filmová verze pekelného hrdiny.

Magazín Deadline informuje o tom, že natáčení nového Hellboye započne v březnu v Bulharsku. Půjde o přesnou adaptaci komiksové knihy Hellboy: Paskřivec a další příběhy. Režie se chopil Brian Taylor, který zaujal svým seriálem Brave New World podle knihy od Aldous Huxleyho.

Ještě zajímavější je, že scénář píše sám autor komiksu – Mike Mignola. Jméno herce, který si zahraje samotného Hellboye, však v tuto chvíli není známé. Stejně jako zbytek osazenstva štábu.

V příběhu o Paskřivci se Hellboy a začínající agent Úřadu paranormálního výzkumu a obrany (ÚPVO) vydají do appalačských hor. Tam objeví malou komunitu sužovanou čarodějnicemi, které vede místní démon se znepokojivým spojením s Hellboyovou minulostí.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku