Firma Kolem Krku pomáhá sluchově handicapovaným

Vánoce jsou již za námi, zato je v plném proudu sezóna plesová. Zejména pánům, kteří hledají kvalitní doplněk ke společenskému oděvu, a to nejen na ples, by se mohly líbit produkty firmy Kolem Krku.

0

Rozjezd podnikání zkomplikovala koronavirová pandemie

Co stojí za vznikem firmy Kolem Krku? Velkým snem zakladatelů firmy Jana Bláhy a Romana Chybíka bylo vyrábět skutečně kvalitní pánské doplňky a zároveň pomáhat sluchově handicapovaným. Když Honza a Roman v roce 2019 firmu zakládali, netušili, jak těžká zkouška na ně čeká. Oba byli plni elánu a plánů, vše ale ztížil tvrdý lockdown, který zanedlouho následoval. I tak nezaháleli a rozhodli se pomáhat šitím látkových roušek, které potřebným lidem zasílali zcela zdarma. I přes to, že jim rozjezd podnikání zkomplikovala koronavirová pandemie, své předsevzetí pomáhat potřebným ale naplňovali od samého počátku existence firmy.

Firma je partnerem Tichého světa

A to není všechno. V září roku 2020 se firma Kolem Krku stala oficiálním partnerem neziskové organizace Tichý svět a každý rok jí věnuje pět procent ze svého zisku. Zajímá vás, proč se firma Kolem Krku rozhodla podporovat právě Tichý svět? Jeden ze zakladatelů firmy, Roman, totiž do svých sedmnácti let žil pouze se svou neslyšící maminkou. Viděl tedy, s jakými nesnázemi se sluchově postižení lidé musejí ve svém každodenním životě potýkat. A právě proto se oba podnikatelé rozhodli podporovat aktivity Tichého světa. Romanovu maminku Petru, vyučenou švadlenu, ve své firmě zaměstnali. Je velmi smutné, že kvůli svému sluchovému handicapu nikdy neměla možnost ve svém oboru pracovat. Až teď. Kromě Petry zaměstnávají také pánskou krejčovou Ivu.

Zakladatelé firmy Kolem Krku, vlevo Honza, vpravo Roman, uprostřed stojí Petra (Foto: Facebook.com)

 

Firma Kolem Krku je od roku 2020 partnerem Tichého světa – na snímku ředitelka Tichého světa Mgr. Marie Horáková a jednatel firmy Jan Bláha (Foto: Tichysvet.cz)

A co tedy firma Kolem Krku vyrábí? 

Firma Kolem Krku vyrábí skutečně kvalitní pánské doplňky mezi něž patří kravaty, motýlky, šály a šátky a také kapesníčky do saka, manžetové knoflíčky a opasky. Všechny produkty jsou precizně zpracované tradičními postupy, při výrobě jsou používány přírodní materiály, nejčastěji bavlna, hedvábí, len a vlna, ale také dřevo či kůže. Firma si zakládá na originalitě svých výrobků a všechny jsou vyráběny v limitovaných kolekcích.

Firma Kolem Krku si zakládá na kvalitě svých výrobků a udržitelné výrobě (Foto: Facebook.com)

 

 


Zdroj, foto: Kolem-krku.cz, Facebook.com, Tichysvet.cz
Editor: Klára Šámalová

Back to top button