Studenti fotili nedokonalosti lidského těla i barvení jídla, snímky vystavili

  15:48,  aktualizováno  27. února 10:22
Výstavu oceňovaných fotografií studentů katedry výtvarné výchovy olomoucké pedagogické fakulty si mohou prohlédnout zájemci ve Studiu G21 na olomouckém Dolním náměstí. Mezi dvanácti autory je i Nikol Macoszková, nositelka ceny Czech Press Foto v kategorii Canon Junior Award.

Výstava fotografií studentů katedry výtvarné výchovy pedagogické fakulty olomoucké univerzity ve Studiu G21 na Dolním náměstí v Olomouci. | foto: Filip FojtíkMAFRA

„Jsem rád, že se mým studentům podařilo najít originální cestu,“ řekl pro časopis Žurnál olomoucké univerzity Svatopluk Klesnil, kurátor výstavy a současně pedagog katedry.

Vystavené snímky to podle něj dokazují. „Nejvíce se mi na těchto pracích líbí právě ta pestrost,“ sdělil.

Dvě patra vybraných prostor využil k tematickému rozdělení snímků. „V přízemí jsou fotky s motivem hledání identity, nějaké neukotvenosti, v patře pak díla více niternější, usedlejší,“ popsal kurátor.

Studenti nafotili například portréty lidí, kteří bojovali s rakovinou, detaily nedokonalostí lidského těla či barvení potravin především v podobě hamburgerových bulek.

Použili rovněž vícero technik, například polaroidové snímky, zobrazení fotografií na sklo nebo třeba velká plátna. Výstava měla původně skončit v pondělí 27. února, byla ale prodloužena do soboty 18. března.

Autor: