Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (5)

Týdenní souhrn ze světa bojových sportů (5) UFC girl Jhenny Andrade | zdroj: FOTO: UFC

Nemáte čas sledovat každodenní dění ve světě bojových sportů, ale rádi byste zůstali v obraze? Níže naleznete souhrn toho nejdůležitějšího, co se během uplynulého týdne událo.

UFC 284 a dva noví šampioni

Minulý víkend se odehrál druhý číslovaný turnaj UFC tohoto roku a nabídl hned dvě titulové bitvy.
První z nich ovládl Yair Rodriguez, který v druhém kole uškrtil Joshe Emetta a získal tak svůj první šampionský pás v pérové váze, i když pouze prozatímní.

V hlavním zápase večera pak po strhující bitvě dokázal na body zvítězit úřadující šampion lehké váhy Islam Makhachev nad králem pérovky Alexanderem Volkanovskim.

Kauza „kapačka“

Po skvělém zápase Makhacheva s Volkanovskim ale zůstala poněkud hořká pachuť. Pár hodin po turnaji totiž Alexův parťák Dan Hooker v sérii tweetů obvinil Islama z využití zakázané infuze v době mezi vážením a samotným fightem. Podle všeho však nebyl týmem kolem Australana předložen žádný důkaz a nejspíše tak ani neprobíhá žádné vyšetřování. Uvidíme, jestli u toho zůstane.

První šampion lehké váhy do Síně slávy

Na UFC 284 byl také oznámen další budoucí člen Síně slávy. Bude jím Jens Pulver, historicky první šampion lehké váhy UFC. Tím se stal 23. února 2001 výhrou nad Caolem Unem. Slavnostně by měl být do Síně slávy uveden později tohoto roku.

Chladnokrevná Blanchfield se dere na vrchol muší váhy

Mladá Američanka Erin Blanchfield si na víkendovém turnaji UFC Vegas 69 připsala zatím největší výhru své kariéry. Zkušenou Jessicu Andrade dokázala uškrtit ve druhém kole a je dost dobře možné, že si tím zajistila místo v dalším titulovém zápasu pro muší váhu.

Gamrot s Turnerem na UFC 285

Ani ne dva týdny nás dělí od UFC 285, kde se mimo jiné vrátí Jon Jones, a na už tak zajímavou soupisku přibylo další velké jméno. Mateusz Gamrot vzal na poslední chvíli zápas s Jalinem Turnerem, kterému se zranil původní soupeř Dan Hooker.

Květnové UFC 288 se začíná rýsovat

Ex-šampion Charles Oliveira nelení a bere výzvu v podobě dlouho neporaženého Beneila Dariushe, s nímž většina ostatních odmítá bojovat. Vedení organizace údajně domlouvá také titulový souboj v bantamové váze mezi šampionem Aljamainem Sterlingem a Henrym Cejudem, jako náhradník by mohl figurovat Sean O'Malley.

Conor McGregor prý vyhodil tři zápasníky ze svého týmu v TUF

Nová série reality show The Ultimate Fighter ještě ani pořádně nezačala a Conor McGregor, který je jedním z trenérů už budí kontroverze. Podle všeho totiž ze svého týmu vyhodil tři bojovníky, aby tak uvolnil místo pro své chráněnce. Sám Conor na twitteru prohlásil, že nejde o pravdivá tvrzení, ale svůj tweet mezitím stihl smazat.

Chandler odhalil spolu-trenéry svého týmu v TUF

Překvapivě se po jeho boku objeví také šampion těžké váhy Bellatoru - Ryan Bader. V řešení byl prý také Gilbert Burns, ale ten bude mít dost práce s vlastní přípravou.

Ryan Bader a Michael Chandler Michael Chandler a jeho trenérský tým pro show The Ultimate Fighter | zdroj: Profimedia

 

Domácí scéna

Pešta se nakazil covidem a odstoupil z libereckého KSW

Liberecký turnaj KSW přišel o další české jméno. Po zraněném Michalu Martínkovi se v Liberci nepředstaví ani Viktor Pešta, který onemocněl covidem. Do zápasu proti Danielu Omielańczukovi místo něj naskočí veterán Michal Kita. Na celé akci tak zůstala pouze 4 česká jména.

Oktagon 39 opět potvrdil hvězdný potenciál Keity

Domácí organizace Oktagon má za sebou první turnaj v bavorském Mnichovu, na kterém zazářil hlavně šampion lehké váhy Losene Keita. Černý panter se tentokrát představil v pérové váze a předvedl další ze svých excelentních výkonů, ve kterém švédského postojáře Barka přejel rozdílem třídy. Hlasitě si tak řekl o titulový zápas se Sanikidzem, kde by mohl zaútočit na statut dvojitého šampiona.

Karlos Vémola se v přípravě na Kincla střetne s Matavaem

Karlos Vémola se ve svém lehce kontroverzním návratu do klece v Liberci utká s Američanem Matavaem. Zápas má proběhnout v domluvené váze do 88 kg. Jen o měsíc později se má pak Vémola představit v hlavním zápase v pražské O2 Aréně proti Patriku Kinclovi.

Ostatní zahraničí

PFL oznámilo první turnaj tohoto roku

Americká organizace PFL, která se naposledy výrazněji ozvala na počátku tohoto roku podepsáním smlouvy s Jakem Paulem, oznámila první turnaj tohoto roku. Odehraje se 1. dubna v Las Vegas a vévodit mu bude titulový zápas v pérové váze mezi brendanem Loughnanem a Marlonem Moraesem. Hlavní předzápas obstará střetnutí o opasek v polotíze mezi Thiago Santosem a Robem Wilkinsonem.

Veteráni UFC biti v boxu bez rukavic

V Albuquerque se o víkendu konalala velká akce organizace BKFC, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic. V ringu se zde velmi neúspěšně představili také dva veteráni UFC Diego Sanchez a Greg Hardy. Greg Hardy skončil v bezvědomí už ve druhém kole a souboj Sancheze s Troutem ukončil doktor poté, co seznal Diega nezpůsobilým pokračovat v boji.

Brave FC – drtivé KO Gazieva a nesmrtelný Naruszczka

Srb Darko Stošić se měl ukázat v Liberci na turnaji KSW, dal však přednost akci na domácí půdě v Bělehradu, kde se postavil obrovitému Shamilu Gazievovi. Toho dokázal sice v prvním kole posadit na zadek, ten se ale okamžitě zvedl a brutálním zvedákem poslal domácího favorita do říše snů.

K vidění byl také zápas dvou starých známých z Oktagonu, Aleksandara Ilićem a Martina Naruszczky. Polský bojovník ukázal obrovskou odolnost poté, co se dokázal otřepat z čistého kopu na hlavu v prvním kole. Fight nakonec vyhral Ilić až na body nejednotným rozhodnutím rozhodčích.

Zdroje:  Vlastní , mmafighting.com , Twitter

Nejnovější články