InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veselští zastupitelé odsouhlasili příspěvek na provoz pohotovosti v Soběslavi

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – Ve středu v podvečer 22. února se konalo zasedání zastupitelstva města Veselí nad Lužnicí. Členů zastupitelstva bylo přítomno 16, pět bylo pro nemoc omluvených. Mezi jinými body jednali zastupitelé o poskytnutí příspěvku na provoz pohotovosti v Soběslavi. Bod předkládal místostarosta Ladislav Sýkora (ANO 2011). „Je známo, že od loňského roku je pohotovost pouze v Soběslavi. Uskutečnila se jednání mezi městem Soběslav a městem Veselí nad Lužnicí,“ řekl Ladislav Sýkora. Celkově bylo za loňský rok na Lékařské službě první pomoci (LSPP) v Soběslavi provedeno 891 ošetření, z toho nejvíce v březnu a květnu.

 

Pohotovost v Soběslavi na Poliklinice v ulici Petra Voka je k dispozici od pondělí do pátku od 18 do 22 hodin, v sobotu, v neděli a ve svátek od 8 do 16 hodin.

„Město Soběslav loni dávalo na provoz Lékařské služby první pomoci přibližně 600 000 korun. Z jednání s městem Soběslav vyplynulo, že by se spokojili od nás s příspěvkem ve výši třetiny nákladů na provoz služy první pomoci. Naše komise sociální a zdravotní doporučila příspěvek ve formě daru ve výši 200 000 korun na provoz pohotovosti v Soběslavi na rok 2023 poskytnout," uvedl Ladislav Sýkora.

V diskuzi Jaromír Novák (Veselí pro Veseláky) sdělil připomínku doktorky Taťány Jirousové (Veselí pro Veseláky), která nemohla být přítomna jednání kvůli nemoci, že na pohotovosti v Soběslavi není potřebné přístrojové vybavení. „Starosta Soběslavi Jindřich Bláha řekl, že by si vybavení zakoupili sami," odpověděl starosta Vít Rada (Veseláci a sport pro město).

V hlasování bylo 14 členů zastupitelstva pro, Luděk Lou Myler (Veseláci a sport pro město) hlasoval proti, Miroslav Chlistovský (Veseláci a sport pro město) se zdržel. Zastupitelé příspěvek na provoz pohotovosti v Soběslavi pro rok 2023 ve výši 200 000 korun schválili.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace