Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

Přihlášení

Zápis z jednání výboru 2023/2

Zápis z jednání výboru oblasti ČKAIT Zlín konaného dne 06. 02. 2023

Přítomni: dle prezenční listiny

1. Program Celoživotního vzdělávání

V rámci programu Celoživotního vzdělávání byly v lednu 2023 pořádány tyto akce: Webinář Hospodaření s dešťovou vodou – modrozelená infrastruktura, který se konal v úterý 17. ledna 2023 od 14:00 hodin v online prostoru. Na webináři byly představeny současné trendy v rámci hospodaření se srážkovou vodou a v přípravě veřejného prostoru na klimatické změny. Webinář vedl Ing. Marcel Kenja a Bc. Václav Kučera z firmy ASIO. Webináře se zúčastnilo 334 osob.

Webinář „BIM - Ukázka projektování ve 3D v návaznosti na LOD a LOI ve stupních PD (konkrétní stavby) v části architektonicko stavebního řešení“, který se konal ve středu 18. ledna 2023 od 14:00 hodin v online prostoru. Webinář měl za cíl představení a ukázku konkrétních projektových dokumentací ve 3D programu včetně náhledů na jednotlivé výkresy z konkrétního 3D programu ve stupni dokumentace pro správní řízení a dokumentace pro provedení stavby. Přednášející: Ing. Věra Řehůřková Webináře se zúčastnilo 283 osob.

Na měsíc únor 2023 máme připraven seminář „Nový stavební zákon a jeho prováděcí předpisy versus stávající stavební zákon“, který se bude konat v úterý 21. února 2023 od 14:00 hodin. Cílem semináře je seznámit účastníky s novou právní úpravou obsaženou v novém stavebním zákoně, tj. zákoně č. 283/2021 Sb., se zaměřením především na proces povolování, kolaudování a odstraňování staveb s dalšími vazbami a souvislostmi a porovnat jej se současně platným stavebním zákonem č. 183/2006 Sb. Seminář je akreditována v projektu Celoživotního vzdělávání ČKAIT 1 bodem. Přednášející: Ing. Jindřich Pater - místopředseda představenstva ČKAIT, autorizovaný inženýr ČKAIT v oboru TZS, TPS a EA Možnost přihlášení najdete na webových stránkách: Nový stavební zákon a jeho prováděcí předpisy - seminář | ČKAIT (ckait.cz)

O ostatních akcích pořádaných v rámci celoživotního vzdělávání ČKAIT naleznete na webu – Informace pro členy ČKAIT | ČKAIT (ckait.cz)

2. Příprava Valné hromady ČKAIT oblasti Zlín

Valná hromada ČKAIT naší oblasti se uskuteční 8. února 2023 v konferenčním sále hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně, ulice Lešetín II 651. Pozvánky obdržely autorizované osoby naší oblasti buď elektronickou poštou, nebo v tištěné podobě poštou.

Mandátová komise: Ing. Věra Řehůřková, předseda komise Ing. Martin Mynařík, člen komise Ing. Dušan Novotný, člen komise

Volební komise: Ing. Irena Brabcová, předseda komise Ing. Jiří Pernica, člen komise Ing. Josef Vančura, člen komise

Návrhová komise: Ing. Marta Banotová, předseda komise Ing. Radim Dostál, člen komise Ing. Lukáš Kohoutek, člen komise

Upozorňujeme účastníky, že v průběhu Valné hromady bude pořizována fotodokumentace, případně audiovizuální záznam. Svou účastí berete tuto informaci na vědomí a potvrzujete souhlas.

3. Cena Inženýrské komory 2021

Termín pro podání přihlášek do 19. ročníku soutěže o Cenu Inženýrské komory je posunut do 28. února 2023 a přihlášku je možno podat elektronicky zde: Cena Inženýrské komory 2022 – přihláška (google.com)

V současné době jsou za naši oblast přihlášeny tyto stavby: 1. Oprava střechy zámku Lešná 2. Vývojové inovační centrum modularity 3. Státní zámek Vranov nad Dyjí 4. Rekonstrukce a modernizace auly Academia centra 5. MŠ v areálu krajské nemocnice T. Bati 6. Revitalizace hospodářského dvora 7. D55 JV obchvat 8. Sportovní a kulturní areál Školka, Nezdenice 9. Lávka pro pěší přes Moravu v lokalitě Chmelnice, Napajedla 10. Multifunkční sportovní hala Lhota u Vsetína KAPKA Resort 11. Sídlo firmy VAVRYS CZ s.r.o. Luhačovice

S podrobnými pravidly 19. ročníku soutěže Ceny Inženýrské komory 2022 je možné se seznámit zde: Vyhlášení 19. ročníku soutěže Ceny Inženýrské komory 2022 | ČKAIT (ckait.cz)

4. Příští jednání výboru oblasti

Příští schůze výboru se uskuteční dne 6. března 2023 (pondělí) v 15:30 hodin v zasedací místnosti oblastní kanceláře na třídě Tomáše Bati 190, Zlín.

Zapsal: Ing. Rostislav Bajza