metro.cz

Počasí v Praze

13 °C / 23 °C

Neděle 12. května 2024. Svátek má Pankrác

Společnost SYNTAGMA CAPITAL zahájila exkluzivní vyjednávání k získání firmy Erasteel, divize vysokorychlostních ocelí a recyklace ve společnosti Eramet S.A. (Euronext Paříž: ERA)

  16:58
Brusel (Belgie) 23. února 2023 (PROTEXT/BusinessWire) - Společnost Syntagma Capital dnes ohlásila, že zahájila exkluzivní vyjednávání se společností Eramet, aby získala Erasteel (https://www.erasteel.com). Podnik je globálním lídrem v oboru konvenční a práškové metalurgie vysokorychlostních ocelí užívaných pro vysoce výkonné obráběcí, vrtací a řezné nástroje. Navíc má Erasteel v Evropě jedinečné schopnosti recyklace kovů a nabízí udržitelná řešení pro obnovu baterií, katalyzátorů a kovů. Ve svých šesti lokalitách ve Francii, Švédsku a Číně zaměstnává podnik přibližně 850 lidí. V roce 2022 dosáhl Erasteel asi 275 milionů Euro v příjmech sloužících především oborům letectví a kosmonautiky, automobilismu a průmyslu.

Navrhovaná transakce, která bude k požadovaným informacím a konzultacím předložena Radám zaměstnanců, je subjektem definitivní dohody, která bude zahrnovat splnění obvyklých uzavíracích podmínek, včetně povinných schválení a očekává se, že bude uzavřena do konce prvního pololetí 2023.

“Přes velkou náročnost trhu fúzí a akvizicí (M&A) představuje Erasteel náš druhý obchod v roce 2023 a náš třetí obchod v posledních 6 měsících, což odráží naši schopnost poskytnout prodávajícím rychlost a jistotu. Jsme nadšení perspektivou dalšího rozvoje firmy Erasteel na globální bázi. Erasteel je také naším třetím vynětím a dále posiluje naši pozici jako partnera první volby v Evropě pro komplexní vynětí,” řekl Sebastien Kiekert Le Moult, hlavní partner společnosti Syntagma.

“Naše globální zkušenosti v oblasti kovů a rozsáhlý vývoj a výzkum a technické know-how firmy Erasteel, globální přítomnost a silné vztahy se zákazníky máme v úmyslu využít pro další zvýšení jejího růstu jak organicky, tak prostřednictvím cílených M&A. Také máme v plánu zrychlit vývoj divize recyklace firmy Erasteel ve Francii,” řekl Frank Coenen, partner společnosti Syntagma.

Tým společnosti Syntagma zapojený do transakce zahrnoval následující pracovníky: Sebastien Kiekert Le Moult (hlavní Partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Fabio Yamasaki (ředitel), Gabriele Lo Monaco (starší společník).

Společnosti Syntagma poskytovali rady: Willkie Farr Gallagher (právní poradenství), Lincoln International (poradenství pro M&A), PwC (finanční poradenství) a Advention Business Partners (komerční a strategické poradenství).

O společnosti Syntagma Capital

Syntagma investuje do společností, které z provozní odbornosti získané praxí mohou těžit, aby se zrychlil růst a zlepšila výkonnost pro všechny akcionáře. Jsme opravdoví provozovatelé se zkušenostmi s prací ve společnostech a s řízením společností na globální úrovni a přitom zesilujeme vliv našich vnitřních zdrojů na vývoj úspěšných strategií, ty pak provádíme, abychom realizovali jejich plný potenciál a vytvářeli udržitelnou dlouhodobou hodnotu. Syntagma investuje do společností a provozuje je v široké škále oborů se specifickým zaměřením na trhy materiálové, chemické, průmyslové a obchodních služeb a včetně výroby, distribuce, dopravy a logistiky, pronájmu vybavení, kovoslužeb a dalších oborů. Syntagma, jako signatář UN PRI (Zásady zodpovědného investování OSN) se zavazuje k dodržování vysokých standardů ESG napříč všemi svými investicemi a sídlí v Bruselu v Belgii. Pro více informací navštivte prosím: https://syntagmacapital.com

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230222005759/cs/

(BW)

KONTAKT:

Marie Ciparisse Telefon: +32 (0)2 315 70 12 Email mciparisse@syntagmacapital.com

Zdroj: Syntagma Capital

Hlavní zprávy

Kachny, samé kachny! Pardon, labutě, samé labutě aneb Když hospodské inspirují ptáci

vydáno 12. května 2024  11:53

Praha je dobrodružství a romantika. Také nikdy nekončící zdroj zajímavostí. Stačí jen zvednout oči od displeje mobilního telefonu a nestačíte se divit....  celý článek

Autobusy mají od léta zastavovat jen na znamení. Vše nyní závisí na posvěcení magistrátem

vydáno 12. května 2024  8:58

Zkrácení intervalů, nižší náklady na pohonné hmoty, ale také větší komfort pro projíždějící cestující. Zastavující a rozjíždějící se autobusy nebudou...  celý článek

Ve Štěchovicích si vychutnáte pravěk české turistiky. Vyrazíte po červené?

vydáno 11. května 2024  6:10

České turistické značení je fenomenální, chodí se podle něj také v Rumunsku, Brazílii a nově i v Mongolsku. Právě před 135 lety, 11. května 1889, to...  celý článek

Metropole v roce 1836. Miluju Prahu a Metro vybírají nejkrásnější pražské veduty

vydáno 9. května 2024  17:57

Idylický pohled na Týnský chrám a Staroměstské náměstí zachytil v roce 1836 Karel Würbs. Šlo o nový pohled na chrám, na který Pražané čekali bezmála 20...  celý článek