Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

ZábavaZe života

Děti Nagana pro Nadaci Ivana Hlinky – Začala internetová aukce obrazu s názvem „Kouč“ od Slavoje Síse

Na den přesně čtvrt století po vítězství českých hokejistů v japonském Naganu proběhla v Praze slavnostní premiéra rodinného filmu Děti Nagana. Komentátor Robert Záruba pak přímo na premiéře jménem tvůrců a jménem Liběny Hlinkové zahájil internetovou aukci obrazu s názvem „Kouč“ od malíře Slavoje Síse.

Dražba potrvá dva týdny a její výtěžek půjde ve prospěch Nadačního fondu Ivana Hlinky, jež se zabývá podporou bývalých hráčů a ostatních činovníků ledního hokeje, kteří se sami nebo jejich rodiny nacházejí v sociálně obtížné životní situaci.

Hlavním motivem obrazu je trenérská dvojce Ivan Hlinka a Slavomír Lener. Slavomír Lener drží v ruce vítězný puk s logem olympijských her v Naganu. V pozadí je motiv vlajky České republiky, kterou tento team v danou chvíli skutečně sjednotil. V ní jsou zobrazeny poznámky (soupisky hráčů) Ivana Hlinky z Olympijských her v Naganu. V popředí obrazu je pak napsáno zlatou barvou několik slov. Opět se jedná o poznámky Ivana Hlinky, které si připravoval k nadcházející sezóně. Tyto poznámky nám dala k dispozici manželka Ivana Hlinky, paní Liběna Hlinková ze soukromé sbírky hokejových “relikvií”.

Slavomír Lener a Liběna Hlinková se slavnostní premiéry filmu zúčastnili, mezi prvními diváky nechyběli ani tehdejší vítězové Dominik Hašek, Jiří Šlégr, Josef Beránek, František Kučera nebo hokejová legenda Jiří Hrdina.

Obraz do dražby věnovala společnost Progresus Invest Holding s.r.o., zúčastnit se jí může každý. Aukce probíhá na adrese: https://www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/3231

Společně s uvedením filmu do českých kin vydal Universal i filmový soundtrack Děti Nagana, který obsahuje i titulkovou skladbu „Heroes“ v podání Vojtěcha Dyka.

Generálním partnerem filmu je skupina Progresus Lukáše Zrůsta a Lukáše Forala. Hlavními partnery jsou diskontní řetězec Penny, FTV Prima a Česká mincovna, která už v letech 2018 až 2020 vydala sérii mincí s vítěznými olympijskými hokejisty z Nagana. Dalším partnerem je například Komerční banka a.s. nebo Nadační fond Ivana Hlinky. Film se natáčel ve Středočeském kraji za podpory Středočeského kraje a film office Středočeský kraj.

Foto: archiv Děti Nagana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *