InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ohlasy semifinále krajské ligy: Ubráněné oslabení Samsonu tří proti pěti Veselí definitivně zlomilo

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V play off krajské ligy jde do tuhého. Vítěz základní části a obhájce titulu v Pouzar aréně úspěšně vykročil do semifinále: Samson České Budějovice – Veselí nad Lužnicí 5:3 (2:2, 1:0, 2:1), stav série 1:0. Lokomotiva od 6. min. vedla, skóre otevřel Popelka. Pak se zapsali mezi střelce oba bratři Hanzalové, ale Egert do přestávky vyrovnal. Ve druhé části se prosadil jen Suchánek. Rozhodující úder favorit zasadil hostům po návratu z kabin, kdy se utrhl do vedení 4:2. To Šulčík už po dvaceti vteřinách hry využil dobíhající přesilovku.

 

Ve 44. min. zvýšil po střele K. Ťoupala svým druhým gólem v zápase Suchánek, současně ale Samson přišel o vyloučeného J. Hanzala, který obdržel trest do konce utkání. Hned za 23 vteřin ho následoval pod sprchy Vydarený za tvrdý nájezd u domácí střídačky, a Veselí se tím naskytla šance v luxusně dlouhé přesilovce pět na tři! Ke své škodě s ní naložilo bídně... „Když za čtyři a půl minuty nedáme gól, tak je složité zápas otočit," posteskl si trenér Míchal. Není to náhoda, Samson má obranu prošpikovanou hvězdami a kritické situace zvládá. Po zbytečných faulech se ihned zkoncentroval, oslabení bránil s přehledem.

Kapituloval až minutu a 34 vteřin před koncem, kdy seděl na trestné lavici O. Ťoupal - Marcilis utěšenou střelou z kruhů trestal. K power play Veselí v závěru nesáhlo, bylo příliš pozdě. Trenér Lukáš Míchal po porážce ocenil hlavně aktivní vstup do utkání: „Začali jsme dobře. Myslím, že soupeři, který má starší a zkušené mužstvo, nevyhovuje hra, kdy se k němu aktivně přistupuje. Bohužel jsme ustoupili od toho, co fungovalo, a domácím dali přesilovky, což zápas rozhodlo," hodnotil kouč hostů a kvitoval, že alespoň z Budějovic odjíždí tentokrát bez zraněných: „Minule nám tu vyřadili tři hráče. A dva z nich stále nehrají. Snad se někdo uzdraví a doma určitě zabojujeme, nedáme nic zadarmo," pronesl Míchal.

Hlasití fanoušci, tvrdá fyzická hra, vyloučení a emoce... Jaká změna proti Radomyšli! V semifinále už zase hoří hokejová válka, pravé play off, kde nikdo nechce uhnout. „Když hrajeme s týmy jako Veselí a Soběslav, vidime, že nechtějí hrát hokej, a pak je z toho bramboračka jako dnes. První půlka zápasu ještě byla hokejová," líčil kapitán Samsonu Martin Hanzal. Pochválil brankáře: „Ivoš Svoboda chytal parádně a soupeře úplně zlomilo, když jsme se skoro pět minut, celý tým, skvěle ubránili ve třech proti pěti," pronesl jihočeský Hokejista sezony.

Dva tresty do konce zápasu jsou pro Samson varováním. „Je to jen o nás, protože jsme si říkali, že víme, jaké to je s Veselím. Že musíme hrát zodpovědně, bez faulů a nesmíme se nechat zbytečně vyprovokovat. Bohužel se většinou necháme... Ale s tím bohužel už nic neuděláme, do příštího zápasu půjdeme s tím, že se vyprovokovat nedáme," plánoval po úvodním semifinále v Budějovicích Martin Hanzal. Ten nastínil situace, které jeho spoluhráče u soupeře dráždí: „Když se stane faul, hráč poléhává na ledě a stejný hráč, který tam ležel, jde stejné střídání hrát přesilovku pět na tři. Přijde mi to takové... Nehokejové. Vím, je to nižší soutěž, ale hráči by měli mít nějakou sebeúctu a respekt ke hře," apeloval bývalý reprezentant a hráč NHL.

Brankář tuší těžší odvetu

Brankář Samsonu Ivo Svoboda se radoval z vedení v sérii: „Baví mě to, konečně o něco jde! Kluci předvedli pěkný výkon, hodně mi dnes pomáhali, viděl jsem puky," popisoval Svoboda. V pátek večer pustil za svá záda jen dvě střely, jak to bude v neděli u Lužnice? „Ve Veselí to bude o dost těžší, jejich zimák je pověstný. Neříkám, že se bojíme. Máme respekt, dobře se připravíme a chceme tam uhrát mečbol," upozornil brankář na fakt, že semifinále se hraje na tři vítězné zápasy. Samson tak má do finále o krok blíž než Lokomotiva. Je považován za hlavního aspiranta na titul. „Jak bych to řekl... Když nevyhrajeme, bude to pro nás zklamání. S takovým týmem, ještě aby ne! Jiný cíl pro nás neexistuje," potvrdil pro portál JcTEĎ.cz českobudějovický gólman.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Zero 

    Reagovat

     

    Samson je tým který se povyšuje nad všemi tými krajské ligy v zápase kdy se hrálo v Pouzar aréně zranili 3 hráče tak že do dnes jsou na neschopenkach je ostuda že takový skuseni hráči jsou tak agresivní a vlastně jim je jedno ze o nic tak strašného nejde prohrají? Vyhrají? Ale jde hlavně o zdraví

    Vloženo 26.2.2023 08:56:31

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace