InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koupaliště v Radomyšli bude mít nového provozovatele

RADOMYŠL – Zastupitelé v Radomyšli schválili nového provozovatele místního koupaliště. Na nově vyhlášený záměr se už nepřihlásili stávající provozovatelé, ale konkrétní nabídku podala jen společnost K4.company & culture, která už v Radomyšli provozuje opravenou Sokolovnu.

Starosta městyse Luboš Peterka na jednání zastupitelstva vysvětloval, že koupališti skončila doba udržitelnosti evropské dotace po rekonstrukci. „Do té doby jsme tam nemohli vytvářet ani žádné zisky, protože bychom je stejně museli odvádět Evropské unii. Veškerá zodpovědnost šla za námi, teď jsme se rozhodli, že pro městys bude nejlepší areál pronajmout," uvedl starosta.

Nového nájemce zastupitelé schválili. Má za cíl ještě více zatraktivnit koupaliště pro veřejnost a pořádat v areálu více akcí, které by potenciální návštěvníky přilákaly. Počítá se zachováním rychlého občerstvení a s rozšířením sortimentu. Starosta Luboš Peterka uvedl, že se teprve uvidí, jak se bude novému nájemci dařit. „Zatím máme s tímto subjektem několikaměsíční zkušenost v Sokolovně, kde to chytli za správný konec. Věnují tomu velké množství energie a prostředků," doplnil Luboš Peterka.

Městys vypsal záměr na roční nájem 50 tisíc korun a podmínku, že si provozovatel bude hradit veškeré náklady s provozem a drobnými opravami. Zástupce nového nájemce naznačil, že se od nové sezony dá očekávat vzhledem k rostoucím nákladům zvýšení vstupného na koupaliště od 10 až 15 korun.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pepa 

    Reagovat

     

    Vihral tak to mě dostalo

    Vloženo 26.2.2023 12:35:43

  • Lubosek 

    Reagovat

     

    Nezvoleny starosta a jeho kamaradicci

    Vloženo 25.2.2023 14:07:46

    • Matyas 

      Reagovat

       

      Nevite nic Pan sarosta je je vihral a kluci sou borcy takze čau

      Vloženo 25.2.2023 19:19:44

      • Majkl 

        Reagovat

         

        Matyas-jste očividně jejich kamarád, komentář plný inteligence.. Ruka ruku myje..

        Vloženo 26.2.2023 08:03:33

    • Pavel Osek 

      Reagovat

       

      Přesně tak a dům v Itálii také něco stojí..

      Vloženo 26.2.2023 08:06:09

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace