Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Titul mistra světa mezi sdruženáři obhájil Riiber. Pažout na středním můstku jednadvacátý

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber už potřetí za sebou získal titul světového šampiona v závodě se skokem na středním můstku. Ve slovinské Planici za sebou o necelých dvacet sekund nechal druhého Němce Juliana Schmida, těsně za ním dojel Franz Josef Rehrl z Rakouska. Nejlepším Čechem byl jednadvacátý Ondřej Pažout. Na 25. místě doběhl Jan Vytrval, 34. pozici obsadil osmnáctiletý debutant na MS Jiří Konvalinka. Tomáš Portyk byl ve skokanské části diskvalifikován kvůli nevyhovující kombinéze.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr běžecké části závodu sdruženářů

Suverén posledních sezon Riiber završením zlatého hattricku z MS oslavil návrat k závodům. Po nemoci nebyl měsíc na startu, ale dnes vykročil za dalším triumfem už na můstku. Předvedl skok dlouhý 103,5 metru a ve stopě si počínal stejně suverénně. V cíli byl o téměř 20 sekund dříve než stříbrný Němec Julian Schmid. Třetí skončil Franz-Josef Rehrl z Rakouska.

Pažout vybíhal na desetikilometrovou trať jako šestnáctý, na Riibera po skoku ztrácel minutu a půl. V cíli jeho odstup od staronového šampiona činil dvě minuty a sedm sekund. V běhu si Pažout pohoršil o pět míst, nicméně zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. V Oberstdorfu byl před třemi týdny devatenáctý.

Lídr Světového poháru Rakušan Johannes Lamparter pohřbil naděje už na můstku. Po skoku 93,5 metru byl až za Pažoutem sedmnáctý a nakonec nevybojoval ani první desítku. O příčku mu unikla. Za týden na velkém můstku bude Lamparter titul obhajovat, mezitím se v Planici uskuteční ještě týmové závody.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):

Severská kombinace:

Muži - střední můstek/10 km: 1. Riiber (Nor.) 24:36,3, 2. Schmid (Něm.) -19,4, 3. Rehrl (Rak.) -21,0, 4. Geiger -41,4, 5. Faisst (oba Něm.) -42,1, 6. Ilves (Est.) -45,1, ...21. Pažout -2:07,4, 25. Vytrval -2:29,3, 34. Konvalinka 3:59,8, Portyk (všichni ČR) diskvalifikován.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články