Novým sportovním manažerem Pirátů je Martin Pešout, který bude i konzultantem
Martin Pešout. Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - Do konce dlouhodobé fáze druhé ligy zbývá Pirátům sehrát už jen domácí střetnutí s Příbramí, jež určí, z jaké pozice půjdou svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem do play-off. Vedení klubu však před nejdůležitější částí sezóny myslí na budoucnost nejen kolem hráčského kádru. Novým sportovním manažerem A-týmu a konzultantem se stává Martin Pešout, který podepsal v Chomutově smlouvu do konce dubna 2025.


„Prostřednictvím Daniela Badinky jsme byli s Martinem Pešoutem v kontaktu delší dobu a jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili na spolupráci,“ těší manažera A-týmu Jiřího Sochora. „Jeho zkušenosti a přehled v hokejovém prostředí vnímáme jako velký přínos před rozhodujícími boji této sezóny. Zároveň jsme rádi, že půjde o dlouhodobou spolupráci, pokud nepřijde nabídka, která se, jak se říká, neodmítá,“ doplňuje s tím, že součástí smlouvy je výstupní klauzule v případě zájmu z extraligy.
V návaznosti na tento krok dochází k určitým změnám v kompetencích jednotlivých členů vedení klubu. „Sportovní úsek A-týmu bude mít na starost Martin Pešout, já zůstávám manažerem týmu se zaměřením na ekonomiku a Petr Jíra se bude naplno věnovat mládeži, čímž se mu uvolní ruce,“ popisuje Jiří Sochor.Nový sportovní manažer bude zároveň konzultantem dosavadních trenérů, na jejichž pozici se v tuto chvíli nic nemění. „Oba dopředu věděli, co se chystá, teď už bude na všech třech, jak budou spolupracovat. Nicméně hlavním trenérem zůstává i nadále Kamil Koláček a jeho asistentem Petr Martínek,“ zdůrazňuje Jiří Sochor.
„V Karlových Varech jsme několik let usilovali o to, aby se Sokolov dostal do první ligy, takže vím, jak je to těžké a že se hodí každý názor, pohled nebo postřeh,“ připojuje nový šéf sportovního úseku A-týmu, který už absolvoval s týmem trénink na ledě.
Šestapadesátiletý rodák ze Slaného začínal kariéru hlavního kouče u seniorských týmů ve zdejším regionu, když nejprve trénoval tehdy prvoligovou Kadaň, odkud se v lednu 2008 přesunul po odchodu Vladimíra Kýhose do brněnské Komety do Chomutova. V sezóně 2007/2008 dovedl tým do finále, kde jeho svěřenci padli s Mladou Boleslaví, o ročník později zastavila soubor koučovaný Martinem Pešoutem v semifinále druhé nejvyšší soutěže Kometa Brno.
Kroky nového sportovního manažera A-týmu následně směřovali zpět do Kadaně a ještě v průběhu sezóny 2009/2010 na Slovensko, kde dokončoval ročník jako hlavní kouč Skalice. Právě tento klub z česko-slovenského pomezí, karlovarská Energie a Kometa Brno se v dalších letech staly pro Martina Pešouta osudovými. Nikdo jinde totiž až doposud nepůsobil.
V roce 2017 převzal jako hlavní kouč právě Západočechy, se kterými postoupil zpět do nejvyšší soutěže, v níž mužstvo zaujalo zajímavým hokejem, který katapultoval několik hráčů až do národního týmu a Jakuba Fleka s Jiřím Černochem k bronzu z mistrovství světa. Aktuální ročník pak začínal jako hlavní kouč Komety, ale před vánočními svátky byl odvolán.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru