Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Dalibora Šípka

28. 02. 2023 | Televizní tipy
Syn světově uznávaného umělce Bořka Šípka se musel vyrovnat se svou menšinovou sexuální orientací. Nyní bojuje o záchranu rodinné sklárny, která se ocitla v krizi. Jeho příběhem provází Simona Chytrová. Režie Vít Olmer
(Premiéra)

Dalibor Šípek je synem světlově uznávaného umělce, architekta a sklářského designéra Bořka Šípka, který se oženil s Daliborovou matkou, anglickou tanečnicí Bambi Uden v období své emigrace. Dalibor a jeho bratr Martin se narodili v Amsterdamu, kde prožili dětství. 

13. komnata Dalibora ŠípkaPo roce 1989 se rodina odstěhovala do Čech, kde Dalibor studoval na univerzitě v Liberci. Tady se těžko integroval nejen kvůli nedokonalé češtině, ale především proto, že v sobě sváděl boj s homosexuální orientací, a navíc s alkoholem.

Naštěstí našel partnera, díky němuž se odhodlal ke coming outu a přiznal svou sexuální orientaci sám sobě i okolí. Rodiče přijali to, že je gay, s pochopením.

Otec se mu snažil pomáhat, vzal ho k sobě do sklářského studia ANEŽKA, kde se Dalibor postupně vypracoval a stal se jeho pravou rukou.

Po jeho předčasné smrti spolu s bratrem rodinnou sklárnu převzali. Pak ale přišla koronavirová pandemie, výroba ve sklárně ANEŽKA se zastavila a zatím se nepodařilo její provoz obnovit. Dalibor si našel zaměstnání sanitáře, ale ve volných chvílích kreslí nové návrhy a nevzdává se myšlenky, že spolu s bratrem rodinnou sklárnu oživí.


Pořad 13. komnata Dalibora Šípka můžete sledovat

28.2. 2023 od 21:05 na ČT1!!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !