Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Fotbalová Líšeň pošilhává po postupu. Na soustředění u moře se skládali hráči

Fotbalisté brněnské Líšně po vydařené podzimní části klepou na dveře elitní soutěže. Třetí celek druhé ligy ale o případné baráži či přímém postupu o patro výš mluví opatrně. Klub, v němž se i hráči složili na soustředění u moře, si dává skromné cíle.

Fotbalisté Líšně se zařadili v posledních čtyřech letech mezi pravidelné účastníky druhé nejvyšší soutěže. Loni svěřencům Milana Valachoviče utekla baráž až v posledním kole. Nyní Brňané věří, že na jaře podají minimálně stejně dobré výkony jako na podzim. Postupové ambice ale tým z předměstí moravské metropole otevřeně nevyhlašuje. I proto, že konkurenti v čele s Karvinou, Vyškovem nebo Opavou byli aktivní na přestupovém trhu, zatímco ve východní části Brna se žádná velká škatulata nekonala.

„Jaro bude daleko náročnější než podzim. Uděláme maximum, abychom se udrželi nahoře. Uvidíme, na co budeme mít. Kdybychom si postup vybojovali, zvážíme, zda bychom do první ligy vstoupili,“ uvedl líšeňský předseda Karel Hladiš

Podle Hladiše má v případě postupu Líšeň smlouvu s městem o užívání stadionu v Králově Poli, jenž splňuje prvoligové parametry. K tomu ale vede podle hlavního kouče Valachoviče dlouhá cesta, kterou začínají Líšeňští v neděli domácím zápasem proti Vlašimi. Šéf lavičky doufá, že mužstvo je správně naladěné a po náročné přípravě dostatečně připravené. Kondici totiž jihomoravský celek nabíral i v Turecku. K moři vyrazil oddíl poprvé v historii. Na pobyt si museli přispět hráči. 

„Dlouhodobě prokazujeme, že patříme ke špičce druhé ligy. Soupeři nás ale nyní berou úplně jinak, než když jsme vstoupili do soutěže. Navíc jsme stále skromný rodinný klub, kde mnozí hráči chodí práce. Dokládá i to, že jsme si Turecko částečně hradili sami,“ sdělil Valachovič, který má k dispozici takřka totožný kádr jako na začátku ročníku.

Mužstvo doplnil pouze jednadvacetiletý střepolař ze Slovácka Marek Polášek. Z hostování z Prostějova se vrátil zkušený záložník Šumbera. K dalším pohybům v týmu nedošlo, i když novicům v kabině se v Líšni nebránili. „Měli jsme vytipované i další potenciální posily. Jenže se nám to nepodařilo. V zimním přestupovém období je zpravidla složitější přivést kvalitní hráče než v létě,“ dodal Valachovič.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky Líšeň, Brno, Druhá liga, Baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Líšeň pošilhává po postupu. Na soustředění u moře se skládali hráči  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.