Hlavní obsah

Staněk při premiéře ve formuli 2 obsadil ve sprintu v Sáchiru třinácté místo

Devatenáctiletý český pilot Roman Staněk při prvním startu ve formuli 2 obsadil ve sprintu v Sáchiru třinácté místo. Premiérového vítězství v kariéře se dočkal Švýcar Ralph Boschung. Hlavní závod je na programu v neděli od 11:20.

Foto: archiv R. Staňka

Roman Staněk při testech v Abú Zabí.

Článek

Staněk skončil v páteční kvalifikaci na devátém místě, dnes mu proto na startu patřila druhá příčka za Boschungem. Do sprintu totiž nejlepší desítka jezdců startuje v obráceném pořadí.

Českému pilotovi se start nevydařil a postupně klesl až na devátou pozici. Poté si dokázal polepšit na sedmou příčku a ještě tři kola před koncem Staněk držel poslední bodované osmé místo.

Ani to však neuhájil a v konečném pořadí se pilot italské stáje Trident propadl na 13. pozici s odstupem 7,6 sekundy od osmé příčky, kterou obsadil vnuk brazilské legendy Emersona Fittipaldiho Enzo.

Pro první vítězství si při 96. startu ve formuli 2 dojel Boschung, na jezdce Camposu Staněk ztratil 50,6 sekundy. Druhé místo obsadil Nor Dennis Hauger z MP Motorsport, třetí byl francouzský nováček Victor Martins z ART.

Úvodní závod mistrovství světa vozů formule 2 v Sáchiru (Bahrajn) - sprint:
1. Boschung (Švýc./Campos) 41:50,597
2. Hauger (Nor./MP Motorsport) -10,848
3. Martins (Fr./ART Grand Prix) -16,162
...
13. STANĚK (ČR/Trident) -50,625.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články