Dost keců, že si důchodci žijí nad poměry. Fakta, která zapadla

06.03.2023 13:54 | Ze sítí

Novinář Vladimír Barák hlasitě kritizuje vládu Petra Fialy za silové prosazení snížení červnové valorizace důchodů, jde podle něj o krádež za bílého dne. Barák nechápe, že tím vláda chce vzít peníze nejpotřebnějším, jako jsou nejen senioři, ale i vdovy a vdovci, invalidé nebo sirotci. „Takhle se sociální stát nechová,“ má jasno Barák.

Dost keců, že si důchodci žijí nad poměry. Fakta, která zapadla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

Barák na svém Facebooku vyjmenovává skupiny lidí, kterým chce vláda vzít část peněz, na které měli zákonný nárok. Jde přitom o ty nejzranitelnější skupiny obyvatel. „Kterým lidem chtějí vládní strany vzít část z peněz, na které měli zákonný nárok? Důchodcům seniorům - lidem ve vysokém věku, kteří celý život pracovali a byli důchodově pojištěni, jak vyžadoval stát. Jim děkujeme za dnešní prosperitu. Bez nich bychom tu NEBYLI,“ kritizuje vládní rozhodnutí Barák.

„Dále vdovám, vdovcům, tedy lidem ve starobním nebo invalidním důchodu, kterým zemřel manžel či manželka. Invalidům - lidem, kteří z důvodu špatného zdravotního stavu nemohou plnohodnotně pracovat,“ pokračuje Barák s tím, že se tímto rozhodnutím peníze seberou také sirotkům, kteří se přitom musejí potýkat se smrtí rodičů. „Takhle se sociální stát nechová,“ hodnotí vládní kroky Barák.

Reaguje také na některé názory, že si důchodci stejně žijí nad poměry a že vysoká valorizace ohrožuje budoucnost jejich dětí a vnuků. To je podle něj naprostý nesmysl. „Stop nesmyslům, jak si důchodci žijí nad poměry. Nežijí. Jsou závislí na státu - ale nemohou za to! Celý život pracovali. Stop kecům, jak náklady na valorizaci poškodí jejich děti, vnoučata,“ tvrdí Barák, pod nějž mají takové názory jen rozpoutat mezigenerační válku.

„Ten, kdo toto šíří chce jediné: rozpoutat tu mezigenerační válku a odklonit pozornost od toho, co má zůstat občanům skryto. Zatímco my si budeme nadávat, některé zákony budou procházet bez povšimnutí,“ má jasno Barák. Ten uznává, že penzijní systém potřebuje změny, ale tohle je podle něj jenom krádež. „A krádež toho, co měli důchodci garantované zákonem není žádná reforma. To je stále a pořád jenom krádež,“ píše Barák na svém Facebooku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …