Senioři nachodili 326 km, teď jezdí na rotopedu. Nejen různé aktivity mohou ostatní sledovat na novém webu Městské správy sociálních služeb v Mostě
VENKU MRZNE, ALE SENIORŮM TO NEVADÍ. KILOMETRY UJEDOU NA ROTOPEDU. FOTO: MOSTECKÉ LISTY
Most

Most – Ani letos v Domově pro seniory Jiřího Wolkera v Mostě neporušili tradici a s prvním březnovým dnem odstartovali další ročník, již osmý, akce Jedeme v tom společně. Po celý měsíc budou senioři šlapat na rotopedu a zapojit mohou i ruce. A jako bonus si po únorovém měsíci chůze přidali i další výzvu – chození v březnu. Někdo tedy pojede na rotopedu, jiný bude chodit.

„Této akci předcházel Únor měsíc chůze. Zde zase senioři chodili po měřených chodbách domova a v případě dobrého počasí i venku na zahradě nebo ve městě. Celkem se do této aktivity zapojilo 34 seniorů našeho domova, z toho 6 s dopomocí fyzioterapeuta. Chodilo se poctivě každý den. Ač se to nezdá, tak bylo celkem nachozeno 325 796 metrů, což je téměř  326 kilometrů. To číslo je obdivuhodné,“ sdělila Helena Houšková. V průměru tak každý účastník za únor našlapal zhruba 9,5 kilometru.
Tyto aktivity seniory aktivují a motivují k pohybu, ke zlepšování kondice a mobility, ale také umožňují společenský kontakt a vzájemné setkávání.


Naopak novinkou se příspěvková organizace Městská správ sociálního služeb v Mostě (MSSS) pochlubila začátkem března.  Na nových webových stránkách si klienti a jejich rodinní příslušníci mohou vyhledat nejen důležité a potřebné informace o poskytovaných službách, ale také sledovat jak plyne život v jednotlivých zařízeních MSSS.
Takové informace přinášel i původní web, ale ten nový má moderní kabát a splňuje všechny aktuální trendy a potřeby současných webových stránek. Je responzivní, takže si stránky nemusíte prohlížet jen na počítači, ale dobře se zobrazují i v mobilních telefonech či tabletech. „Naším cílem bylo mít optimalizované, přehledné, designové a plně aktuální webové prostředí, které bude našim stávajícím uživatelům, jejich rodinám, ale i všem dalším čtenářům dobrým průvodcem a kvalitní mapou všech našich služeb a činností,“ říká Luboš Trojna, ředitel MSSS.
Adresa webu www.msss-most.cz zůstala stejná.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru