První muž Teplic se opřel do Bosáka a spol.: Šíříte absolutní nesmysly, nehledejme za vším podlost a podrazy

První muž Teplic se opřel do Bosáka a spol.: Šíříte absolutní nesmysly, nehledejme za vším podlost a podrazy

Nejužší teplické vedení, které se před pár dny zbavilo Jiřího Jarošíka, jehož nahradil Zdeňko Frťala, se ohradilo proti tvrzením Jaromíra Bosáka, Luďka Mádla a Karla Tvaroha, kteří ve svém podcastu "Nosiči vody" mimo jiné hovořili o tom, že o konci hlavního trenéra a nástupu nového bylo rozhodnuto ještě před výjezdem na Letnou.  

Podle předsedy představenstva Pavla Šedlbauera zaznělo z jejich úst několik lží. A jaká je tedy jeho verze? "Jde o absolutní nesmysly, které náš klub v očích veřejnosti poškozují. Jiří Jarošík s žádným ultimátem do zápasu na Spartě nevstupoval. Dát takové ultimátum vzhledem ke stoupající kvalitě Sparty a našim problémům by mohl dát jen hlupák. Jeho odvolání je důsledkem výkonů a výsledků mužstva v celé jarní části sezóny, obava z frustrace by mohla dále prohloubit naši výkonnostní krizi. Na základě toho jsme přistoupili k reakci v podobě odvolání trenérského týmu, abychom měli dostatek prostoru pro nalezení náhrady před tím, než se mužstvo začne připravovat na důležitý zápas s Brnem. Logicky jsme nějakou dobu diskutovali varianty řešení," obhajoval se šéf "sklářů", jehož slova vyšla na webu fkteplice.cz.

Další lží podle něj byla informace, že měl Frťala podepsanou smlouvu ještě před duelem na Spartě. "První schůzka s panem Frťalou proběhla až v neděli v podvečer a na ní jsme řešili jeho působení u A mužstva. Musím říct, že rozloučení s panem Jarošíkem a jeho týmem proběhlo v neděli ráno, a to velmi kultivovaně z obou stran. Jejich přístup na setkání velmi oceňuji. Navíc si velmi cením jejich práce pro klub. Bohužel se stane, že výkonnost ve sportu klesne a je třeba tuto skutečnost řešit. Pan Bosák v „Nosičích vody“ mluví o kultivaci fotbalového prostředí, k té by ovšem také prospělo, kdyby novináři s velkým veřejným dosahem přestali zveřejňovat ničím nepodložená lživá obvinění, která mohou kluby poškozovat nejen v očích veřejnosti, ale také v očích klubových partnerů a sponzorů. Nehledejme za vším podlost a podrazy," vyzval Šedlbauer.

Funkcionáře aktuálně čtrnáctého celku FORTUNA:LIGY mrzí hlavně skutečnost, že se snížili k šířením nepravd velmi respektovaní a znalí komentátoři s velkým vlivem na to, jak fotbalové prostředí vnímá veřejnost.

100 milionů za Kuchtu? Já bych je do něj určitě vložil, radí sparťanskému managementu Siegl