Michal Belej a Michal Seidler slaví gól v utkání české futsalové reprezentace.

Michal Belej a Michal Seidler slaví gól v utkání české futsalové reprezentace. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Futsalisté zvítězili v Bosně a zůstali ve hře o mistrovství světa

  • 0
Čeští futsaloví reprezentanti zvítězili v Bosně a Hercegovině 5:1 a odvrátili hrozbu vyřazení už v základní části kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna si zajistili účast v play off o postup do elitní kvalifikační fáze.

Česko ve tříčlenné skupině 3 obsadilo druhé místo za stoprocentní Arménií. Losování dvojic pro play off se uskuteční v pátek, utkání budou na programu v dubnu.

„Jsem spokojený. Obě čtyřky splnily všechny své taktické úkoly a předvedly opravdu vydařený výkon,“ řekl Neumann v nahrávce pro média od Fotbalové asociace ČR.

Hosté v Sarajevu potřebovali k postupu neprohrát o více než jeden gól, jenže začátek jim nevyšel. V páté minutě brankáře Vahalu překonal Gašpar. Brankami v 10. a 13. minutě ale Vnuk a Holý otočili skóre ve prospěch českého týmu.

Bosenští hráči už po změně stran odpověď nenašli. Ve 32. minutě zvýšili „slepenými“ góly Seidler s Pavlem Drozdem a těsně před koncem uzavřel skóre kapitán Rešetár. Neumannův výběr ještě překonal domácí triumf nad Bosnou 4:2. Balkánský celek i počtvrté prohrál.

„Zápas se sice ze začátku nevyvíjel úplně nejlépe a brzy jsme inkasovali, ale gól nás nakopl a od té doby jsme hráli velmi dobře. Konečně jsme nastoupili zdraví a myslím, že to bylo vidět,“ pochvaloval si kouč hostů.

Čeští reprezentanti usilují o pátou účast na mistrovství světa. Na minulém šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem. „Myslím, že jsme dobře naladění. V pátek budeme čekat, jakého soupeře nám los přidělí. Naším cílem je dál postup do základní skupiny,“ dodal Neumann.

Kvalifikace MS 2024 futsalistů - skupina 3

Bosna a Hercegovina - Česko 1:5 (1:2)
Branky:
5. Gašpar - 10. Vnuk, 13. Holý, 32. Seidler, 32. P. Drozd, 39. Rešetár.
Sestava ČR:
Vahala (Němec) - P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Vokoun, Künster, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk, Buchta. Trenér: Neumann.

Tabulka

Tým Z V R P S B
1. Arménie 4 4 0 0 15:8 12
2. Česko 4 2 0 2 12:11 6
3. Bosna a Hercegovina 4 0 0 4 8:16 0

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž