Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Star Trek: Discovery skončí s pátou sezónou

11.3.2023, Kateřina Vymazalová, aktualita
Star Trek: Discovery skončí s pátou sezónou
Star Trek: Discovery byl první seriál z nové vlny produkce Star Treku od CBS. V roce 2017 jím byla odstartována úspěšná expanze série na streamovací platformy. Ovšem podle aktuálních informací bude seriál ukončen po 5. sezóně, jež bude odvysílána příští rok.
Toto rozhodnutí bylo oznámeno v oficiálním prohlášení streamovací služby Paramount+. Seriál, který byl spoluvytvořen Bryanem Fullerem a Alexem Kurtzmanem, se začal vysílat jako prequel původního seriálu Star Trek. V jeho třetí sezóně se však posunul do 32. století.
 
Seriál se zaměřuje na kapitána Michaela Burnhama, kterou hraje Sonequa Martin-Green. Podle dostupných informací bude mít poslední sezóna 10 epizod. Seriál se soustředí na dobrodružství plná akce.
 
 
Podle showrunnera seriálu bude pátá sezóna nabízet epické dobrodružství. V poslední řadě se kapitán Burnham a posádka USS Discovery vydají na lov prastaré moci, jejíž existence byla po staletí úmyslně skrytá. Bohužel, i další nebezpeční nepřátelé usilují o tuto sílu a nezastaví se před ničím, aby ji získali pro sebe. Výkonní producenti a spoluscenáristé Alex Kurtzman a Michelle Paradise se podělili o své pocity k závěru seriálu:
 
„Jako celoživotním fanouškům Star Treku nám bylo nesmírnou ctí a výsadou pomoci přivést Star Trek: Discovery na svět. 'Trekovský' vesmír znamená pro spoustu lidí - včetně nás - mnoho a my nemůžeme být pyšnější na to, čím Discovery přispěl k jeho odkazu, zejména co se týče zastoupení. Pokud by se i jen jeden člověk ztotožnil v Discovery nebo uviděl možnosti své budoucnosti novým způsobem - pak si myslíme, že by na nás byl Gene Roddenberry velmi pyšný.
 
Fanouškům po celém světě děkujeme, že se k nám připojili na této neuvěřitelné cestě. Vaše láska k postavám a vaše nadšení z každé epizody, z každé sezóny, pro nás znamená celý svět. Nemůžeme se dočkat, až uvidíte, na čem jsme pracovali v této poslední sezóně; oceňujeme vaši trpělivost v mezidobí a věřte nám, když říkáme, že to čekání bude stát za to. Máme vás všechny rádi!“
 
 
ST: Discovery se tak připravuje na velkolepé finále, které diváky zavede na nebezpečné dobrodružství napříč galaxií a fanoušci tohoto seriálu se mohou těšit na zajímavý konec série.
 
Zdroj: Paramount