Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

„Radost na zámku" si v Bruntále buduje tradici. V zámecké sala terreně se konala již potřetí za podpory MSK

Celý MS kraj |

Ve druhé reportáži navštívíme zámeckou Sala terrenu v Bruntále a zúčastníme se unikátní kulturní akce Radost na zámku. Stejně jako první dva ročníky, byla i třetí Radost na zámku již měsíc beznadějně vyprodaná a aktuálně obohatila i Mezinárodní den žen.

Marcela Rotter, organizátorka akce: „Mám ohromnou ambici spolu s našimi partnery přinést radost. Rozsvítit kulturní prostředí nejenom města Bruntál, ale MS kraje. Jsem velmi nadšená ze zájmu publika.“

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Věnujeme tu muziku ženám a já jsem velmi rád, že se právě zde na zámku v Sala terreně tenhle styl komorní hudby chytil a překvapuje mě, jaký je zájem o takovou muziku v těchto krásných prostorách v Bruntále.

Prostředí okouzlilo také interprety a přizpůsobili tomu i svůj repertoár.

Martin Maxa, zpěvák: „No já si myslím, že do tohohle prostředí zámeckého a do této noblesy, která nás tady obkloipuje, protože to je opravdu pastva pro oči, se hodí něco málo poezie, tak já dneska asi budu hrát písničky, které jsou poetičtější, aby tak nějak zapadaly do toho rámce toho prostředí.“

Andrea Tögel Kalivodová, pěvkyně, sólistka Národního divadla: „Je to krásné prostředí bruntálského zámku, úžasné, komorní, zimní a velmi romantické, takže se moc těším na svůj koncert. Samozřejmě Carmen, Habanero, Segediu, potom krásné ukázky z klasického muzikálu Memory, vzpomínky z muzikálu Kočky, Knížka snů, no a ještě nějaké překvapení, uvidíte a uslyšíte.“

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Tak tři ročníky, tři roky. To je dost dlouhá doba, K tomu Trofeo Niké. A já bych chtěl využít této slavnostní příležitosti a poděkovat paní Marcele Rotter, protože opravdu obohatila za tu dobu, nebo obohacuje kulturní scénu našeho města Bruntálu.“

Nová zámecká Sala terrena poskytuje také stylové prostředí kavárně a mnoha výstavám a vernisážím.

Nahlásit chybu


K tématu

Mateřské školy oslavily Den rodin na zámku v Bruntále jako princové a princezny

21. května 2023 21:50 | Bruntál | Karel Soukop

Mezinárodní Den rodin byl v roce 1994 stanoven Valným shromážděním OSN na 15. května. Patří k významným dnům a mnoho organizací, samospráv i firem ho slaví společenskými akcemi. Bruntálské mateřské školy se rozhodly k tomu poprvé využít prostor zdejšího renesančního zámku.

Na zámecké noci na bruntálském zámku se mohli zapojit i návštěvníci

29. května 2023 9:57 | Bruntál | Karel Soukop

Akce Zámecká noc proběhla na bruntálském zámku podobně jako na mnoha jiných historických objektech v zemi. Ta bruntálská byly výjimečná svou pestrostí a programem, kde si každý mohl najít to svoje. Od výtvarného umění, přes kulturní vystoupení až k výtvarnému tvoření návštěvníků.

Letošní Zámecká noc na zámku v Bruntále byla interaktivní a s bubenickou show

21. května 2023 21:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krásný den, vítejte u nového Kulturního okénka. To tentokrát otevřeme na Státním zámku v Bruntále, spravovaném Muzeem Bruntál. Tak jako na mnoha místech v zemi i tady proběhla Zámecká noc. Ta bruntálská byly výjimečná svou pestrostí a programem, kde si každý mohl najít to svoje.


Policisté zachránili muže ze zakouřeného bytu, dveře vyrazili beranidlem

Velkou dávku odvahy projevili policisté z hlídkové služby, když neváhali a s nasazením vlastního života zachránili muže ze zakouřeného bytu v Ostravě-Porubě. V podobných případech totiž může jít o vteřiny.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Včera 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

Na I/68 nedaleko slovenských hranic havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel

Včera 16:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/68 u obce Bystřice mezi Třincem a Jablunkovem v pondělí odpoledne havarovaly dva kamiony a pět osobních vozidel. Na místě zasahují složky IZS, hlášena je jedna zraněná osoba. Silnice ve směru na Slovensko musela být uzavřena.

Policejní vyjednavač učil zdravotníky Karvinské hornické nemocnice reagovat na útočníka

90 zdravotníků Karvinské hornické nemocnice prošlo speciálními kurzy, které je učí, jak reagovat na aktivního útočníka. Nové dovednosti získali pod vedením zkušeného policejního vyjednavače z pražské policejní speciální pořádkové jednotky.

V Havířově-Šumbarku bylo poškozeno plynové potrubí, policisté a hasiči evakuovali desítky lidí

Včera 13:38, vydáno včera 13:27 | Havířov | Lukáš Zavadil

Pět jednotek hasičů a další složky IZS zasahují v Havířově-Šumbarku. Mělo tam dojít k poškození středotlakého plynového potrubí. Příčina zatím není jasná. Lidé by měli dbát pokynů policistů.

Ve Frýdku-Místku se udržuje na 170 hektarů travnatých ploch

Jarní počasí letos přišlo o něco dřív než loni. Díky tomu vyjely do ulic Frýdku-Místku také dříve sekačky na trávu. Pravidelné kosení je opět v plném proudu. Pracovníci technických služeb v průběhu sezóny udržují na 170 hektarů travnatých ploch.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Včera 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

Potravinová pomoc se ve Frýdku-Místku nově vydává častěji, lidé se i objednávají

Výdejna potravinové pomoci ve Frýdku-Místku kvůli velkému zájmu upravila svůj provoz. Ze dvou dní přešla na pět a zároveň objednává klienty na přesný čas. V místě se tak netvoří fronty a nedochází k žádným konfliktům.

Hráči SC Premium Stonava si připomněli 30 let činnosti

U příležitosti 30 let činnosti se ve sportovní hale ve Stonavě sešli hráči a činovníci SC Premium Stonava sálový fotbal. Úvod setkání patřil vzpomínkám na začátky a ocenění za úspěchy. Na závěr samozřejmě nemohlo chybět vzájemné utkání.

Městská policie Frýdek-Místek se přestěhovala do nové budovy

Frýdek-Místek zrekonstruoval budovu bývalé textilní školy v Těšínské ulici. Zázemí tady našla městská policie a přestupkové oddělení. Práce vyšly na necelých 78 milionů korun. V místě má v budoucnu vzniknout také nový bulvár s napojením na moderní dopravní terminál.

V Dolních Vítkovicích odstartoval první letošní Pojez fest. Jeho součástí byl i Den s Technotrasou

Dolní oblast Vítkovic v Ostravě zaplnili milovníci dobrého jídla. Uskutečnil se tady už 3. ročník Pojez festu, který zároveň lákal návštěvníky na technické atraktivity Moravskoslezského kraje.

Crossfitové závody v DOV prověřili celkovou zdatnost sportovců

Včera 9:07 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Dolní oblast Vítkovic v Ostravě patřila klasickým crossfitovým závodům. Ve venkovní tělocvičnu se proměnil prostor u Bolt toweru, kde si změřilo síly i kondičku na 140 soutěžících.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

Muzejní noc v historické budově Muzea Těšínska zavedla návštěvníky do světa módy našich předků

19. května 2024 20:28 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Mezinárodní Den muzeí nabídl návštěvníkům nevšední zážitky a nové pohledy na přítažlivé muzejní aktivity. V historické budově muzea v Českém Těšíně se hosté mohli přenést do světa módy i gastronomie našich předků. Historická budova Těšínského muzea patří k chloubám místní architektury.

O soutěž Marlenka Cup v Opavě byl obrovský zájem

19. května 2024 17:54 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Soutěž pro mladé cukráře Marlenka Cup v Opavě už má svou historii a prestiž. Je o ní velký zájem i z toho důvodu, že je pro žáky cukrářského oboru velmi motivující předvést veřejnosti své umění.

Studenti Wichterlova gymnázia hráli francouzské divadlo

19. května 2024 17:48 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Studenti Wichterlova gymnázia v Ostravě – Porubě se v rámci Erasmu plus zapojili do velmi zajímavého projektu. Společně se svými francouzskými kamarády nastudovali divadelní představení ve francouzštině a odehráli ho v DK Poklad. Mezi diváky jsme byli i my.

„Radost na zámku" si v Bruntále buduje tradici. V zámecké sala terreně se konala již potřetí za podpory MSK
Vydáno 12. března 2023 13:25, Celý MS kraj, Karel Soukop
Ve druhé reportáži navštívíme zámeckou Sala terrenu v Bruntále a zúčastníme se unikátní kulturní akce Radost na zámku. Stejně jako první dva ročníky, byla i třetí Radost na zámku již měsíc beznadějně vyprodaná a aktuálně obohatila i Mezinárodní den žen.

Marcela Rotter, organizátorka akce: „Mám ohromnou ambici spolu s našimi partnery přinést radost. Rozsvítit kulturní prostředí nejenom města Bruntál, ale MS kraje. Jsem velmi nadšená ze zájmu publika.“

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Věnujeme tu muziku ženám a já jsem velmi rád, že se právě zde na zámku v Sala terreně tenhle styl komorní hudby chytil a překvapuje mě, jaký je zájem o takovou muziku v těchto krásných prostorách v Bruntále.

Prostředí okouzlilo také interprety a přizpůsobili tomu i svůj repertoár.

Martin Maxa, zpěvák: „No já si myslím, že do tohohle prostředí zámeckého a do této noblesy, která nás tady obkloipuje, protože to je opravdu pastva pro oči, se hodí něco málo poezie, tak já dneska asi budu hrát písničky, které jsou poetičtější, aby tak nějak zapadaly do toho rámce toho prostředí.“

Andrea Tögel Kalivodová, pěvkyně, sólistka Národního divadla: „Je to krásné prostředí bruntálského zámku, úžasné, komorní, zimní a velmi romantické, takže se moc těším na svůj koncert. Samozřejmě Carmen, Habanero, Segediu, potom krásné ukázky z klasického muzikálu Memory, vzpomínky z muzikálu Kočky, Knížka snů, no a ještě nějaké překvapení, uvidíte a uslyšíte.“

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Tak tři ročníky, tři roky. To je dost dlouhá doba, K tomu Trofeo Niké. A já bych chtěl využít této slavnostní příležitosti a poděkovat paní Marcele Rotter, protože opravdu obohatila za tu dobu, nebo obohacuje kulturní scénu našeho města Bruntálu.“

Nová zámecká Sala terrena poskytuje také stylové prostředí kavárně a mnoha výstavám a vernisážím.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000036160/radost-na-zamku-si-v-bruntale-buduje-tradici-v-zamecke-sala-terrene-se-konala-jiz-potreti-za-podpory-msk