Robert Kysela si při sledování předkola zavzpomínal na slavný litvínovský titul

Přidat na Seznam.cz

Zřejmě nevšední nádech měla pro Roberta Kyselu (na snímku) série mezi hokejisty Litvínova a Třince v předkole extraligového play off. A to v souvislosti s tím, že při historickém triumfu litvínovského celku v roce 2015 byl Kysela generálním manažerem severočeského klubu právě při finálovém triumfu proti třineckým Ocelářům. Tentokrát ale Litvínovští podlehli Třinci 0:3 na zápasy a sezona pro ně skončila.

Tým Litvínova se tak stal druhým celkem, který ukončil svoje účinkování v tomto extraligovém ročníku. Předtím to byly České Budějovice kvůli třináctému místu v tabulce, znamenajícímu sice záchranu, ale ne účast v předkole.

Kysela se při sledování série předkola s Třincem nemohl zbavit nostalgie a vzpomínek na slavnou minulost klubu.

Samozřejmě si tehdejší atmosféru a cestu za titulem v roce 2015 vybavuji. Sešla se spousta faktorů od skvělých trenérů Radima Rulíka a Miloše Hořavy a kouče brankářů Zdeňka Orcta přes neskutečnou partu, individuální výkony v čele s gólmanem Pavlem Francouzem. Prostě tým byl dobře poskládaný od zkušených hráčů po ostatní členy kádru,“ pustil se do ohlédnutí Robert Kysela, který se nyní věnuje v litvínovském klubu trénování mládeže.

Mnozí hráči šli tehdy za svým snem vyhrát titul a získat i lepší angažmá včetně působení v zahraničí, což bylo v pořádku. Ukázali, že umí hrát hokej. Ale postavit po odchodu opor znovu kvalitní mužstvo bylo složité. Litvínov je malé město a sehnat sem špičkové hokejisty odjinud je problematické a docela těžké,“ zamyslel se Kysela.

Třebaže někdejší litvínovský generální manažer nyní ve vrcholovém hokeji nepůsobí, dění mezi mantinely sleduje napříč soutěžemi. Za Baník Sokolov hraje v první lize jeho syn Vojtěch Kysela.

Moje srdce je v Litvínově, kterému fandím a kde žiju. Jinak stále držím palce Kladnu, kde jsem taky hrál a mám na to hezké vzpomínky,“ svěřil se Kysela.

zdroj: autorský článek