InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Otřesný případ hyenismu na Strakonicku. Vandal zničil sekerou pietní místo a hrob mladého chlapce

 Autor: Jiřina Červenková

    Autor: Jiřina Červenková

BLATNÁ - Žádnou úctu k mrtvým zřejmě nemá člověk, který vzal v sobotu 11. března do ruky sekeru a zničil pietní místo chlapce, který tragicky zahynul nedaleko Blatné na Strakonicku. Ani to mu ale nestačilo, a tak pokračoval na hřbitov, kde zdemoloval ještě chlapcův hrob. Rodina teď žádá o pomoc případné svědky, kteří by mohli vandala při jeho řádění zahlédnout.

Osmnáctiletý David byl oblíbený, bezproblémový mladý kluk, milující auta. Jenže právě jízda v autě se mu před pěti lety stala osudnou. Jeho stejně starý kamarád nezvládl v prosinci roku 2017 řízení, mezi obcemi Bezdědovice a Paštiky na Strakonicku dostal s autem smyk a vozidlo narazilo do stromu. David, který seděl na místě spolujezdce, nehodu nepřežil. 

Na místě tragédie u stromu nedaleko Paštik u Blatné rodina chlapce vytvořila pietní místo. Jezdili tam na Davida vzpomínat jeho nejbližší i kamarádi. V sobotu tam ale dorazil vandal a sekerou rozsekal vše, co chlapce připomínalo. Pak pokračoval dál na hřbitov v Černívsku, kde poničil i chlapcův hrob. 

„Je to otřesné, nechápu, že může někdo jít a zničit mému synovi hrob, všem nám to ublížilo. Dotyčný to musel udělat v sobotu po 15. hodině. Na pietním místě rozbil co mohl, pak pokračoval na hřbitově, kde zničil vázy, truhlíky s květinami, sošky andílků. Případ jsme už nahlásili na policii. Nejde nám o finanční škodu, ale o potrestání takového hyenismu. K pietnímu místu chodí na Davídka vzpomínat hlavně jeho kamarádi, jezdí tam i kluci, kteří ho znali přes Facebook, protože byl blázen do aut, hlavně značky Ford," popsala matka chlapce Jiřina Červenková s tím, že rodina místo obnoví.

Jiřina Červenková teď také prosím o pomoc případné svědky, kteří by si mohli všimnout v sobotu odpoledne auta u pietního místa nebo u hřbitova. „Možná bude mít někdo kamerový záznam. Případní svědci mě mohou kontaktovat na telefonu 724 073 898, nebo se ozvat policii," žádá Jiřina Červenková.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Milan 

    Reagovat

     

    Urazit packy u samý prdele a shodit ze skály. Nic jiného si nezaslouží

    Vloženo 15.3.2023 00:48:22

  • Nadějkov 

    Reagovat

     

    Neskutečný hyenismus! Komupak mohl, před pěti lety teprve osmnáctiletý chlapec, který přišel o svůj mladý život, tolik vadit. Vždyť nemohl ani nikomu ublížit. Je to teď divná doba. Ani by tomu člověk nevěřil co je někdo hodně ubohý schopný udělat. Z toho snad "člověka" stejně nic dobrého nikdy nebude a není. Jen zločinec! Doufáme, že se najde někdo kdo bude vědět o koho jde. A ať se mu to za to co udělal stokrát ve špatném vrátí ! A vy milí rodiče se s tímto opravdu netrapte, vy nejlépe víte co je obrovské trápení a neštěstí. Nikdo to nepochopí, pokud tohle sám nezažije.

    Vloženo 15.3.2023 00:07:29

  • Šok 

    Reagovat

     

    Naprosto ohavný čin

    Vloženo 13.3.2023 21:48:25

  • X 

    Reagovat

     

    Po šesti letech. To musí být slušná mentální retardace viníka. Většinou čas obrousí hrany a pokud se někdo mstí takhle je to na hospitalizaci v klecovém lůžku.

    Vloženo 13.3.2023 17:16:29

  • Nick 

    Reagovat

     

    A nebo toho hodného kluka přímo nesnášel

    Vloženo 13.3.2023 17:07:23

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace