Třesk v Motoru: Nejen noví trenéři, loučí se 10 hráčů! A kdo pokračuje?

HC Motor České Budějovice | Foto: Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

České Budějovice po nepovedené sezoně už v minulých dnech představily nové trenérské duo Ladislav Čihák – Jiří Hanzlík, teď odkryly také první změny v kádru pro nadcházející ročník. Informovaly o nich na svých webových stránkách.

Co se týče brankářů, mají na jihu Čech jasno. Stávající trojice – Dominik Hrachovina, Jan Strmeň i mladík Štěpán Maleček – má nadále platné smlouvy.

V obraně končí Šenkeřík, Bindulis i chtěný Percy

Zato v zadních řadách se s jistotou loučí tři hráči stávajího kádru. Pokračovat už v Motoru nebudou Petr Šenkeřík, Lotyš Kristofers Bindulis i Kanaďan Stuart Percy. Ten sice dostal od klubu nabídku nové smlouvy, ale rozhodl se zkusit štěstí jinde.

„Všem třem se sluší poděkovat za poctivé služby v Motoru, navždy budou zapsáni u bronzového úspěchu z roku 2022!“ zní z Českých Budějovic.

Ondřej Kachyňa má smlouvu také na další ročník, Jan Štencel dokonce na dva. Klub navíc využil opce na Romana Vráblíka a Mikuláše Hovorku, kteří tudíž taktéž zůstávají.

„Z výčtu je zřejmé, že v obraně dojde k velkým změnám a chystají se příchody minimálně tří velmi zkušených beků,“ hlásí Jihočeši.

Loučí se 7 útočníků, Pech se upsal až do roku 2025

Ještě větší třesk lze čekat v ofenzivních řadách. Smlouvy doběhly Tomáši Čachotskému, Martinsi Dzierkalsovi, Václavu Karabáčkovi, Adamu Raškovi, Jakubu Strnadovi, Vojtěchu Tomečkovi i Michalu Vondrkovi.

„I jim patří poděkování za odvedené služby, v některých případech mnohaleté a velmi oddané,“ přidává Motor na adresu sedmi odcházejících útočníků.

Naopak platné kontrakty mají nadále Zdeněk Doležal, Milan Gulaš, Martin Hanzl, Josef Koláček a Jakub Valský, opce byla uplatněna talentovanému Tomáši Chlubnovi a nové smlouvy klub podepsal s Filipem Přikrylem, Matějem Tomanem, Lukášem Vopelkou a k velké radosti tamních příznivců i s Lukášem Pechem.

Nová jména? Přijdou jak z extraligy, tak ze zahraničí

Zkušený produktivní útočník měl v Českých Budějovicích podepsáno i na příští ročník, ale nyní kontrakt ještě prodloužil – na jihu Čech zůstane minimálně do konce sezony 2024/25.

„I útočných posil nebude málo. Přijdou jak z týmů extraligových, tak zahraničních. Zároveň by měli dostat šanci i talentovaní hráči z naší akademie, což je další z dlouhodobých cílů Motoru,“ uzavírají Jihočeši s tím, že na jména nových jmen si musíme nějaký čas počkat.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz