Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pozor na podvodníky!

CHRUDIM - Osobní setkání s Jon Bon Jovim nebo Philem Collinsem? Policisté evidují dva případy podvodu se škodou přes jeden milion korun. 

Nejnovější případ se začal odehrávat již začátkem ledna na sociální síti. Právě tam poškozená zareagovala na fanouškovskou stránku známého anglického zpěváka Phila Collinse. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a přímo z této stránky se jí ozval údajný zpěvákův manažer s tím, že je schopen jí domluvit osobní setkání s Collinsem přímo v České republice. Podmínkou však bylo uhrazení nákladů spojených s cestou, pobytem a organizací. Tímto způsobem podvodník z poškozené vylákal během několika týdnů bezmála půl milionu korun.

Případem se nyní zabývají chrudimští policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod. V případě vypátrání a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 5 let.

Obdobným případem se však od listopadu loňského roku zabývají také svitavští policisté. V tomto případě se ale jedná o fanouškovskou stránku zpěváka Jon Bon Joviho a škodu bezmála 600 000 korun. Způsob provedení podvodu je až na pár odlišností téměř totožný.

V této souvislosti chceme veřejnost varovat, aby byla v obdobných situacích nad míru obezřetná, zejména pak, pokud se nejedná o oficiální profily.

 
15. března 2023
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí policie Pardubického kraje
 

vytisknout  e-mailem