Hlavní obsah

Bída a zlý sen Sparty jsou pryč. V boji o titul jí přeju, přiznává legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bída a trápení. Tak vypadala hokejová Sparta na začátku extraligové sezony. Po příchodu trenéra Miloše Hořavy a jeho švédského asistenta je najednou k vidění úplně jiný výběr s velkým S na prsou. „Úvod sezony vypadal jako zlý sen, s Milošem Hořavou mužstvo dostalo tvář a působí velmi době," myslí si Martin Kézr, šéfredaktor Sport.cz v pořadu Příklep. „Spartě přeju, nevím, co se tam na začátku sezony dělo, ale úplně to vypadalo, jako když hráči čekají na Hořáka. S jeho příchodem se všechno otočilo," souhlasí František Kučera, bývalý reprezentant, jenž byl druhým hostem Příklepu.

V čem se liší současná Sparta od té devadesátkové? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Úvod sezony musel být pro vedení, hráče i fanoušky extraligového klubu z hlavního města obrovským zklamáním a rozčarováním. Sparta chřadla, výsledkově i herně. Pomohla až změna kouče, lék v podobě angažování Miloše Hořavy tým vyléčila. „Hodně věcí uvnitř se vyčistilo, tým působení velmi dobře," míní novinář.

Často je u Sparty ohledně šancí na titul na místě opatrnost. „Pokud ale vydrží klíčové pilíře ve hře, tak bych jí letos věřil. Loni jí moc chyběl Tomášek, který měl úžasnou formu. Takže uvidíme, co bude. Od stolu můžeme říkat co chceme, ale během měsíce a půl se může stát hodně věcí a dost věcí se může změnit," dodává Kézr. Za příklad dává Hradec Králové, který před rokem vyhrál základní část, pak ale přišel kolaps s Mladou Boleslaví. „První utkání přitom zvládl s prstem v nose, ale pak se to zadrhlo a byl konec."

Voráčkův trejd do Arizony? Špatná zpráva pro český hokej. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Letos vyhrály základní část Pardubice. Šéf sportovní redakce Sport.cz už v minulosti prohlásil, že Dynamu letos zlato necinkne. Je to o tom přesvědčený i dál. „Pan Dědek mě nejspíš proklel, od té doby jezdím do Pardubic obezřetně," směje se Kézr. „Tlak na Pardubice bude velký a odolnost týmu se mi zdá v případě Dynama největší slabinou," myslí si.

Kdo vyhraje titul v extralize Pardubice, Sparta, nebo někdo jiný Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Olympijský vítěz František Kučera drží palce Spartě. „Má nabitý kádr, ale to byl i loni. Pořád se v souvislosti se Spartou mluví o titulu, tak bude velký, budou vyprodané areny, včetně té ve Vysočanech. Ale Spartě samozřejmě přeju," neskrývá pětapadesátiletý bývalý bek. Konkurence se ale tradičně vybičuje. „Třinec neměl takové výsledky jako čekal, ale teď zaberou," tušil bývalý reprezentant a Oceláři jeho slova naplnili hladkým postupem do čtvrtfinále.

„Když chcete titul, musíte porazit kohokoliv, musí vám přít zdraví, zachytat gólman a stejně se jako každý rok dočkáme nějakého překvapení," těší se na bitvy o titul Kučera.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.