čt 16.3.2023
Aktuální zprávy

eSportový tým Baníku vstupuje do play-off

Sedmé místo patří Baníku Ostrava po skončení základní části e:LIGY. Slezský eSportový tým má tedy stále šanci obhájit loňský mistrovský titul, jak ale říká Miroslav Tóth v následujícím rozhovoru, bude to těžší než v minulé sezoně, v níž tým Baníku vstupoval do play-off ze čtvrtého místa. Baník se v osmifinále play-off střetne s Pardubicemi, kterým patřila po základní části desátá příčka. Utkání se bude hrát v úterý 21. 3. v 18:00 a budete ho moci sledovat na oficiálním Twitch kanále e:LIGY.

Sedmé místo po základní části není vzhledem k cíli obhájit titul úplně důvodem ke spokojenosti, že?

Není, chtěli jsme stejně jako v minulé sezoně skončit v top čtyřce, měli bychom v osmifinále volno. Bohužel, některé zápasy jsme nezvládli tak, jak jsme chtěli.

Čím to?

Má to asi víc důvodů, ale je to i tak, že se oproti minulé sezoně zlepšila konkurence. V lize je více kvalitnějších týmů, než bylo v minulé sezoně. Například Liberec. V minulé sezoně moc silný nebyl, teď patří do špičky. A těch hráčů, kteří mají na to udržet se nahoře, celkově přibylo. Takže bude těžší titul obhájit.

V osmifinále play-off narazíte na Pardubice…

Věříme si na ně, i když jeden pardubický hráč, Miki nás oba porazil. Mě i Dalase. Ale přesto si na něj věříme. Pokud chceme obhájit titul, tak si na Pardubice věřit musíme a musíme je i porazit. Nebezpečí je Miki, má už za sebou hodně důležitých zápasů, má zkušenosti z jiných turnajů. Určitě je silnější z obou pardubických hráčů, takže cesta dál vede přes alespoň jedno vítězství nad ním.

Jak se oproti proti uplynulé sezoně změnil zájem veřejnosti o e:LIGU?

Určitě se eSport stále více šíří mezi lidmi, zájem fanoušků roste. Cítíme to i tady v Ostravě. A tím, že dnes už ty zápasy vysílá i O2TV Sport, je to hodně zpopularizované, zájem o to být součástí e:LIGY roste, a tím jde nahoru i konkurence.

7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín