Dnes Neděle - jasno 25°C
Zítra Pondělí - polojasno 25°C
Neděle 28. 4. 2024
Svátek má Vlastislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Knižní tipy

Místo návštěv doktora kopec smíchu od Knora. Vychází K(n)oření Miloše Knora

I když to tak někdy nevypadá, jakýkoli den v jakémkoli roce může být plný smíchu. Důkazem jsou i glosy komika Miloše Knora, které dokážou zlepšit náladu od jara do zimy. Dá se doma vypěstovat ananas, aniž byste si přivodili smrtelné zranění? Jak vypadá hybridní hospodská hádka? A proč je Ježíšek neviditelný? To a mnoho dalšího se dozvíte v rozpustilých úvahách, se kterými najdete chuť do života za každé situace. 

k-n-oreni-zivota-2d K(n)oření obsahuje autorovy glosy, původně určené pro rozhlas. Dotýkají se různých životních situací a oblastí, do nichž se denně dostáváme. Co vše se může přihodit při používání moderních technologií? Jaké zážitky nám může nadělit obyčejná návštěva restaurace? A jaká překvapení může přinést sport či sportovní utkání nebo třeba i takové nevinné sbírání hub? Miloš Knor k tomu dodává: „Je to ideální kniha do čekárny, do autobusu, do vlaku anebo třeba na záchod. Můžete si ji vzít i na dovolenou, ale pochopitelně ji lze číst všude. Glosy jsou krátké a nijak na sebe nenavazují, takže můžete knihu otevřít kdykoliv a kdekoliv. Stejně se pak dá i zavřít.“

Každá kapitola knížky, která vychází v nakladatelství CPress (369 Kč), přináší čtenáři humorné osvěžení, a to nejen díky glosám, ale i ilustracím Evy Knor, autorovy manželky.

Knihu doporučuje…
Marian Jelínek, hokejový trenér a kouč
Někdo nám při narození otočil naše přesýpací hodiny života, a jak všichni dobře víme, jednoho dne se dosypou. Čas, který zde strávíme, lze vyplnit různorodým způsobem. Co je nám však společné napříč věku, generacím, genderu či různorodému náboženskému vyznání, je fakt, že chceme mít většinu času dobrou náladu, smát se. Možná lze i tímto způsobem vnímat míru životního štěstí – kolik dnů, hodin, minut… se smějeme.

Při čtení knihy komika, moderátora a producenta Miloše Knora lze očekávat, že určitou dávku smíchu dostanete naservírovanou. Co jiného také od dobré značky čekat, že? Ano, jistě, řeknete si. Jenže ono není jednoduché naplnit očekávání, v tomto případě čtenářů. Ona dobrá značka také zavazuje. Ke své první knize Instant autor přidává další, v pořadí druhou knihu povídek, glos, vyprávění a postřehů s názvem K(n)oření.
Autorovi se podařilo nejen naplnit očekávání, ale v několika ohledech ho i předčít. Jedná se o svěží četbu, která pohladí duši každého čtenáře, donutí ho se zastavit, zamyslet či zavzpomínat a hlavně se upřímně zasmát. A o to tady přece jde!

O autorovi:  
Miloš Knor (*1967) je komik, moderátor, scenárista, režisér, spisovatel, glosátor, dramaturg, producent a zemědělec. Je absolventem Střední zemědělské technické školy, obor mechanizace zemědělské výroby, v Českých Budějovicích. Pracoval v Mototechně, Uhelných skladech a Coca-Cole. V roce 2007 debutoval v pořadu Na stojáka na HBO. Od té doby se věnuje stand-up comedy profesionálně. Je také všestranným sportovcem. Hraje lední hokej v týmu HC Olymp, tenis a golf. V současné době ho můžete pravidelně vídat v divadlech s jeho Šou jednoho Knora.



Autor: Alo

Hunter Clarke-Fields: Jak vychovat dobrého člověka

25. dubna 2024 v 10:32

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.

Joachim Mayer: Jak na vyvýšené záhony

24. dubna 2024 ve 23:00

Zahradník a autor úspěšných knih Joachim Mayer přehledně vysvětluje, jak si můžete vyvýšený záhon sami vybudovat, a to i třeba jen na terase či balkoně. Poradí, čím záhon naplnit a jak o něj pečovat, aby se v něm rostlinám dařilo. 

Magnesia Litera 2024 za detektivku patří Janě Jašové

23. dubna 2024 v 07:56

Za svůj v pořadí druhý detektivní román Krutý měsíc ji získala cenu Magnesia Litera v kategorii Detektivka spisovatelka Jana Jašová z nakladatelství Motto, které patří pod křídla Albatros Media. 

Lenka Potůčková: Dálnice

23. dubna 2024 v 07:48

Lenka Potůčková debutovala v loňském roce úspěšným historickým románem Návrat nežádoucí z českého pohraničí po druhé světové válce. V novince Dálnice vypráví opět příběh z minulosti, tentokrát z období let 1984–1990. Rodině Tomanových se otřese život v základech, když se matka Renata nečekaně...

Známé i skryté tváře moravské metropole najdete v hravém průvodci Brnem

22. dubna 2024 ve 21:20

Procházky, památky, místa, která nejsou na prvních místech turistických průvodců, ale rozhodně stojí za vidění, nabízí nový ilustrovaný průvodce Hravý průvodce Brnem, který vydává nakladatelství Fragment (399 Kč).

David Urban: Vražedná splátka

17. dubna 2024 ve 23:04

Vražedná splátka je název nového románu kriminalisty Davida Urbana, držitele Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku 2022. Vyšetřování nového případu začíná nálezem hořícího luxusního auta s mrtvolou uvnitř ..  

Carl Gustav Jung: Odpověď na Jóba

14. dubna 2024 v 19:06

Své poslední dílo Odpověď na Jóba sepsal C. G. Jung roku 1952, devět let před svou smrtí. Tento významný text je psychologickým výkladem biblického příběhu o Bohem zkoušeném muži, který Jung považoval za „milník v dlouhém historickém vývoji božského dramatu“.

Felix Weiß: Zahradní ptáci

13. dubna 2024 ve 20:17

Zahradou se prohání pták – ale jaký druh a jak ho jen poznat? Tento atlas vám to usnadní. S pomocí jasných charakteristik a podrobných ilustrací lze rychle zúžit okruh možných kandidátů. 

Roman Kodet: Příběh samurajů

12. dubna 2024 v 17:59

Japonští středověcí válečníci – samurajové – se stali jedním ze symbolů Země vycházejícího slunce. Jejich zobrazení v nesčetných filmech, knihách či komiksech jim propůjčilo téměř mytickou podobu neohrožených bojovníků, jejichž meče rozsévaly smrt na bitevních...

Jean Giono: Muž, který sázel stromy

11. dubna 2024 v 11:10

Když byl Giono v roce 1953 požádán vydavatelem časopisu Reader’s Dígest, aby napsal příběh o nejpozoruhodnějším člověku, s nímž se kdy setkal, poslal mu tuto povídku, kterou chtěl vzbudit zájem o zalesňovací program.. Ve Vyšehradu vychází již v 8. vydání, opět s ilustracemi Heleny...

Nakladatelství Vyšehrad vstupuje do dalšího desetiletí se silným edičním plánem

11. dubna 2024 v 10:44

Nejstarší české nakladatelství slaví 90 let. Staví na tradici vydávání kvalitní české i překladové literatury, kterou dnes reprezentuje nová generace jeho autorů. Vyšehrad letos vydá téměř devadesát titulů. Čtenáři se mohou těšit na taková díla, jako jsou Proměny Země Petera Frankopana,...

Páteř a ploténky - Jak se zbavit bolesti zad

11. dubna 2024 v 10:37

Ronald Liebscher-Bracht a doktorka Petra Brachtová se již více než 30 let věnují vědeckému výzkumu a terapii. Během této doby se jim podařilo vyvinou jedinečnou a vysoce účinnou metodu léčby bolesti zad.

Tessa Randau: Hory, mlha, láska a já

10. dubna 2024 v 08:19

Hlavní hrdinka má pocit, že ji její manžel sotva vidí a vnímá. Touží po větší sounáležitosti, otevřeném dialogu s ním, a po něze. V naději, že k sobě zase najdou cestu, objedná pro oba víkendový pobyt v horách.

Marshall B. Rosenberg: Nenásilná komunikace v praxi

7. dubna 2024 v 11:18

Čeká vás nepříjemné setkání se šéfem. Právě vám volala učitelka, aby si postěžovala na vaše dospívající dítě. Je večer a pohádali jste se s partnerem. Co uděláte?

Další články
Nahoru