Oscar Isaac, Andrew Garfield a Mia Goth se objeví v hlavních rolích filmu Guillerma del Tora ‚Frankenstein‘ na Netflixu. Guillermo del Toro je stále blíž svému dalšímu hranému filmu.

-reklama-


Poté, co Guillermo del Toro minulý týden získal Oscara za animovaný snímek Pinocchio, je stále blíže k dalšímu hranému filmu. Podle zdrojů serveru Deadline jsou Andrew Garfield, Oscar Isaac a Mia Goth v počátečních jednáních o účinkování v del Torově filmu Frankenstein od společnosti Netflix. Del Toro ke snímku napíše scénář a bude ho i režírovat.

Zasvěcenci blízcí snímku upozorňují, že del Toro stále pracuje na scénáři a žádnému z herců zatím nedal oficiální nabídku. Zdroje však dodávají, že se všemi třemi se již sešel a každý z nich je pro účast v hlavní roli. Společnost Netflix se k tomu odmítla vyjádřit.

Del Toro připravuje projekt Frankenstein již delší dobu a dlouho toužil natočit film na motivy kultovního příběhu Mary Shelleyové. Není známo, zda by jeho verze byla dobovým snímkem, nebo by se odehrávala v moderní době. Není také známo, kdo by hrál doktora Frankensteina nebo jeho výtvor, předpokládá se, že Goth by hrála doktorovu lásku.

Zdá se, že del Toro v počátcích práce na filmu dává dohromady pořádně nažhavený herecký ansámbl. Isaac je aktuálně velmi vytížený, objevil se například v seriálu Scény z manželského života od HBO nebo komiksovce Moon Knight na Disney+. Nedávno byl také obsazen do role Kurta Vonneguta v seriálu Helltown.

Garfield má za sebou nominace na ceny Emmy a SAG za filmu Ve jménu nebes a chystá se hrát po boku Florence Pugh ve snímku We Live in Time od StudioCanal. Co se týče Goth, stává se novou „scream queen“ díky ne jednomu, ne dvěma, ale třem uznávaným výkonům v hororech X, jeho prequelu Pearl a Infinity Pool, z nichž druhý měl premiéru na festivalu Sundance.

Ačkoli Del Toro je známý svou láskou k monstrům a fantasy, ještě v roce 2019 pochyboval o tom, že se projekt posune kupředu: „Měl jsem nápad natočit Frankensteina a Frankensteinovu nevěstu, ale myslím, že se to neuskuteční,“ řekl tehdy na filmovém festivalu Tribeca a dodal: „Opravdu věřím, že filmy, které dělám, většinou dělám proto, že ta premisa je naprosto šílená.“

Film by také navázal na režisérovu úspěšnou spolupráci s Netflixem, kromě toho, že mu del Toro s Pinocchiem vyhrál Oscara, vytvořil pro streamovací službu také strašidelný antologický seriál Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities. Del Toro tedy nyní pracuje na svém možná zatím nejstrašidelnějším díle.

Zdroje: wmagazine.com, deadline.com

-reklama-