Tiehi nemá důvod k úsměvu. Nezaplacené mzdy za březen = mínus tři body pro jeho Wigan!

Klub v jehož záloze po lednovém příchodu pravidelně nastupuje bývalý hráč Liberce a Slavie Christ Tiehi se potácí od problému k problému.     

Tiehi nemá důvod k úsměvu. Nezaplacené mzdy za březen = mínus tři body pro jeho Wigan!

Wigan se přiblížil sestupu z Championship poté, co mu byly odečteny tři body za to, že opět nezaplatil svým hráčům. Latics jsou nyní osm bodů od míst znamenajících udržení poté, co došlo k penalizaci ze strany EFL za nezaplacení březnové výplaty hráčům a realizačního týmu. V případě Wiganu se přitom jedná o čtvrtý případ za posledních devět měsíců, když to stejné se stalo v červnu, červenci a říjnu loňského roku. Klub březnovým přešlapem zároveň porušil dohodu, kterou s řídícím orgánem měl od ledna, kdy přijal podmíněný trest.

EFL tak nyní podle anglického listu Guardian jen lakonicky konstatovala, že:  "Wiganu Athletic byly s okamžitou platností odečteny tři body z tabulky Championship 2022-23 poté, co klub v březnu 2023 opět nevyplatil mzdy hráčům. Klub byl již dříve obviněn a sankcionován za nedodržení podmínek standardních smluv, které platily mezi klubem a jeho hráči. Toto poslední porušení povinností ze strany klubu při plnění svých závazků znamená, že byly porušeny podmínky dohodnutého rozhodnutí, které klub uzavřel s EFL v lednu 2023, a automaticky došlo k uplatnění pozastavené sportovní sankce.”

Latics tak i v souvislosti s trestem, ale především s příšernou sportovní formou (Wigan od začátku roku v Championshipu vyhrál jeden jediný zápas, což mimo jiné stálo místo manažera Kola Tourého) hrozí okamžitý návrat do League One, z níž v minulé sezoně vybojovali postup. Bahrajnský podnikatel Abdulrahman Al-Jasmi stál v čele převzetí Wiganu v roce 2021 poté, co se v létě 2020 dostal do nucené správy. Ani bahrajnskému majiteli se nicméně podle všeho nepodařilo klub ekonomicky stabilizovat. A Wigan pokračuje v jojo efektu.