Vítkovice slaví druhou výhru, pardubický favorit již třetí

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté vítkovické Ridery slaví ve třetím zápasu čtvrtfinále výhru nad Kometou Brno. V jihomoravské metropoli dnes vyhráli 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. Duel měl kuriózní průběh, jelikož v 15. minutě se objevila v ledu u mantinelu trhlina, a než došlo k nápravě, uplynula hodina, v níž došlo k několika odkladům dalšího pokračování.

»Řeknou nám, že se čeká patnáct minut, tak si člověk zuje brusle, jde se to zkusit, zase znovu. Je to nepříjemné. Zápas bez rozcvičky byl těžký po té díře,« řekl pro klubový web vítkovický Lukáš Krenželok.

Kometa si lepší start ani nemohla přát. Už po 20 minutách si obecenstvo zakřičelo »gól« poté, co se do černého trefil Zdeněk Okál, ale ještě v oné rozdělené první třetině skóre otočili Jakub Kotala a Petr Fridrich. Domácí sice dřeli, ale hosté potvrzovali, že jejich překvapivá druhá příčka po základní části, rozhodně nebyla dílem náhody. Třetí trefu připojil v závěrečném dějství právě Lukáš Krenželok střelou z nulového úhlu a pojistku pak při power play Komety Marek Kalus.

»Začátek se nám nepovedl, ale otřepali jsme se. Celkově rozhodovaly maličkosti, a to tentokrát pro nás. Situace s ledem byla nepříjemná, ale pro oba týmy stejná,« připojil Miloš Holaň, kouč Vítkovic. »Hosté hráli výborně, ovšem my do toho zítra jdeme znova a fanoušci nám určitě pomůžou,« dodal trenér Komety Patrik Martinec.

Zmiňovaný čtvrtý zápas se odehraje zítra opět v Brně. Stejně jako duel mezi Olomoucí a Pardubicemi. V jejich dnešním, třetím utkání série, vítěz základní části dotáhl nepříznivý stav 2:4 a ve třetí části hry si vynutil prodloužení. V něm vstřelil rozhodující gól, který znamenal třetí bod ve čtvrtfinálové sérii v čase 77:31 Tomáš Zohorna. Velký obrat byl dokonán! Dynamo může již zítra slavit postup do semifinále, kde by opět začínalo duem domácích zápasů…

* * *

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Okál (Kundrátek) – 10. Kotala (Gewiese, Kalus), 17. Fridrich (Lednický, Gewiese), 45. L. Krenželok (Koch, Stezka), 59. Kalus (Kotala). Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Šimánek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (2:2, 2:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bambula (Klimek), 19. J. Knotek (Bambula, Ondrušek), 22. Navrátil (Plášek, P. Musil), 31. Menšík (Mareš) – 8. L. Sedlák (Cienciala), 17. Cienciala (Hyka, L. Sedlák), 41. A. Musil (Poulíček, Vála), 46. Košťálek (Cienciala), 78. T. Zohorna. Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc L. Sedlák (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

(koz)

FOTO – hc-vitkovice/Petr Kotala

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy