10 aktuálně nejstahovanějších filmů (nejen) z Netflixu

Foto: Luther: Pád z nebes (Netflix), Muž jménem Otto (Sony Pictures), Medvěd na koksu (Universal Pictures)

Filmoví piráti nikdy nespí. Podle serveru TorrentFreak si v minulém týdnu nejvíce ujeli na Medvědovi na koksu, pozornosti neušla ani oscarová multidimenzionální jízda Všechno, všude, najednou, trojici nejstahovanějších filmů uzavřela novinka Guye Ritchieho Operace Fortune: Ruse de guerre. Jediným zástupcem Netflixu se stalo filmové pokračování Luthera s podtitulem Pád z nebes. Ke každému filmu přidáváme název streamovací služby, kde daný titul najdete zcela legálně.

Nejstahovanější filmy 11. týdne 2023 na torrentech podle TorrentFreaku

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

10. Bostonský škrtič | Disney+

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče.

9. Black Panther: Wakanda nechť žije | Disney+

Po smrti milovaného krále T’Chally zvaného Black Panther musí královna Ramonda, princezna Shuri, mocný M’Baku, generálka Okoye a její Dory Milaje bránit svůj národ před světovými mocnostmi. Druhý Black Panther uzavřel rozporuplnou 4. fázi MCU.

8. Kocour v botách: Poslední přání | iTunes

Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem. Oblíbená postavička ze Shreka hlásí povedený návrat.

7. Babylon | Amazon

Tehdy, ve dvacátých letech minulého století, se snadno mohlo stát, že jste se na opulentní a divoký filmařský večírek vetřeli jako absolutní nicka a hned následující ráno se stali filmovou hvězdou. Od režiséra La La Landu.

6. Luther: Pád z nebes | Netflix

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uteče z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. Idris Elba znovu září v kultovní roli, která mu vynesla Zlatý glóbus a čtyři nominace na cenu Emmy.

5. Muž jménem Otto | iTunes

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller Muž jménem Ove, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina odvedle.

4. Velryba | iTunes

Téměř tří set kilový osamělý učitel, ztvárněný miláčkem publika Brendanem Fraserem, se snaží najít cestu zpět ke své dceři Ellie. Pod tíhou vlastních traumat se jen složitě vyrovnává s minulostí, uzavřel se ve svém bytě a stresové situace řeší přejídáním. Oscar pro titulního hrdinu.

3. Operace Fortune: Ruse de guerre | Amazon

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi. Další akční komedie z dílny Guye Ritchieho, která sice nedosahuje kvalit Gentlemanů nebo Rozhněvaného muže, za pozornost ale stojí.

2. Všechno, všude, najednou | Kviff.TV

Stárnoucí čínská přistěhovalkyně se dostává do bláznivého dobrodružství, v němž může sama zachránit to, co je pro ni důležité, tím, že se spojí s životy, které mohla vést v jiných vesmírech. Snímek získal hned sedm Oscarů včetně nejlepšího filmu roku nebo herečky v hlavní a herce ve vedlejší roli.

1. Medvěd na koksu | iTunes

Medvědi bohužel nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Založeno na skutečné události z roku 1985, přijato velmi vlažně.

Další: Recenze filmu John Wick: Kapitola 4