InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dav naštvaných lidí se nedočkal registrace k zubní lékařce v Bechyni. Někteří přijeli až z Vysočiny

BECHYNĚ - Na ohlášenou registraci k zubní lékařce Pavlíně Prokůpkové v Bechyni stála dnes ráno zhruba 400 metrová fronta. Redakci o tom informoval Jaroslav Opalecký ze Stádlce, který přišel před bránu firmy Laufen, kde má lékařka ordinaci, v půl šesté ráno. "To už přede mnou stála zhruba 200 metrová fronta, postupně vznikl stejně dlouhý zástup ještě za mnou. Stála tam vedle mne mladá paní s kočárkem, taky skupina lidí, která přijela až z Pelhřimova. Bohužel se na nás nedostalo. V půl desáté se mezi lidmi začalo říkat, že už je počet registrovaných naplněný. Oficiálně to neoznámil čekajícím nikdo," uvedl Jaroslav Opalecký. Někteří lidé měli stát v Bechyni frontu už po půlnoci.

 

Lékařka napřed na webu města oznámila, že bude přijímat registrace telefonicky od dnešní osmé ráno, před víkendem se na webu města objevila změna - že musí každý zájemce přijít osobně. "Zaměstnanci Laufenu mohli na čipy procházet dovnitř, my ostatní jsme stáli za branou," dodal pacient, na kterého se nedostalo. Z toho mohl vzniknout dojem, že mají zaměstnanci firmy přednost. Ověřit to nelze, telefon lékařky je vypnutý. 

Nedovolal se ani starosta města Štěpán Ondřich. "Nikdo nám neřekl, že by měli mít přednost zaměstnanci Laufenu, ale ověřit to nemohu, protože se nelze do ordinace dovolat," řekl. 

Na místě lidem pracovaly nervy, pobouření stupňovala přítomnost městské policie. "Strážníci situaci uklidňovali," říká Jaroslav Opalecký. Starosta Ondřich uvedl, že městská policie měla za úkol na místě korigovat dopravu. "Zubní lékaři nejsou. Je to opravdu těžká situace, zejména pro samosprávu, která v tom nemůže prakticky nic udělat. Zapojili jsme se do pobídek pro příchod lékařů ve spolupráci s Jihočeským krajem, máme rozjednané tři lékaře, ale nevíme, jak se nakonec rozhodnou," říká bechyňský starosta, který nabídku města Bechyně umístil i na facebooky jednotlivých lékařských fakult. 

Jaroslav Opalecký upozornil ještě na jednu absurditu. Za zajištění lékařské péče pro své klienty odpovídají zdravotní pojišťovny. Ty se snaží nalákat k sobě co nejvíc klientů na různé benefity. "Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí příspěvky na dentální hygienu. Je to ale podmíněné pravidelnými prohlídkami u zubního lékaře, kterého nemám a ani pojišťovna mi není schopna ho zajistit. Takže nárok na benefity padá," upozornil muž ze Stádlce. 

 

Diskuse k článku - 76 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
  • Jiřina 

    Reagovat

     

    Proč se toto děje? Za to nemůže ani zubařka, ani pacienti. Zákrok je nutný shora, od vlády, ne od předsedy stomatologické komory. Ten tu razí teorii, že každý vystudovaný zubní lékař musí být expert. Potřebujeme zubní ordinace, které nám poskytnou základní péči. Stejně tak, jako potřebujeme praktické lékaře. Ne každý, kdo vystudoval medicinu, pracuje v |IKEMu. Někdo poskytuje základní péči a někdo pak tu odbornou, kam ho praktický lékař posílá. Stejně tak by měla být koncipována základní zubní péče. Ordinacece na základní péči by nestála desítky milionů, jak nám vyčísluje doktor Šmucler. I ti, co mají zatím zdravý chrup, potřebují občas základní ošetření. Když se jim ho nedostane, tak se zuby bortí a pak už se řeší jen nepříjemné a drahé důsledky. Zubaři by stejně jako praktičtí lékaři měli poskytovat pravidelnou prevenci a základní ošetření na pojišťovnu a nemuseli by mít přístroje za horentní sumy v každé ordinaci - prostě až by to pacient důvodně potřeboval, poslali by ho na specializované pracoviště. Zatím i zubaři studují za státní peníze a předpokládám, že složili přísahu, jako každý lékař. Pracovala jsem ve zdravotnictví 37 let a tuto luxusní zubařskou výsadu nechápu.

    Vloženo 16.4.2023 13:41:45

  • Jitka 

    Reagovat

     

    Já hledám zubaře už 7 let. Nevíte, kde berou? Dojedu kamkoli.

    Vloženo 29.3.2023 02:28:08

  • Tábor super město 

    Reagovat

     

    On musí tu zubařinu někdo vystudovat a pak být ochotný žít na maloměstě, což není pro každého.

    Vloženo 28.3.2023 22:09:48

    • Bechyně super město 

      Reagovat

       

      Bechyně je už kolikátá štace paní Prokůbkové? Lednice, Nové Hrady, Bechyně a všudé dobře a nová dobrodružství.

      Vloženo 29.3.2023 06:05:37

  • Jana 

    Reagovat

     

    Příspěvek od VZP na dentální hygienu neni vázán na registraci u zubního lékaře,ale na preventivní prohlídku u všeobecného lékaře.
    J

    Vloženo 28.3.2023 15:56:34

  • Honza 

    Reagovat

     

    A co na to Válek ? Ten zubaře sehnal ?

    Vloženo 28.3.2023 14:54:09

« Novější příspěvky 1 2 3 4 5 6  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace