InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Univerzitní hokej: Black Dogs vyšli doma střelecky naprázdno, o Pohár Jana Palacha si zahraje ZČU Plzeň

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Velký sen vyhrát titul se o rok odkládá. Vysokoškoláci z Black Dogs Budweis berou na akademickém ledě čtvrté místo. Ve vrcholícím ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje došli do semifinále, kde zkřížili hole se ZČU Plzeň. Za stavu 1:2 na zápasy Českobudějovičtí museli v pondělí 27. března v Pouzar aréně zvítězit, aby si vynutili rozhodující zápas jako ve druhém, pražském semifinále Univerzita Karlova proti Ingeneers Prague. Nepovedlo se. I když bojovali a měli ve svém středu nejlepšího střelce Matouše Masopusta, nedokázali překonat dlouhána v brance Jonáše Štekra, jenž vytáhl úspěšnost zásahů nad 94 procent, a sezona pro ně končí: Black Dogs Budweis – ZČU Akademici Plzeň 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), na zápasy 1:3.

 

Jako celá série, i pondělní duel číslo čtyři byl vyrovnaný. V úvodní periodě jako by na domácí mladíky dopadla tíha utkání, v němž museli uspět. „Byli jsme v křeči a nedovolili si věci, které bychom si dovolit měli, i když jsem klukům před zápasem v kabině říkal, ať se nestresují a hrají uvolněně. Že zápas dopadne tak, nebo tak," popsal domácí trenér David Oulík, jak se snažil zapůsobit na mužstvo.

Plzeňští studenti se ujali vedení gólem v oslabení v závěru úvodní třetiny. V dalším dějství se Black Dogs, hladoví po vyrovnání, více silou a vůlí než souhrou nutili před Štekra, který moc vyložených šancí řešit nemusel. Když už puk skončil za ním, zachránila ho ve 46. min. horní tyčka... Útočník Matouš Masopust nastřílel v play off sedm gólů, nejvíc ze všech, ale doma se odmlčel. „Už o mně věděli, takže na přesilovce jsem moc prostoru nedostával, a je škoda, že jsme to tam nějak nedotloukli," litoval milevský kanonýr a opora Black Dogs. „Věřili jsme, že můžeme vrátit sérii do Plzně. Myslím, že všichni jsme dělali, co se dalo, ale bohužel to nevyšlo. Naše první třetiny byly asi rozhodující. Většinou jsme je o gól prohráli a tentokrát tomu nebylo jinak," litoval Matouš Masopust.

Českobudějovičtí obsadili v základní části soutěže třetí místo. Sázeli na hodně úzký kádr. „V sezoně nás bylo víc, ale hráči postupně odpadali kvůli škole, zraněním... Hrozně moc nás táhla první lajna s Masopustem, který dal pětadvacet gólů. Na něm naše výkony hodně stály, ale v play off je to těžší a nemůžete to stavět na jednom hráči, na jedné lajně. My ostatní jsme se nedokázali přidat," přiznal Oulík.

Při ohlédnutí za semifinále ho mrzel úvodní duel série v Plzni, prohraný na nájezdy. V odvetě se Black Dogs do soupeře zakousli, přesto „jen" srovnali. „První dva zápasy jsme odehráli super!" chválil kouč. Následovala porážka v Plzni a její první mečbol, který na jihu Čech využila. David Oulík byl k chybám shovívavý, poukázal na nezkušenost svých svěřenců: „Pořád jsou to mladí kluci, třeba Janochovi je dvacet, a pro spoustu z nich to byl dosavadní vrchol, který s hokejem prožili. Takže věřím, že se z chyb poučíme a náš tým to posílí."

Ve finále Plzeň s Prahou

I když na ledě si studenti nic nedarovali a o potyčky nebyla nouze - ta poslední se strhla po faulu Vochozky, který u mantinelu zvedl loket do hlavy soupeře - v kyberprostoru se semifinále dohrávalo v přátelském duchu. Plzeň děkovala protivníkovi za skvělou sérii. Trenér Akademiků ZČU Plzeň Tomáš Ceperko pro JcTEĎ.cz přiznal, že počítal i s případným pátým zápasem. „Nicméně jsme strašně rádi, že jsme zvládli přejít dál na čtyři zápasy a ušetříme trochu sil na finále, protože jsme kvůli nemocem nemohli rozložit zátěž na čtyři lajny," kvitoval. Středeční souboj v Praze určí soupeře do boje o Pohár Jana Palacha. Ceperko by si přál postup Univezity Karlovy, aby Plzeň dostala možnost oplatit rivalovi loňskou porážku. „Je to umocněno i tím, že bychom s UK Praha začínali doma," uzavřel Tomáš Ceperko, kouč prvního známého finalisty.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace