12 let a dost? Pakliže Simeone skutečně opustí Madrid, Atlético už má připravený plán B...

12 let a dost? Pakliže Simeone skutečně opustí Madrid, Atlético už má připravený plán B...

Pakliže se mimořádně ostřílený argentinský stratég Diego Simeone opravdu na konci ročníku 2022/2023 rozloučí s Atlétikem Madrid, jeho nástupcem by se mohl stát italský odborník Gian Piero Gasperini. Ona informace zazněla na serveru football-italia.net.

Funkcionáře z Wanda Metropolitano zaujal Gasperini svou dlouholetou misí v Atalantě Bergamo, nad níž trenérsky bdí již od roku 2016 a pravidelně se s ní pohybuje na špici Série A, s tím, že často udivuje i střeleckými dostihy.

Představitelům jedenáctinásobného mistra Španělska imponuje zejména fakt, že i přes ne až tak obří rozpočet dokáže se svým týmem dlouhodobě předvádět působivý fotbal.

Před příchodem do Atalanty, kde v červnu oslaví rovných sedm let služeb pracoval pětašedesátiletý expert v Janově, Palermu, Interu Milán i Crotone, což byla před dvěma dekádami jeho první štace v profesionálním fotbale.

I dvaapadesátiletý rodák z Buenos Aires, který šéfuje ikonám jako Oblak, Kole, Lemar, Saúl, Carrasco, Witsel, Depay či Griezmann, je nezpochybnitelný "držák". Vždyť ve španělské metropoli působí již od konce roku 2011 a jeho nynější kontrakt ho váže k červenobílým barvám až do léta 2024. Před pár měsíci se však objevily zprávy, že vedení Atletika oznámil svůj úmysl odejít předčasně.

Názory na jeho dlouhověkost v Madridu se různí. Zatímco jedni tvrdí, že zosobňuje úplně všechno, co znamená současné Atlético, druzí si myslí, že by jeho odchod výrazně ulevil klubové kase. Bývalý šéf Catanie, River Plate i Estudiantes, jenž působí v trenérském světě od roku 2006, totiž patří mezi nejlépe vydělávající trenéry planety.

V každé Simeonově madridské sezoně finišovalo Atlético v rámci LaLigy v TOP 4, což je úctyhodné a podle všeho tomu nebude jinak ani v ročníku 2022/2023. Momentálně je jeho mužstvo třetí s pětibodovou ztrátou na druhý Real.

Jeho dosavadní španělské konto zdobí dva mistrovské tituly i triumfy v Copa del Rey, španělském Superpoháru i Evropské lize, jíž ovládl hned dvakrát. Za úspěchy jde považovat i dvě proniknutí do finále Ligy mistrů.

Částka za Olma? Pro Barcelonu tučné sousto, přesto žádá hráče, aby v Lipsku neprodloužil